Teraz jest czwartek, 17 października 2019, 10:44




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Nagrywanie dvd - pinnacle studio 12 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 sierpnia 2009, 23:38
Posty: 3
Post Nagrywanie dvd - pinnacle studio 12
Witam szanowne towarzystwo.
Przestudiowałem forum ale nie do konca udało mi sie rozwiazać problem.
W sumie pozostały 2 pytania.
1. czy po dodaniu menu do wczesniej stworzonego filmu (filmow) musze od nowa całość renderowac ?
2. W jaki poprawny sposob stworzyć dvd (film/slide show) abym mogł to odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu dvd.
Ja robilem to tak ze zgrany film (wyrenderowany przez pinnacle) w formacie *mp4 "przerzuciłem" do folderu o nazwie VIDEO_TS i wypaliłem na płytke dvd.
Ale... niestety to nie działa tzn. płytka nie odpala sie automatycznie (nie wyswietla sie menu na "dzien dobry" tylko zawartosc płyty) a po odpalenu recznym filmu menu nie działa (nie da sie zaznaczyc jakiegokolwiek menu).


Będe naprawde wdzięczny za pomoc jednocześnie proszę o wyrozumiałośc.

p.s. screnshooty mile widziane


piątek, 21 sierpnia 2009, 00:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Nagrywanie dvd - pinnacle studio 12
1 Nie.
2 DVD to pliki VOB, które program tworzyw oparciu o kodek mpeg2.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 21 sierpnia 2009, 07:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 sierpnia 2009, 23:38
Posty: 3
Post Re: Nagrywanie dvd - pinnacle studio 12
no okej
wiem ze dvd to pliki vob z tym ze pinnacle nie renderuje do vob-a.

Inaczej... jak wyrenderowac i jak powinny wygladac pliki/foldery aby działały mi w stacjonarnym dvd. (tak jak działaja inne wszystkie płytki dvd - maja menu, jakies sceny, nawigacje).
To co mi wyrenderuje pinnacle po nagraniu na dvd ni cholery nie chce dzialac (mowie o menu nawigacyjnym bo same mp4 to smigaja ale trzeba je recznie odpalic kazdego mp-ka z osobna)


piątek, 21 sierpnia 2009, 09:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Nagrywanie dvd - pinnacle studio 12
mmada napisał(a):
no okej
wiem ze dvd to pliki vob z tym ze pinnacle nie renderuje do vob-a.

No jak nie, jak tak?
Masz jakąś dziwną wersję Pinnacle.

_________________
最诚挚的问候


piątek, 21 sierpnia 2009, 09:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Nagrywanie dvd - pinnacle studio 12
Bez urazy :P
Długo myślałeś nad tak dziwaczną metodą ??? która gwałci wszystkie prawa płyty DVD .
Na forum nic nie znajdziesz bo nie ma o czym pisać ????? Pinnacle wszystko wykonuje automatycznie tylko kliknąć ( no chyba , że Pinnacle jest nie zarejestrowane > a to będzie problem > funkcja tworzenia DVD zablokowana ) .

Jeśli masz jakiś problem ??? to przeczytaj te kilka słów w instrukcji jest po Polsku i z rysunkami ( zakładka Pomoc )

p.s. Funkcja wyżej > Tworzysz Dysk a nie Plik .

_________________
Obrazek


piątek, 21 sierpnia 2009, 09:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 20 sierpnia 2009, 23:38
Posty: 3
Post Re: Nagrywanie dvd - pinnacle studio 12
dzieki chłopaki za odpowiedz i jednoczesnie przepraszam za tak lemerskie pytanie.
Nie denerwujcie sie :)
Faktycznie nie probowałem tworzyć odrazu dysku (niewiedzieć czemu).

pozdrawiam


piątek, 21 sierpnia 2009, 10:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL