Teraz jest środa, 17 lipca 2019, 06:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 Proszę o pomoc!!!!! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 12 lutego 2008, 19:44
Posty: 6
Post Proszę o pomoc!!!!!
pinnacle 12 podczas renderowania renderowanie zatrzymuje się na 51 min i nie idzie dalej. projekt ma 81 min. już wywalałem klatke na której się zatrzymywało ale to nic nie dało,przy kolejnej próbie renderowania zatrzymuje się na 51 min.


sobota, 26 września 2009, 21:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Proszę o pomoc!!!!!
Małe wytłumaczenie > jeśli zatrzyma się na 51 minucie na klipie wideo > to następny klip który ma się renderować jest uszkodzony . ( przeciętnie klip taki ma pogubione klatki ) . Trudno cokolwiek wskazać po takim komunikacie , ale moja sprawdzona metoda > po prawej stroni na pierwszej linii czasu jest oko i kłódka > zaklucz oko na 5 sek i od klucz > teraz zobaczysz który klip wideo ma problem ( będzie nad nim zielona linia i będzie się renderować ) .
Druga metoda jak mam problem na linii czasu > tworzę z tego projektu plik Wideo MPEG2 6000 kb/s 25kl/s Pal < jest to zgodne z formatem DVD . Taki plik wideo wstawiam do nowego projektu > dodaję menu i wypalam płytę > Tu też ustaw w ustawieniach niestandartowych na 6000 kb/s itd. > pinnacle tylko sprawdzi ten plik i nie będzie renderować > płyta gotowa gdzieś po 10 minutach .

Jeśli chcesz jednak walczyć z projektem starym to najlepiej usuń ręcznie pliki renderowania danego filmu i spokojnie poczekaj aż się wszystko przerenderuje Lub metoda kopiuj/wklej całości do nowego projektu > pod nową nazwą .

Jeśli na łączeniu tych dwóch klipów wideo jest przejście HFX powiedzmy przenikanie > wystarczy delikatnie rozciągnąć to przejście i poczekać aby ponownie się przerenderował .

Wystąpienie takiego problemu może być wiele > plik wideo z pogubionymi klatkami , nie przerenderowane jakieś przejście HFX , jakiś efekt RTFx wideo lub nawet wstawiona animacja NTSC do projektu PAL .
Czyli sprawdź okiem co jest nie tak > choć oko to służy do innych celów , ale ma taki uboczny efekt . A jeśli pokaże że OK. ( brak renderowań ) to wybierz inną metodę > polecam plik wideo i nowe menu .

miłego dnia i pozytywnego rozwiązania problemu .
p.s. Często na złą pracę pinnacle ma wpływ , że jest podłączony internet kiedy bawimy się pinnacle .

p.s. Ta sama odpowiedź tu i na PW . :P

_________________
Obrazek


niedziela, 27 września 2009, 07:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL