Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 12:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Studio 11 Plus - problem z osią edycji 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Studio 11 Plus - problem z osią edycji
Gdy włączyłam dziś Studio i chciałam rozpocząć montaż nowego klipu pojawiło się coś wręcz dziwacznego. Gdy chcę przeciągnąć daną scenę na oś edycji, na okienku sceny pojawia się znaczek, że została ona dodana, natomiast na osi jej nie widać. Dopiero pojawia się po maksymalnym powiększeniu osi, a normalnie to ma szerokość włosa. Do tej pory wszystko było okey. Przeinstalowałam program, jednak ten dziwny błąd nadal się pojawia. Z góry dziękuję za wszelkie porady i pomoc.


sobota, 3 października 2009, 15:48
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Studio 11 Plus - problem z osią edycji
Wstaw zdjęcie jako pierwsze na linię czasu i zobacz czy jest ten problem ?
Mi to wygląda na niezgodność ustawień projektu z klipem wideo PAL a NTSC lub dziwny kodek ? dla Pinnacle .

_________________
Obrazek


niedziela, 4 października 2009, 20:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Studio 11 Plus - problem z osią edycji
Nawet jak wstawię zdjęcie to nadal każde ujęcie video, czy nawet cała ich grupa, zmienia się w jedną cienką kreskę. Wcześniej nie miałam takich problemów, a w ustawieniach od poprzedniego montowania klipu nic nie zmieniałam.


niedziela, 4 października 2009, 21:44
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Studio 11 Plus - problem z osią edycji
Sprawdź > czy nie masz podwójnych kodeków w zakładce Tworzenia pliku wideo ( chodzi o jednoczesne wyświetlanie się PAL i NTSC ) .
Powiedzmy ; MPEG2 NTSC 29/kl/s a pod nim MPEG2 Pal 25/kl/s itd.

Jeśli to możliwe > zrób porządek w folderze render > dosłownie usuń wszystko co tam jest ( śmieci po starych projektach ) > co do sztuki foldery i pliki .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 5 października 2009, 06:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Studio 11 Plus - problem z osią edycji
Nic takiego mi się nie wyświetla :?
Wywaliłam zawartość 'render' ale problem nadal jest. Przypomniało mi się, że niedawno instalowałam dodatkowe kodeki do Matroski. Czy to może być przyczyna?


poniedziałek, 5 października 2009, 11:04
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Studio 11 Plus - problem z osią edycji
O różnych problemach Pinnacle po instalacji dodatkowych kodeków na forum jest wiele postów . Odpowiedź jest zawsze jedna > format .
Spróbuj usunąć wszystkie projekty > łącznie z > mój film .
Jeśli można odinstalować te kodeki to zrób to , usuń ponownie przed pierwszym uruchomieniem Pinnacle wszystkie pliki projektów oraz pliki w folderze render > jeśli to nic nie da to tylko format zostaje .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 5 października 2009, 11:42
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Studio 11 Plus - problem z osią edycji
Niestety nic nie pomogło :(
Więc jedynie format pozostaje, co niestety wcale mi się nie uśmiecha. Niemniej jednak dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)


poniedziałek, 5 października 2009, 12:15
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL