Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 20:59




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Co jest nowego w Pinnacle 14-cie 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Co jest nowego w Pinnacle 14-cie
Pierwsza rzecz jaką musimy sprawdzić to Tytularka ruchoma
posiada ona 8 linii wideo na które możemy wstawiać pliki wideo oraz graficzne .
Zasada pracy jak w innych programach > układanie warstw . Mamy możliwość dokładania efektów na klipy wideo ( bardzo uboga zakładka efektów ) .
Ciekawostką jest też możliwość obracania w 3D tymi plikami .

Jeśli wstawimy 3 tytuły > jeden pod drugim to mamy 24 linie wideo :P

Obrazek

2 - Jakość zdjęć jpg , png , tiff > napiszę tak > jest OK. oraz plugin panoram/powiększenie jest teraz OK. , lecz już na pluginie obraz w obrazie > powiększenie zdjęcia jest złe > taki sam objaw rozmazania jak to miało miejsce w poprzednich wersjach .

3 - Jak się pracuje z plikami wideo SD > czy program się wiesza ? wysypuje ? itd. > całkowity brak takich objawów > naprawiono renderowanie ( stare projekty z którymi pinnacle 12-cie miało problemy 14-tka przerenderowała prawidłowo ) lecz problem napotkałem w tytularce ruchomej > tu mi się program zacina/wysypuje lecz chyba na własne życzenie > ( różne formaty plików wideo oraz graficzne ) w jednym projekcie tytularki .

4 - klucz Luma > w dalszym ciągu źle ustawiony
4a- plugin Jps > w dalszy ciągu też źle działa

5 - Brak problemów z obliczenie przez pinnacle zawartości płyty DVD na automacie ( płyta wypalona jest zgodna z wielkością jaką pokazało Pinnacle ).

6 - Jeśli posiadamy płytę Bonus DVD od Pinnacle 11-cie > wszystkie pluginy działają prawidłowo ( instalacja oczywiście przez Transfer > tak jak to było w 12-ce )

7 Pinnacle 14-cie i 12-cie na jednym dysku > brak problemów z zakłócaniem się .

p.s. Pinnacle 14-cie żle działa na Windowsie 7 :mrgreen:
Druga zła wiadomość > Smart Sound nie działa w 14-ce :cry:

_________________
Obrazek


czwartek, 15 października 2009, 10:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4859
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Co jest nowego w Pinnacle 14-cie
Na początek: nie bij jurekwejh. :D Żeby zachować proporcje coś o wadach:
Cena programu to fikcja, bo tradycyjnie ma liczne płatne dodatki.
Nie wykorzystuje dobrze 4 rdzeni.
Nie ma tylu dodatków co poprzednie wersje. To znaczy można sobie przenieść z poprzednich wersji (legalnie), ale trzeba się trochę znać i trzeba mieć starszą wersję.
Dalej ma spore wymagania sprzętowe, chociaż nie szokują już tak jak w (poronionej według mnie) wersji dziesiątej.

Z zalet jeszcze: tradycyjnie już po polsku. Bogatą dokumentację i help ma również po polsku.
To bardzo intuicyjny, łatwy (ale o dużych możliwościach), w ogóle - user friendly program.
Podobno lepiej obsługuje AVCHD niż werja 12.
Podobno ma mnóstwo ścieżek wideo?

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 15 października 2009, 11:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Co jest nowego w Pinnacle 14-cie
Brak efektów wideo RTFx ? chyba nie ? są dane za free te najbardziej przydatne , jest ich teraz więcej ( no chyba że ktoś lubi ilość a nie przydatność lub klonowanie pod inną nazwą tego samego pluginu )
Jak pokusimy się na Studio HD Ultimate Collection wersja 14
to mamy zieloną szmatę do kluczowania oraz dodatkowe pluginy
Red Giant Knoll Light Factory
Red Giant ToonIt
Red Giant Magic Bullet Looks
Red Giant Trapcode 3D Stroke
Red Giant Trapcode Particular
Red Giant Shine
Brakuje tylko Vitasceny > którą ściągam od producenta 1,35 > bo ta jest najlepsza do Pinnacle > a licencję wskazuję od poprzedniej wersji ( która jest na płycie Ultima od 12-ki ) .

p.s. nie zachęcam do kupowania Pinnacle14 , jak zawsze gdzieś ma problemy ? tylko pierwsze odczucia po pracy nad projektem 3 godz.są bardzo pozytywne a raczej bez stresowe montowanie > ale uwaga piszę o materiale SD Pal 16*9 .
p.s2 osiem linii wideo dostępnych w nowej ruchomej tytularce pokazałem na zdjęciu > poruszanie się na nich > zasada jak w innych programach ( brak audio przy klipach wideo ) .

_________________
Obrazek


czwartek, 15 października 2009, 11:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Co jest nowego w Pinnacle 14-cie
Jurek - a jest cos jeszcze oprócz tej tytularki i pluginów Red Giant czego nie ma w PS12???

:?: :?: :?: :?:

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


czwartek, 15 października 2009, 12:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Co jest nowego w Pinnacle 14-cie
Reszta to pierdoły kosmetyczne o których nie warto pisać .
Choć jak dla mnie to posiadacze powiedzmy 12-ki i 11-ki powinni dostać patch który by naprawił w ich wersji renderowanie oraz jakość zdjęć bo to widać od pierwszych minut pracy w 14-ce ( a raczej ich nie widać bo działa poprawnie tak jak w pinnacle 9,3 :lol: było ) , a nie zmuszać do kupna nowej wersji > bo udało im się coś naprawić :lol:

p.s. Pinnacle 14-cie mam zainstalowane na XP hom + SP3

_________________
Obrazek


czwartek, 15 października 2009, 13:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Co jest nowego w Pinnacle 14-cie
Mała ciekawostka > Klucz Luma w tej nowej tytularce ruchomej jest ustawiony prawidłowo > więc nasuwa się pytanie ? dlaczego nie naprawili Klucza Luma w programie ? . Ile jeszcze wersji będzie ? zanim naprawią tak proste rzeczy które nawet amatorzy są sami sobie w stanie naprawić za pomocą notatnika oraz prób i błędów .

p.s. Wielkie rozczarowanie tym numerkiem 14-cie jeśli przesiadka z 12-ki , nie takich zmian oczekiwałem :cry: . Ale jeśli ktoś myśli rozpocząć zabawę i to ma być jego pierwszy soft do zabawy w montaż to Pinnacle 14-cie jest godnym programem polecenia .

_________________
Obrazek


piątek, 16 października 2009, 22:15
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: Co jest nowego w Pinnacle 14-cie
szkoda tylko tego SmartSound :| :| :|

może jest jakiś sposób???

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


sobota, 17 października 2009, 07:08
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Co jest nowego w Pinnacle 14-cie
Tak to wielki ból brak Smart Sound który był zawsze w Pinnacle dostępny .
odpowiedź producenta na zadane pytanie o Smart Sound ;
Cytuj:
We have been in contact with SmartSound, and they have informed us that their plug-in will not be adjusted for Studio 14 at the present time

Dziwna to odpowiedź jeśli w dalszym ciągu oferuje się zakup dodatkowych płyt i w wykazie jest podane też Pinnacle . A po drugie co z posiadaczami takich płyt którzy kupili do wcześniejszych wersji ? .

p.s. Wszystkie znane mi metody zawiodły :cry:
Zostaje tylko czekać , aż ci u góry dogadają się miedzy sobą i ukaże się patch ( tak jak to było w patche 12,1 do pinnacle 12-cie ) .

_________________
Obrazek


sobota, 17 października 2009, 08:19
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL