Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 Motyw montażu PS 12 - problem 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 3 stycznia 2009, 23:29
Posty: 7
Post Motyw montażu PS 12 - problem
Witam wszystkich.
Mam problem z dodawaniem motywu montażu. Kiedy umieszczę go na ścieżce i dodam strefy zrzutu jest na niej widoczny jednak nie można go odtwarzać.
Problemy są następujące, czasami pojawia się:
- zielone tło,
- czarne tło,
- migające i zacinające się zdjęcia.
Nigdy wcześniej nie korzystałem z tych motywów więc nie wiem gdzie tkwi problem.
Dziękuję i pozdrawiam.


czwartek, 12 listopada 2009, 12:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Motyw montażu PS 12 - problem
Na początek coś z podstaw obsługi .
Po wstawieniu klipu wideo w okno > najeżdżamy myszką na okno > pokaże się nam suwak na miniaturce i tym suwakiem ustawiamy moment od którego ma się zaczynać . Choć osobiście wolę wklejać z linii wideo w okno nawet jeśli za chwilę usunę ten klip wideo z linii czasu ( pozwala to na płynne przejście z obrazu na obraz ) choć w 14-ce to naprawiono > dodatkowe suwaki czasu , ale już na stylu montażu który jest na linii wideo .
Jedno jest pewne aby obejrzeć efekt końcowy > musisz poczekać cierpliwie aż się przerenderuje na linii czasu .


Załączniki:
bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG [ 137.81 | Przeglądane 199 razy ]

_________________
Obrazek
czwartek, 12 listopada 2009, 19:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 3 stycznia 2009, 23:29
Posty: 7
Post Re: Motyw montażu PS 12 - problem
Dziękuję za szybką pomoc jednak coś jest nie tak. Wrzucę podgląd na sprawę. Jeśli robię jakąś czynność nieodpowiedni sposób proszę o sprostowanie.
Dziękuję i pozdrawiam.


Załączniki:
Prt Scr forum.jpg
Prt Scr forum.jpg [ 86.79 | Przeglądane 154 razy ]
piątek, 13 listopada 2009, 13:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Motyw montażu PS 12 - problem
A czy masz włączone renderowanie w tle ? . zielony pasek na linii czasu .

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 14:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 3 stycznia 2009, 23:29
Posty: 7
Post Re: Motyw montażu PS 12 - problem
Pasek na osi czasu zmienia się z zielonego po wrzuceniu klipu na taki jak widać powyżej ja zdjęciu.


piątek, 13 listopada 2009, 14:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Motyw montażu PS 12 - problem
No to faktycznie jest problem .
Czy przejścia HFX wszystkie działają ok. ? > czy Vitascena nie komunikuje jakiegoś problemu > czy w edytorze menu nie ma problemów? > tu pracuje karta graficzna .
Wygląda mi to na problem karty graficznej lub sterowników .
Tylko sterowniki najnowsze nie znaczy najlepsze .
Przy karcie ATI i najnowszych sterownikach chyba 9,9 robiłem format :lol: wszystko działało OK. tylko nie Pinnacle :mrgreen:

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 14:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 3 stycznia 2009, 23:29
Posty: 7
Post Re: Motyw montażu PS 12 - problem
No to jesteśmy coraz bliżej. Z przejściami, efektami nie mam problemów. Jednak Vitascene odsyłam mnie do www.microsoft z komunikatem install DirectX9 lub wyższe


piątek, 13 listopada 2009, 15:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Motyw montażu PS 12 - problem
Problem z tym miały karty ATi 2600 oraz Geforte 8600 .
Przy mojej karcie ATI 3870 instaluję 9,6 sterowniki i tak jak pisałem wcześniej na najnowszych sterownikach > wszystko działało tylko nie Pinnacle :mrgreen: .

_________________
Obrazek


piątek, 13 listopada 2009, 15:58
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 3 stycznia 2009, 23:29
Posty: 7
Post Re: Motyw montażu PS 12 - problem
jurekwejh wielkie dzięki za pomoc zobaczę co z tego wyjdzie. Widziałem po Twoich wypowiedziach, że posiadasz sporą wiedzę. Można pozazdrościć. Jednakże będąc jeszcze przy temacie może podrzuciłbyś jakieś parametry kopa do PS 12. Szczerze mówiąc myślałem już nad zmianą więc może coś doradzisz?
Pozdrawiam


piątek, 13 listopada 2009, 20:30
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: Motyw montażu PS 12 - problem
spróbuj z najnowszym directem , kilka osób już tak miało to direct pomagał , a jak nie to jak mówi jurekwejh , może to geforce 8600 coś nie za bardzo współpracuje z PS12


czwartek, 19 listopada 2009, 22:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL