Teraz jest czwartek, 12 grudnia 2019, 07:51




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Tworzenie dysku 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 14 listopada 2009, 10:48
Posty: 2
Post Tworzenie dysku
po wybraniu opcji dźwięku 5.1 ch płyta zostaje utworzona z 6 kanałami, tylko że dźwięk jest w 2 kanałach LP i PP i tak przez cały film. Może trzeba zainstalować kodeki od dolby digital 5.1 na moim laptopie, bo nic innego nie przychodzi mi do głowy.


sobota, 14 listopada 2009, 11:13
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 19 października 2009, 21:29
Posty: 35
Post Re: Tworzenie dysku
Mam nadzieję ,że sprawdzasz to na odtwarzaczu ,który ma wyjście cyfrowe i jest podłączony do takiego wzmacniacza który to potrafi odtworzyć,to po pierwsze a po drugie czy masz aktywowana ta funkcję w pinakle Dolby 5.1 Encoding/Decoding bowiem "Dostępność : Dźwięk przestrzenny jest obsługiwany tylko w programie Studio Plus"- to fragment instrukcji , no i karta dźwiękowa 6 kanałowa do odtwarzania jest potrzebna na komputerze.


sobota, 14 listopada 2009, 18:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 14 listopada 2009, 10:48
Posty: 2
Post Re: Tworzenie dysku
tak sprawdzam to na wysokiej klasie odtwarzaczu dvd Pioneer dvd646a i nie ma dźwięku w innych kanałach oprócz tych dwóch , w ustawieniach włączyłem odtwarzanie 5.1 ale na laptopie nie ma karty dd 5.1 ale karta nie powinna mieć wpływu na renderowaną płytę.


sobota, 14 listopada 2009, 22:50
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 19 października 2009, 21:29
Posty: 35
Post Re: Tworzenie dysku
1 Odtwarzacz to nie wszystko,może niezbyt jasno się wyraziłem ,odtwarzacz musi być podłączony przez złącze przenoszące sygnał cyfrowy np.: optyczne i wzmacniacz musi być być ustawiony na takie odtwarzanie - niby to jest jasne i oczywiste ale niedawno jeden mój znajomy o mały włos by mnie nie pobił za to ,że mu to tłumaczyłem ,a gdy u niego w domu sprawdziłem to się okazało ,że po prostu miał źle podłączone kabelki, a już prawie chciał sprzęt naprawiać

2 Nie wypowiedziałeś się jasno co do drugiej uwagi a więc: czy masz Pinakle studio 12 Plus i czy masz aktywowaną funkcję 5.1.
Bez aktywowania tej funkcji nic nie zrobisz.
Jeżeli tak to co może jeszcze być :
źle ustawiasz funkcje tworzenia dysku lub po prostu na twoim laptopie jest to nie możliwe do wykonania ,nic innego mi do głowy nie przychodzi .
U mnie ta funkcja dział bez problemu ale ja mam w komputerze kartę 7.1 ale odtwarzanie mam ustawione "stero" bo wyście z karty dźwiękowej mam podłączone do starego wzmacniacza PIONEER


niedziela, 15 listopada 2009, 23:02
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 26 października 2009, 09:03
Posty: 7
Post Re: Tworzenie dysku
Według mnie samo przełączenie na dzwięk 5:1 to za mało. Trzeba podczas edycji projektu wejść w ustawienia audio jest tam zakładka zmień głośność Następnie wybierasz dzwięk przestrzenny . Zmian dokonujesz zmieniając położenie danej ścieżki. Ja robię tak zawsze i wyglada na to że jest ok. :wink: Oczywiście musisz mieć odblokowaną tę opcję.


poniedziałek, 16 listopada 2009, 13:04
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL