Teraz jest piątek, 18 października 2019, 19:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 PS 12 przerywa. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 19 listopada 2009, 22:06
Posty: 10
Post PS 12 przerywa.
Witam, mam Pinnacle Studio 12 Ultimate i kamerę Panasonic VDR-D220 na płytki DVD. Zgrałem filmy z płytek na dysk i importowałem je do Pinnacle, podzieliłem na sceny i zacząłem edycję, a problem mam taki, że mi się ten film poskładany przezemnie przycina co kawałek na 2 sekundy i idzie dalej może coś namieszałem albo mam źle ustawione, dodaje zdjęcia jak to wygląda:

Obrazek


czwartek, 19 listopada 2009, 22:47
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: sobota, 11 kwietnia 2009, 21:59
Posty: 172
Post Re: PS 12 przerywa.
hmmm. możliwe że ze zgraniem to nie ma nic wspólnego..a jak zrzucisz z kamery na dysk i odtworzysz to ci się bez przycinania odtwarza ?
Jeżeli przycina się, no to kwestia czyszczenia kamery.


czwartek, 19 listopada 2009, 22:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 19 listopada 2009, 22:06
Posty: 10
Post Re: PS 12 przerywa.
No właśnie chodzi o to że jak odtwarzam z płytek albo z plików zgranych prosto z płytek to wszystko jest płynnie to właśnie z Pinnacle jest coś nie tak.


czwartek, 19 listopada 2009, 22:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 12 stycznia 2007, 11:04
Posty: 324
Post Re: PS 12 przerywa.
a może jednak porównaj parametry swojego komputera z wymaganiami PS (i to nie tymi minimalnymi) - jeżeli ich nie spełniasz to masz odpowiedź

pg

_________________
"moja racja jest mojsza, niż twojsza, dlatego właśnie moja racja jest najmojsza! "

DZIEŃ ŚWIRA


piątek, 20 listopada 2009, 08:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 19 listopada 2009, 22:06
Posty: 10
Post Re: PS 12 przerywa.
Mam notebooka Acer Aspire 5535:
AMD Athlon 64 X2 (2.0 GHz/1 M)
ATI Radeon HD3200
3 GB DDR2
HDD 320 GB


piątek, 20 listopada 2009, 18:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: PS 12 przerywa.
1 - Czy dokonałeś finalizacji płyty w kamerze ?
2 - Czy Importujesz materiał na twardy dysk przez importu multimediów w Pinnacle
( kopiowanie zawartości płyty prosto na twardy dysk nie jest dobrym rozwiązaniem > pracujesz w Pinnacle na Vobie a nie na MPEG2 ) importuj materiał przez Pinnacle > dokona się zamiana Vob na mpeg2 .
3 - Coś za idealnie też ten problem występuje > sprawdź czy nie masz włączone podziału na sceny co ?? czas .

Mała rada > jeśli zaimportowałeś przez pinnacle > masz pliki mpeg2 > usuń pliki pomocnicze które są o tej samej nazwie jak plik wideo > i przy ponownym uruchomieniu jak będzie się pytał o podział na sceny > anuluj wykrywanie scen > ręcznie tnij na linii czasu .

_________________
Obrazek


sobota, 21 listopada 2009, 00:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 19 listopada 2009, 22:06
Posty: 10
Post Re: PS 12 przerywa.
1. Tak
2. Pliki importowałem przez Pinnacle.
3. Włączyłem podział na sceny, ale wydaje mi się, że to nie jest tego wina ponieważ to zdjęcie wyżej jest właśnie jedną ze scen i też się przycina.


niedziela, 29 listopada 2009, 16:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: PS 12 przerywa.
A sprawdź Voby > czyli pliki skopiowane z płyty wprost na dysk . Przy pierwszy uruchomieniu > anuluj komunikat dzielenia na sceny > tnij ręcznie , ale głównie chodzi o sprawdzenie czy na niedzielonym pliku Vob też jest ten objaw czkawki .

_________________
Obrazek


niedziela, 29 listopada 2009, 16:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 19 listopada 2009, 22:06
Posty: 10
Post Re: PS 12 przerywa.
Ale Pinnacle nie czyta Vobów, przynajmniej mi wyskakuje komunikat, że ten format jest nieobsługiwany.


niedziela, 29 listopada 2009, 16:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: PS 12 przerywa.
O przepraszam > racja masz 12-kie .
A czy sprawdziłeś metodę z usunięciem plików pomocniczych i anulowanie komunikatu o podziale .
Może masz zaznaczone funkcję ? dziel klip wideo co 20 sek. w ustawieniach .

_________________
Obrazek


niedziela, 29 listopada 2009, 16:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 19 listopada 2009, 22:06
Posty: 10
Post Re: PS 12 przerywa.
W ustawieniach nie mam nawet takiej opcji, mam tylko: wykrywanie scen podczas przechwytywania wideo, i to ustawione na automatycznie w oparciu o zawartość wideo. To jest film z wesela kuzyna i obiecałem mu, że go ładnie obrobię, a tu taka kicha z tym Pinnacle i teraz nie wiem czy ja coś namieszałem i dlatego tak jest czy to ten film nie pasuje, może program zmienić.


niedziela, 29 listopada 2009, 16:43
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: PS 12 przerywa.
Zawsze zachęcam do innego programu niż Pinnacle .
Lecz problem to Twoja kamera i te pliki z niej . Ukazała się ta kamera i znikneła z rynku jako bubel totalny . Dobrze , że jeszcze nie masz problemu z przesunięciami głosu . Od znajomego który ma tą kamerkę przestałem przyjmować materiał a co za tym idzie > zmusiłem jego do kupna innej kamerki :lol: .
Usuń pliki pomocnicze które są przy pliku wideo i sprawdź bez podziału na sceny . Częsty problem to właśnie te pliki które Pinnacle sobie tworzy .

_________________
Obrazek


niedziela, 29 listopada 2009, 16:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 19 listopada 2009, 22:06
Posty: 10
Post Re: PS 12 przerywa.
Zrobiłem tak, ale teraz mi wyświetla, że Katalog główny wybranej stacji nie zawiera prawidłowej struktury obrazu dysku DVD. Jeżeli chodzi o kamerę to mam zamiar ją zamienić na jakąś z dyskiem i w HD, ale narazie nie pozwalają mi na to fundusze. Może polecisz mi jakiś inny program też w miarę intuicyjny taki tylko żeby zrobić przejścia, menu itp.


niedziela, 29 listopada 2009, 17:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: PS 12 przerywa.
Żróbmy inaczej
ustaw jak na zdjęciu > wiem że to nie o to chodzi > tyczy się czegoś innego , ale szukajmy problemu .

Usuń teraz wszystkie pliki z folderu Moje wideo > i zaimportuj ponownie materiał z płytki .
Jeśli jakiś problem ? z utratą tych plików > to zaimportuj do nowego jakiegoś foldeu nowy materiał i spradź czy problem dalej występuje na nowym materiale .

A co do programu ? to zobacz co myślisz o Ulead VideoStudio też jest po Polsku i łatwy w obsłudze .


Załączniki:
bez tytułu.JPG
bez tytułu.JPG [ 45.17 | Przeglądane 143 razy ]

_________________
Obrazek
niedziela, 29 listopada 2009, 17:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 19 listopada 2009, 22:06
Posty: 10
Post Re: PS 12 przerywa.
Zrobiłem tak i dalej się tnie.


niedziela, 29 listopada 2009, 17:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 21 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL