Teraz jest sobota, 19 października 2019, 02:14




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 AVCHD 
Autor Wiadomość
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post AVCHD
Zastanawiam się nad zakupem Pinnacla w wersji 14 i mam pytanie: czy program poprawnie zapisze materiał AVCHD na płytę DVD i ile maksymalnie (w minutach) zmieści się w najlepszej jakości na standardową płytkę DVD. Potem odtwarzać to będę w stacjonarnym odtwarzaczu BD ze wsparciem dla AVCHD.


wtorek, 24 listopada 2009, 03:37
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post Re: AVCHD
No dobrze, widzę, że temat wzbudził "niebywałe" zainteresowanie. Podpowiem, że materiału na zwykłą płytę DVD wejdzie do 35 minut, na DL oczywiście dwa razy więcej. Wkurza mnie tylko to, że materiał z kamery nagrany jest w pełnym HD, ale program aby nagrać AVCHD na DVD renderuje go i obcina rozdzielczość do 1440 x 1080 linii, przy 17 MB/s. Może jest jakiś sposób, aby nagrać pełne HD i film w odtwarzaczu Bluray będzie poprawnie odtwarzany? :cry:


piątek, 11 grudnia 2009, 00:56
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 11 sierpnia 2005, 13:21
Posty: 180
Lokalizacja: Łódź
Post Re: AVCHD
Czy ktoś na forum montuje pliki AVCHD w Pinnacle Studio HD 14?
Mam problem i nijak nie umiem sobie z nim poradzić. Studio 14 zainstalowałem zarówno na XP jak i Windows 7 32 bity. Mam materiał AVCHD w pełnej rozdzielczości HD i usiłuję wyrenderować ten ok. 18 minutowy filmik do AVCHD w pełnym HD lub okrojonym do 1440x1080 linii i nagrać go na płytę DVD, żeby później móc odtworzyć na stacjonarnym odtwarzaczu BD. Niestety po mniej więcej połowie na gotowym filmiku zaczyna się olbrzymia pixeloza i bady. Nie ważne czy renderuję Studiem na XP czy Windows 7. Dodam, że zawsze czyszczę pliki tymczasowe przed konwersją.
Szlag mnie juz trafia i skłaniam sie do twierdzenia, ze ten program to lipa.
Pomóżcie w miarę możliwości... :evil:


środa, 23 grudnia 2009, 14:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: AVCHD
Przykro mi nic nie podpowiem > choć specjalnie podbiję tema do góry :P może ktoś coś odpisze > lecz > nazwa AVCHD lub HD full , okrojona itd. dosłownie nic nie mówi .
Ważna jest dalsza część opisu tego pliku wideo > jest wiele wątków na forum o różnych plikach AVCHD oraz pracy z nimi > te same zasady obowiązują też w Pinnacle .
Magiczne 18-cie minut to ciekawostka ? .

_________________
Obrazek


czwartek, 24 grudnia 2009, 00:33
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: wtorek, 5 maja 2009, 20:16
Posty: 59
Post Re: AVCHD
ja montuje sobie w 12 AVCHD i daje rade. tylko raczej unikam mieszania AVCHD(MTS) z meg-2(TOD)


środa, 30 grudnia 2009, 23:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 15 listopada 2009, 17:24
Posty: 9
Post Re: AVCHD
Jak włożysz płytę otworzysz projekt i będziesz chciał utworzyć AVCHD to ci pokaże ile minut masz wolnej przestrzeni na płycie - na płytę 4,7 GB wchodzi ok 35min materiału w AVCHD


środa, 10 lutego 2010, 23:39
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 18 stycznia 2010, 17:01
Posty: 1515
Post Re: AVCHD
dystrybutor ma swoje forum tam o tym wiecej

_________________
Sony NEX-VG10 nex5N nex5r Athlon 5600+ 8 gb RAM gtx-460 Adobe CS-5 kuferek do lampy


środa, 10 lutego 2010, 23:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL