Teraz jest sobota, 19 października 2019, 19:47




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Problem w zakładce import 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 listopada 2009, 20:41
Posty: 8
Post Problem w zakładce import
Witam.Podczas zaznaczania poszczególnych elementów w zakładce import(Pinnacle AV/DV2 ;DV/BLU-RAY po lewej stronie czy też DV/MPEG po prawej) komputer natychmiast się restartuje.Pojawia się niebieski ekran mówiący o poważnym błędzie w systemie.W tym momencie kamera nie jest podłączona do karty wideo.
Proszę o pomoc w tym temacie.

Konfiguracja komputera:

Pinnacle Studio Ultimate Coll.14
Windows 7(64bit)
INTEL Core i7 920 2,66 GHZ
Asus P6T SE X58
Asus GF GTS 250 1024MB
Patriot DDR 3 12 GB
HDD SATA II 3x640 GB


czwartek, 26 listopada 2009, 15:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Problem w zakładce import
Przyczyną może być ;
Problem sterowników karty wideo lub sama karta .
Problem sterowników karty graficznej .
A co pierwsze >>> Sprawdź kiedy folder Moje wideo jest pusty > bez żadnych plików .
p.s. Najnowsze sterowniki do karty graficznej nie są najlepsze dla Pinnacle
mam kartę ATI i po zainstalowaniu 9,9 sterowników > miałem też restart lub kpl. zwiech .

_________________
Obrazek


czwartek, 26 listopada 2009, 16:49
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 listopada 2009, 20:41
Posty: 8
Post Re: Problem w zakładce import
1- Wymontowałem kartę wideo z komputera,zaznaczam wszystkie dostępne możliwości w zakładce import i komputer zachowuje się prawidłowo(nie restartuje się)

2- W powyższej konfiguracji komputera zmieniłem system na Windows XP,zamontowałem ponownie kartę wideo i zainstalowałem Pinnacle Studio Ultimate Coll.14
i też wszystko działa prawidłowo.

Czy nie jest to problem sterownika do karty wideo?


czwartek, 26 listopada 2009, 18:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Problem w zakładce import
Tak jak rozumiem > to problem z kartą wideo i pinnacle na innym systemie niż Windows XP ? powiedzmy Vista czy Windows7 .
To może jakaś stara karta ? która nie chodzi na nowych Windowsach lub brak odpowiednich sterowników pod nowe systemy ?
Wpadł bym do producenta na stronę sprawdzić czy są nowsze sterowniki do tej karty ? i czy działa ta karta na nowszym Windowsie .

Miałem kiedyś kartę Winfata i musiałem kombinować w które złącze podłączyć > nie było to bez różnicy dla poprawnej pracy tej karty .

_________________
Obrazek


czwartek, 26 listopada 2009, 21:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 listopada 2009, 20:41
Posty: 8
Post Re: Problem w zakładce import
Karta wideo to 700-PCI BIG BEN którą zakupiłem wraz z Pinnacle Studio MovieBoard ULTIMATE PCI 12 z możliwością wykorzystania w Studio HD 14

Moje uwagi co do sterowników karty wideo;

1 - Gdy otworzę zasoby płyty Studio 12 to w folderze driver wersja pliku sterownika jest 14.0.0.162 , a po zainstalowaniu oprogramowania,to w Menedżerze urządzeń pokazuje wersję pliku 2.0.19.0

2 - A gdy powtórzę to samo ze Studiem 14 w folderze driver wersja pliku jest 14.0.0.166 a później pokazuje wersję pliku 2.0.19.0

Na tę chwilę nie bardzo rozumiem o co tu chodzi.
A jak powinno być w rzeczywistości?
I jak to wygląda u tych co mają Windows 7 (64bit)?


poniedziałek, 30 listopada 2009, 14:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 listopada 2009, 20:41
Posty: 8
Post Re: Problem w zakładce import
Mam pytanie, czy do przechwytywania materiału i późniejszej obróbki w Studio HD 14 musi być koniecznie karta wideo Pinnacle?

Na to pytanie i umieszczone w poprzednim poście może mi odpowie kol.jurekwejh

Dziękuję


poniedziałek, 30 listopada 2009, 23:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Problem w zakładce import
Z jakiej kamery ? .
Osobiście mam bardzo złe zdanie o kartach wideo :mrgreen:

_________________
Obrazek


poniedziałek, 30 listopada 2009, 23:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 listopada 2009, 20:41
Posty: 8
Post Re: Problem w zakładce import
Z kamery Sony HDR - FX1000E

Jak nie karta wideo to co kolega proponuje?


poniedziałek, 30 listopada 2009, 23:34
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Problem w zakładce import
Osobiście używam > Kontroler FireWire 1394 ( jest też on bardzo tani )
Na 100% nie ma problemu Windows7 (64bit)+Pinnacle14
Potwierdziło to kilku moich kolegów którzy mają taki układ > nikt nie ma Twojej karty aby potwierdzić lub zaprzeczyć tego konfliktu .
Dlaczego nie lubię kart wideo? z powodu tracenia klatek w czasie Importu
W Pinnacle 10-ć , bo tu podjąłem decyzję o odpuszczeniu sobie kart > dochodziło do absurdu > licznik utraconych klatek ZERO a w materiale widać gołym okiem , że masakra i problemy z uzyskaniem płyty ( zwiech w czasie tworzenia zawartości płyty ).

Na Twoim miejscu wysłał bym E-maile do ; producenta , Dystrybutora oraz złożył bym reklamację w punkcie gdzie kupiłeś to cudo > niech inni się martwią i rozwiązują problem > w opisie produktu nie ma zmianki o jakimś konflikcie ? a wręcz przeciwnie > że wszystko super na W7 .

Super sprawa była by jeśli któryś z forumowiczów kto ma Karta wideo 700-kie
potwierdził lub zaprzeczył > temu konfliktowi > bo może to tylko sprawa odpowiednich sterowników ? pod Windowsa7 .

_________________
Obrazek


wtorek, 1 grudnia 2009, 07:34
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 25 listopada 2009, 20:41
Posty: 8
Post Re: Problem w zakładce import
Już zamówiłem Kontroler FireWire 1394 i będę prowadził testy.

Mam pytanie,czy karta wideo wspomaga podczas montażu czy tylko do przechwytu?

Kol.jurekwejh dziękuję ci bardzo za pomoc w tym temacie


wtorek, 1 grudnia 2009, 13:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Problem w zakładce import
Jeśli piszemy o karcie wideo ? to karta ta jest tylko do importu > nie ma nic wspólnego z pracą Pinnacle .
Pinnacle pracuje na karcie ale Graficznej i to od niej wszystko zależy .
p.s. do Kontrolera FireWire 1394 nie instalujesz nic > Windows sam znajdzie ten sprzęt i już posiada odpowiednie sterowniki zainstalowane .

_________________
Obrazek


wtorek, 1 grudnia 2009, 15:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL