Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 
 zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle? 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 września 2008, 23:17
Posty: 51
Post zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
witam... ostanio troszkę bawię się Adobe after effects i mam pytanie w związku z tym... w after effects można zrobic fajne ruchome menu :)
np, takie:
http://www.youtube.com/watch?v=x_ClxxJF ... re=related

i me pytanie brzmi: czy jest mozliwość połączenia jakoś takiego menu z projektem z pinnacle 14?? czy trzeba by to jakoś inaczej obejść i jeśli tak to jak :) będę bardzo wdzięczny za pomoc :)


środa, 9 grudnia 2009, 02:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
Klip ten wideo zawiera 3 prezentacje menu .
Tak jak możesz zaimportować zdjęcie jako podkład tak samo możesz zaimportować materiał wideo .
Aby uzyskać taki efekt > musisz podzielić menu na warstwy ( zasada budowy menu jaka obowiązywała w Pinnacle 8 i 9-ć ) .

_________________
Obrazek


piątek, 11 grudnia 2009, 11:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 września 2008, 23:17
Posty: 51
Post Re: zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
no okej wiem że mogę klip wideo zaimportować jako podkład bo zawszem tak robie, ale....
to menu ma INTRO a u mnie w pinnaclu jakbym nie zrobił to np. przysicki mi się od razu wyświetlają, a w tym kipie to wszytsko "żyje" animuje się - nie wiem czy wystarczająco wytłumaczylem.... również mnie te pzejścia w menu interesują, że z menu włączam "wybór scen" i jest takie ładne przejście w ten wybor scen (ten projekt tego menu mam i mam go już po swojemu przerobiony)
i czy jest możliwość żeby połączyć takie animowane menu z pinnaclem...?

lub jeśli zwykle menu jak zawsze robię to spowodować że przyciski nie będą od razu tylko pojawią się jakby z efektem "przenikanie" , bo mam tak że klip np. chce na początku wyciemnić i jest ciemno ale przyciski są widoczne;/ i wygląda to nie powiem jak ;/ heh


piątek, 11 grudnia 2009, 13:32
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
Podziel składniki menu na 3 liniach wideo >> Tak jak to się robiło w Pinnacle 8 i 9-ć .
Może ten temat o menu coś wyjaśni ?
http://forum.filmowiec.pl/viewtopic.php?t=15107

p.s. Efekty RTFx a nie HFX > stosuj .

_________________
Obrazek


piątek, 11 grudnia 2009, 13:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 września 2008, 23:17
Posty: 51
Post Re: zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
poczekaj czyli że jest opcja np. pojawiania się przycisków (bo klip wideo na którym się menu pojawia to sobie przygotwuje wcześńiej i mogę tam narobic pojawiającch fruwających elemtów zdjęc itp :) ) a przyciski też można?:O
zaraz tą ten twój link poczytam i zobacze jak to działa :)
powiedz mi bo już się pogubiłem rTFH to które? i HFX które?


sobota, 12 grudnia 2009, 03:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
Efekty - RTFx to efekty wideo > wchodzisz ikonkę kamerka na linii czasu .
HFX - to przejścia Transision
Wykorzystując HFX możesz mieć problem z utworzeniem płyty ( sprawnie działające menu ) .

p.s. W Pinnacle 14-cie problem może stanowić brak odpowiedniego pluginu RTFx do obrotu obrazem . Jeśli masz płytę Bonus to plugin Wir .

_________________
Obrazek


sobota, 12 grudnia 2009, 09:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 września 2008, 23:17
Posty: 51
Post Re: zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
no okej czyli dobrze to zrozumiałem za pierwszym razem ale wolałem miec pewność ;) to teraz musze pokombinować jak te przyciski zrobić żeby się pojawiały a nie wyświetlały się już od momentu załadowania menu;/ tylko żeby np. klip mi się zdążył pojawić....


sobota, 12 grudnia 2009, 21:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 września 2008, 23:17
Posty: 51
Post Re: zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
nietety Jurekwejh nie o to mi chodziło... albo nie mogę tego uzyskać ;/ bo według tej instrukcji z linaka zrobiłem menu ale.... każdy efekt mogę dodać na klip wideo.... a "pusty tytuł" z przyciskami nad klipem - w tym wypadku menu nie ma opcji dodania żadnego efektu wideo ;/ a mi chodziło właśńie o to żeby nałożyć nie wiem jakiś efekt ew. klatką kluczowąsię pobawić i żeby przycisk sie pojawił po 2 sekundach trwania menu.... w tym czasie mniej więcej pojawiłby sie podkład - klip pod menu z efektem wejścia "przejście do czarnego"....

o coś takiego mi chodzi.... i co da to radę zrobić czy nie ?


poniedziałek, 14 grudnia 2009, 00:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
Przykro mi , ale masz rację Klip wideo który zawiera ramki nie przyjmuje efektów wideo .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 14 grudnia 2009, 10:56
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 24 września 2008, 23:17
Posty: 51
Post Re: zagwostka... ;D menu z After effects a pinnacle?
no i niestety właśńie o o to mi chodziło aby te przyciski troszkę opóźńić no cóż.... zobaczę może im ktoś pomoże w końcu czy takie menu z after effetca da się połączyć z filmem z pinnacla.... ale póki co czekam aż ktoś mi coś konkretnego powie na ten temat na kilku forach.... i czekam.... hehe


ale dzięki za zainteresowanie ;)


poniedziałek, 14 grudnia 2009, 19:56
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 10 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL