Teraz jest piątek, 18 października 2019, 22:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pinnacle 14-przy zgrywaniu samoczynne dzielenie na klipy!? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Pinnacle 14-przy zgrywaniu samoczynne dzielenie na klipy!?
Witam.
Mam problem przy zgrywaniu na kompa materiał z kamery do Pinnacla 14.
Program sam dzieli na klipy jeśli kręcę np. w pokoju i używa ktoś się lampy błyskowej z aparatu, obojętnie z jakiego aparatu!!!Jeśli błyśnie flesz to tak jak bym nacisnął "pauzę" w kamerze.

Przykład.Dzieci wyciągają prezenty z pod choinki, obok ktoś robi zdjęcia, jeśli błyśnie 30 razy, na tyle mi program klipów podzieli materiał przy zgrywaniu!!!
Ktoś powie ABSURD, niestety tak jest!
Jeśli wejdę z kamerą na wesele to program "posieka" mi materiał tak, że nie będę mógł dojść do ładu!!!
Do tej pory używałem Pinnacla 12 i nie miałem tego problemu.
Dziękuję za odpowiedzi


środa, 30 grudnia 2009, 11:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 sierpnia 2005, 21:42
Posty: 3
Post Re: Pinnacle 14-przy zgrywaniu samoczynne dzielenie na klipy!?
Wydaje mi się że to bedzie tak:

Jak wejdziesz w zakładkę "przechwyć" to na dole masz ustawienia,

klikasz te ustawienia i pokazuje Ci się nowe okno w którym wybierasz zakładkę "źródło przechwytywania"

i w tym oknie masz:

"wykrywanie scen podczas przechwytywania wideo"

teraz zanacz opcję "bez automatycznego wykrywania scen"

Pozdrawiam!


środa, 30 grudnia 2009, 20:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: Pinnacle 14-przy zgrywaniu samoczynne dzielenie na klipy!?
Tak . Masz rację. Tylko ta zakładka u mnie jest po prawej stronie u góry.
Przestawiłem opcję i dział poprawnie.
Pozdrawiam i dziękuję :D


środa, 30 grudnia 2009, 23:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 6 lutego 2009, 15:42
Posty: 12
Post Re: Pinnacle 14-przy zgrywaniu samoczynne dzielenie na klipy!?
A ja z kolei przyzwyczaiłem się do takiego dzielenia (wiedziałem, że wtedy coś się dzieje i trzeba sprawdzić). Teraz jak przeszedłem na Ediusa od miesiąca mi tego brak. Jeszcze nie wiem jak ustawić dzielenie scen w Ediusie :lol:


wtorek, 12 stycznia 2010, 22:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL