Teraz jest poniedziałek, 19 sierpnia 2019, 05:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 w pliku DVD nie jest zapisany cały film 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 grudnia 2009, 11:24
Posty: 9
Post w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Witam !
Po renderowaniu filmu ok. 90min mam komunikat "zapisywany jest ostatni pik", dale komunikat "plik utworzono pomyślnie" wszystko w porządku tylko ma jedną wadę filmu w pliku nie ma całego. Miejsca na dysku jest jeszcze bardzo dużo ok. 20GB.
Czasami zdarzy się komunikat, że na dysku jest za mało miejsca - mniej niż 1MB
nie wiem, którego dysku ten komunikat dotyczy bo wszystkie dyski mają wolne miejsca.
Gdy po wielu próbach krótszy film ok.15 min udało się ukończyć, po przegraniu na płytę DVD w odtwarzaczu stacjonarnym film rozpoczynał się od 45 s.
Wcześniej pracowałem na PS 9.4 i nie miałem takich problemów.
Może ktoś mi poradzi ?????
slawpiet


wtorek, 1 grudnia 2009, 14:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Takie problemy > to masz Pinnacle 12-cie i zainstalowane patche 12,1 .
Problem tyczy się przycisku spacja ( co pewien czas widzisz ten komunika ) o problemie > że w nazwie jest użyty przycisk Spacja .
Problem z 1mb to też ten problem > a tak na koniec > klikasz > zapisz projekt i ponownie dajesz na utwórz i jest już OK.

p.s. Sprawdzaj dokładnie rysunek i opis czasu jak Pinnacle zagospodarowało płytę > a unikniesz braków materiału .
Pinnacle 9-ć robiło to prawidłowo na automacie > Pinnacle 12-cie i 14-cie Pilnujemy :lol:

_________________
Obrazek


wtorek, 1 grudnia 2009, 15:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 grudnia 2009, 11:24
Posty: 9
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Witam!
Dzięki za pomoc, faktycznie spacja jest w nazwie pliku (projektu), ale to jest głupie - przedobrzyli w tej wersji.
Dziękuje bardzo, dziś sprawdzę!
slawpiet


środa, 2 grudnia 2009, 14:30
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 grudnia 2009, 11:24
Posty: 9
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Witam
Nie zadziałało!!!!!
W pliku DVD nie ma całego filmu, a z nazwy pliku wyrzuciłem spację (sadzę, że o możliwości używania znaków specjalnych i długości nazw plików i katalogów to decyduje system a nie program).
Jeszcze raz wrzucę temat.
slawpiet


czwartek, 3 grudnia 2009, 13:21
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Wszystko zadziała tylko podzielmy to na 3 problemy .
Problem-1
Brak miejsca 1mb < komunikat o braku jednego pliku w zawartości folderu TS.
Problem ten stanowi , że masz już jakiś folder zawartości płyty .
Wystarczy wyczyścić folder gdzie będzie się zapisywać nasza nowa płyta , aby nasz nowy folder TS był pierwszy i jedynym który będzie się tworzył .
Łatwiejsza metoda > jak pokarze się nam ten komunikat > klikamy na OK. > teraz wchodzimy w zakładkę Plik i tu klikamy > zapisz projekt > klikamy ponownie utwórz > Pinnacle teraz zacznie od drugiej połowy czyli od tworzenia już zawartości folderu TS. > zapyta się czy zastąpić już istniejące pliki > klikamy OK. > teraz będzie już miejsce :lol: i zawartość ukończy się powodzeniem .
Problem-2
Spacja > czy to ważne ? Windows czy Pinnacle ponosi za to winę ? problem ten występuje tylko w Pinnacle z patchem 12,1 . Od czasu do czasu Pinnacle informuje nas o tym błędzie i prosi , aby w nazwie nie używać Spacji > może się to mścić właśnie w zakładce Tworzenia .
Problem-3
Brak fragmentu filmu
Pytanie > czy prawidłowo obliczyłeś ? pinnacle co do sek. pokazuje ile obetnie . Jeśli pokazuje że obetnie - ileś sekund czy minut > to tyle obetnie . Nie ufaj automatowi > zrób to ręcznie > a będzie wszystko OK. > to nie jest Pinnacle 9-ć które wykonywało to zawsze prawidłowo i samo .

p.s. Tak jak wcześniej pisałem > problem ten tyczy się tylko i wyłącznie Pinnacle 12-cie po zainstalowaniu patcha 12,1 .
Pinnacle bez patcha takich bzdur nie robi .

p.s.2 mamy teraz 3 punkty > w którym są problemy ? podaj który to go bardziej pogryziemy :P

_________________
Obrazek


czwartek, 3 grudnia 2009, 14:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 grudnia 2009, 11:24
Posty: 9
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Witam !
Dzięki za pomoc.
Teraz komunikat o braku miejsca na dysku się nie pojawia (do końca nie wiem co zrobiłem, że się nie pojawia może to, że zrobiłem jeszcze więcej miejsca na twardym dysku).
Ustawiłem niestandardowe i ręcznie dopasowałem transfer by na tworzonym obrazie dysku luźne zostało np. 3 minuty następnie tworzyłem film.
W utworzonym katalogu TS nie było całego filmu, w zakładce PLIK zapisałem projekt i ponownie dałem "utwórz film" PS zaczął ponownie od początku a nie od tworzenia ostatniego pliku, a w katalogu TS ponownie nie było całego filmu.
Dodam, że mam PS 12,1 (legal) wersja która możne obecnie kupić.
slawpiet


piątek, 4 grudnia 2009, 12:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 grudnia 2009, 11:24
Posty: 9
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Z ostatniej chwili!
Należało przecież wyłączyć "zawsze koduj ponownie cały film".
Teraz ponowne włączenie "utwórz film" powoduje, że PS zaczyna od zapisu ostatniego pliku ale nadal w katalogu TS nie ma całego pliku. Kolejne próby powodują, że zawartość pliku jest coraz mniejsza. Zapisywanie projektu lub też powtarzanie bez zapisywania nic nie zmieniają.
slawpiet


piątek, 4 grudnia 2009, 12:40
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Chyba o coś innego chodzi ?
1-Tworzysz zawartoś folderu TS ( obraz płyty ) do późniejszego wypalenia tej zawartości w nero ? . ( mam nadzieję że masz zaznaczone odpowiednią funkcję ) .
2-Czy menu jest na początku projektu czy na końcu ?
3- Może to głupie pytanie > ale robimy obraz płyty ? bo piszesz ciągle plik > tam są pliki wideo >Voby< podzielone i tak ma być .
4- Nie tyle ważne jest ilość miejsca wolnego dla folderu TS. a o tyle ważne jest ilość miejsca wolnego dla plików tymczasowych > może masz ten folder na innej partycji i tu brakuje miejsca ? .
Zawsze czyszczę ręcznie stare projekty foldey i pliki .
9-wiątka i 14-ka robi to na automacie dobrze a w 12-ce zawsze coś zastawało .

p.s. Jeśli nie masz kamery JVC oraz nie używasz smart sound to nie instaluj patcha 12,1 .

_________________
Obrazek


piątek, 4 grudnia 2009, 13:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 grudnia 2009, 11:24
Posty: 9
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
1 Tworzę obraz płyty do późniejszego wypalenia.
2 Menu nie mam.
3 Pisząc plik mam na myśli całą zawartość katalogu VIDEO_TS.
4 Ja też czyszczę ręcznie, a miejsca na dysku mam ok. 21GB.
Żeby nie instalować patha to muszę zainstalować od początku PS.
slawpiet


piątek, 4 grudnia 2009, 15:09
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1462
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Punkt 2 > Menu nie mam. Więc i nic się Tobie nie uda zrobić .
Plik wideo a zawartoś płyty ( folder TS lub ISO ) to dwie różne rzeczy > przy zawartości płyty obowiązkowo menu .
A jeśli chcesz tylko plik Wideo MPEG2=DVD to utwórz plik > zakładka niżej .

_________________
Obrazek


piątek, 4 grudnia 2009, 15:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 grudnia 2009, 11:24
Posty: 9
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Witam!
Drugi film (II część filmu) renderował się bez problemu i katalogu TS jest tak jak powinno być.
A ten pierwszy robi problemy.
Podejrzewam, że tak jak w PS 9,4 powstawały miejsca trudne dla renderowania, a w edycji nie było nic widać. Dopiero w czasie renderowania
PS 9,4 zatrzymywał się z reguły w tym wadliwym miejscu. PS 12 nie zatrzymuje się tylko leci dalej, a nie kończy plików w katalogu TS, tylko jak rozpoznać w którym miejscu jest problem.
slawpiet


wtorek, 8 grudnia 2009, 12:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 17:37
Posty: 4
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Witam.
Nie będę zakłada nowego tematu bo wydaje mi się że mam podobny problem.
Na początku chciałem zaznaczyć, że jest początkującym użytkownikiem PS12.
Może moje pytanie jest śmieszne, ale...

A teraz do rzeczy.
Stworzyłem film, który nagrałem na płytkę. Następnie dodałem do niego, wstawiłem w środek, pewną część materiału.
Wszystkiego jest 1 godz. 28 min. Program pokazuje, że wszystko zmieści się na płycie 4,7 G. Tworzę obraz na dysku bez nagrywania. Utworzonego materiału jest 3,6 G, który kończy się na 58 min.

Zapisywałem projekt ponownie, zamykałem oczko, zmieniałem ustawienia i NIC. Cały czas utworzony obraz jest tej samej wielkości.

Z góry dziękuje za odpowiedź.


środa, 10 lutego 2010, 11:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 grudnia 2009, 11:24
Posty: 9
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Witam
SP 12 nie radzi sobie z automatycznym ustawianiem strumienia, zrób to ręcznie.
Ustaw strumień do zapisu ręcznie tak by wielkość pliku do zapisu na płytę była mniejsza niż 4,7 DB - to powinno pomóc. Możliwe jest też, że jest jakiś błąd bliżej nie zdefiniowany w montażu filmu i to powoduje urwanie części materiału

Ja nie doszedłem do ładu z SP 12 i wróciłem do wersji 9.4 tam wszystko działa.
slawpiet


piątek, 12 lutego 2010, 13:51
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 9 lutego 2010, 17:37
Posty: 4
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Nie wiem czy o to chodziło, ale...
w zakładce "Tworzenie filmu" - 'Ustawienia" - "Jakość wideo" ustawiłem na "niestandardowe", a prędkość 6000kb/s.
Nic nie pomogło.

Tak jak wcześniej pisałem, do wcześniejszego materiału, który nagrał się idealnie, wstawiłem w środek około 30 min nowego.
Stary materiał trwa 57 min z sekundami, a nowy, ten który się nagrywa nie cały, trwa kilka sekund dłużej.

POMOCY :oops:


sobota, 13 lutego 2010, 13:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 grudnia 2009, 11:24
Posty: 9
Post Re: w pliku DVD nie jest zapisany cały film
Witam
Ustawienie niestandardowe to dobre ustawienie tylko prędkość transferu musi
dać objętość dysku DVD mniej niż 4,7 GB.
Nie rozumiem tego co piszesz dalej o tym wgrywaniu w środek nowego fragmentu.
Rozumiem to tak, że zmontowałeś film z materiału, a następnie zdecydowałeś,
że należy inny fragment materiału dołączyć do już zmontowanego filmu.
Następnie zredendrowałeś całość i ... brakuje części utworzonego filmu.
To przecież normalna praktyka, to kolejny fragment z innej kasety.
Jeżeli transfer ustawiony jest tak, że objętość utworzonego filmu DVD jest większa niż 4,7 GB to należy zmniejszyć transfer tak by objętość pliku DVD nie przekraczała 4,7 GB.
Nadal uważam, że to jest błędne działanie SP 12.

slapiet


piątek, 19 lutego 2010, 21:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL