Teraz jest sobota, 24 sierpnia 2019, 15:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 PS12 i PS14 Ultimate, problem z menu na BlueRay 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 września 2010, 08:09
Posty: 9
Lokalizacja: Zabrze
Post PS12 i PS14 Ultimate, problem z menu na BlueRay
Witam.

Mam taki problem. Stworzyłem cały film wraz z menu, z wyborem scen itp. Po nagraniu standardowego DVD wszystko chodzi super. Ale gdy stworzę płytę BluRay w menu (głównym jak i z wyborem scen) nie ma dźwięku. Po podejrzeniu plikow na płycie i wyświetleniu "właściwości", główny plik filmowy posiada pokazany bitrate video i audio, natomiast plik menu posiada tylko bitrate video. Czy ktoś spotkał się z problemem dlaczego Pinnacle na płycie BluRay do menu nie dodaje dźwięku ? W głównym materiale filmowym dźwięk jest.

Mam nadzieję, że ktoś pomoże rozwiązać problem, z góry dziękuję,
Robert.


Ostatnio edytowano wtorek, 27 września 2011, 17:19 przez Gasiu, łącznie edytowano 2 razy

środa, 1 września 2010, 08:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 września 2010, 08:09
Posty: 9
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: PS12 i PS14 Ultimate, problem z menu na BlueRay
Zamówiłem Pinnacle 14 Ultimate Collection, po instalacji, wczytaniu projektu wyeksportowałem płytkę bluray. Dźwięk już jest także była to chyba wina wersji PS12. Ale pozostał jeszcze jeden gorszy problem. Tłem menu jest zdjęcie - bitmapa o rozdzielczości 5760x3240. Po zrenderowaniu menu wygląda paskudnie pikseloza razi na kilometr zarówno na zdjęciu jak i w tekście.
Projekt wykonywany jest w 1920x1080 50i AVCHD. Eksport do BluRay zarówno w MPEG2 jak i AVC daje taką samą jakość menu czyli tragiczną (sam film jest OK).

Podczas, gdy bitrate samego video filmu to ~20mb/s, menu ma bitrate tylko 164 kb/s.

EDIT:

Właśnie sprawdziłem na standardowych menu Pinnacla i to samo - pikseloza straszna. W wypadku płyty DVD jest ok, tylko menu BluRay tak się zachowuje :evil:

EDIT2:

Jakby ktoś borykał się z takim samym problem to obszedłem ten problem na około ;) Stworzyłem nowy projekt z jednym zdjęciem (użytym do tła menu). Wyeksportowałem to jako mpeg o najwyższym bitrate i rozdzielczości. Natępnie w głównym projekcie w edycji menu jako tła nie użyłem zdjęcia tylko właśnie ten stworzony wcześniej filmik mpeg. Po wypaleniu wkońcu wszystko gra, ale przecież nie tędy droga. Jeśli ktoś jednak znałby odpowiedź na mój problem byłbym wdzięczny.


piątek, 3 września 2010, 08:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL