Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 06:22




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Jak wypalic w PS14 na nośniku Blu-ray film w jakości HD? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:18
Posty: 4
Post Jak wypalic w PS14 na nośniku Blu-ray film w jakości HD?
Witam.
Czy ktoś może mi powiedzieć jak nagrać w PS14 film w jakości HD na nośnik Blu-ray? Mianowicie utworzyłem projekt filmu który trwa 1,5 godziny (posiada również menu) i chciałem to wypalić w jakości HD na ten oto nośnik ale gdy przechodzę do zakładki „tworzenie filmu” a potem „dysk” mam tam w prawdzie do wyboru typ dysku blu-ray ale poniżej jako „jakość video” pisze tylko „automatyczna jakość”, „najlepsza jakość”, „najwięcej wideo na dysku” i „niestandardowe”. Przy wybraniu „najlepsza jakość” na szarym pasku pisze „jakość:63%”. Czy ktoś może mnie poratować i to wyjaśnić? Będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam.


niedziela, 5 września 2010, 13:52
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 1 września 2010, 08:09
Posty: 9
Lokalizacja: Zabrze
Post Re: Jak wypalic w PS14 na nośniku Blu-ray film w jakości HD?
Nie przejmuj się tym napisem. Domyślam się, że materiał HD to pewnie jest AVCHD z bitratem około ~17 MB/s, także w ustawieniach jeśli ustawisz "najlepsza jakość" (przez co Pinnacle 14 w domyśle rozumie bitrate 40MB/s i dla niego wyświetla procentowy przelicznik jakości), to Twój wynikowy materiał i tak będzie z bitratem 17MB/s. Często jest tak, że Pinnacle wyświetla nadwyżkę materiału i sugeruje zmniejszenia jakości lub obcięcie projektu. Aby to obejść jako nośnik wybierz płytę BD 50GB i stwórz obraz nie nagrywając płyty tylko tworząc jej obraz. Okaże się, że plik wynikowy będzie mniejszy niż sugerowało to Pinnacle. Tak przygotowany materiał możesz już normalnie nagrać z powodzeniem w NERO na płytce BD 25GB.
Pozdrawiam.


niedziela, 5 września 2010, 16:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 11 kwietnia 2010, 11:18
Posty: 4
Post Re: Jak wypalic w PS14 na nośniku Blu-ray film w jakości HD?
Materiał jakim dysponuje to HDV zgrywany z kamery Sony FX-1000E ale zapewne do tego sytuacja będzie się odnosiła tak samo. Wielkie dzięki za pomoc jutro rano bede działał.


niedziela, 5 września 2010, 18:58
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL