Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 18:07




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pinnacle na nowym laptopie. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 13 sierpnia 2009, 15:14
Posty: 8
Post Pinnacle na nowym laptopie.
Witam serdecznie.
Od kilku tygodni mam nowego laptopa zainstalowany system Win7 Ultimate 64bit.
A laptop to Asus N61Jv w konfiguracji Intel i3 370M, Intel HD + Nivida GF GT 325M.(Sterowniki do grafiki najświeższe)
Zainstalowałem swojego Pinnacle 12 i co się dzieje. Otóż sam program działa ale z wtyczkami jest tak Magic Buliet Looks w ogóle się nie uruchamia a program podaje komunikat wstawiam zrzut:
Załącznik:
Informacja programu.PNG
Informacja programu.PNG [ 38.34 | Przeglądane 124 razy ]
.
Natomiast Vitascene na przemian otwiera się na ułamek sekundy i pojawia się czarny ekran i tak w koło nie można tego w żaden sposób zatrzymać pozostaje jedynie wymuszony restart laptopa. Przeinstalowałem jeszcze raz PS12 i teraz już przy pierwszym uruchomieniu program podaje komunikat jw. i co dziwne się stało nie ma go w bibliotece efektów.Jest zainstalowany.
A Vitascene bez zmian.
Na moim starym laptopie z grafiką ATI Radeon X2300 na procesorze Intel Celeron M i na winXP wszystkp działało bez problemu.
Będę wdzięczny baaardzo za jakieś podpowiedzi.


piątek, 4 lutego 2011, 15:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 10:23
Posty: 39
Post Re: Pinnacle na nowym laptopie.
Witam.
Ten sam problem i mnie spotkał. Też posiadam laptopa ASUS N62JV w konfiguracji procek i5-430 M, Grafika GT 325 M 1GB Ram, pamięć 4 GB RAM.
Windows 7, 64 bit.



Mam zainstalowanego pinnacle 14, i też Magic Bullet Looks nie zadziała. Ten sam problem co u Ciebie. Natomiast Vitascene ten z pinnacle 12 nie działał. Ale pobrałem nowszą wersje Vitascene i nawet działa. Działają przejścia i efekty Vitascene. Niby wyrzuca komunikat o tym że słaba karta grafiki ale jakoś się uruchamia. Na komputerze stacjonarnym pluginy Magic i Vitascene w Pinacle 14 działają bez problemów. Być może problem to to że te laptoki mają dwie karty graficzne, i pluginy korzystają z tej zintegrowanej karty.



W każdym razie pluginy Vitascene i Magic Bullet Looks z pinnacle 12 nie będą działać w pinnacle 14. Żaden transfer zawartości nie pomoże. Pinnacle 14 ma inne za to pluginy.



Cytuj:
Zainstalowałem swojego Pinnacle 12 i co się dzieje

A screen wrzuciłeś z pinnacla 14 a piszesz o pinnacle 12, jak to mam rozumieć ??


poniedziałek, 11 kwietnia 2011, 23:01
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 13 sierpnia 2009, 15:14
Posty: 8
Post Re: Pinnacle na nowym laptopie.
Witam.
Troszkę to trwało zanim udało mi się dojść ale jednak wszystko zadziałało.
A mianowicie:
Przeinstalowałem Pinnacle 14 jeszcze raz. Vitascene zdjąłem z 12-tki.
I teraz tak, w panelu sterowania Nividy dodałem Pinnacle jak i Vitascene oraz Magica i ustawiłem tak aby uruchomienie następowało z kartą graficzną o dużej wydajności. I zadziałało poza Vitascene.
Googlowałem jeszcze troszkę i na jednym z for znalazłem taką podpowiedź odnośnie działania Vitascene.
Otóż przed uruchomieniem Pinnacle należy wejść w Moj Komputer>Właściwości
Dalej "zaawansowane ustawienia systemu" i w efektach wizualnych Ustawienia i odznaczyć "użyj efektów wizualnych stylów okien i przycisków"
Wszystko śmiga aż miło.
Dziwi mnie jednak to, że niektóre programy nie wymuszają jednak automatycznego przełączania karty graficznej na tą wydajniejszą i że trzeba uciekać się do dodatkowych ręcznych ustawień systemu.
Może się to komuś jeszcze przydać. :wink:
Dzięki za odpowiedź


wtorek, 12 kwietnia 2011, 14:23
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 24 października 2010, 14:25
Posty: 63
Lokalizacja: Wrocław
Post Re: Pinnacle na nowym laptopie.
Mam tak samo, tylko że ja mam zjechaną karte graficzną ;/

_________________
Zadaje dużo pytań żeby inni nie musieli. KALEMEONSHOW


piątek, 22 kwietnia 2011, 19:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL