Teraz jest sobota, 19 października 2019, 02:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Obróbka->bezstratny zapis - jak? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 15 maja 2011, 19:17
Posty: 3
Post Obróbka->bezstratny zapis - jak?
Witam!

Krótka piłka, zgrywam materiał z kamery hdv, wykonuję edycję i chcę eksportować zrobiony film do takiego formatu jaki był(czyli tylko dodać przejścia itd.). Jak to zrobić? Ten nieskompresowany plik chce przerobić na wmv, ale w pinnacle studio taki proces odbywa się z prędkością 1kl/s -.-

Chyba, że jest jakaś inna metoda żeby całość z obróbką szybciej skompresować do wmv? Jak renderuję do mpeg2 to tego co wychodzi nie da się porównać do wmv :)

Mam nadzieję, że ktoś pomoże. Pozdrawiam!


czwartek, 19 maja 2011, 17:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Obróbka->bezstratny zapis - jak?
Z tego co mi wiadomo, a mogę się mylić. Jeżeli nie chcesz robić kompresji materiału "stratnego", to musisz użyć kodeka microsoft avi uncompressed. Skoro robi Ci to tak wolno, znaczy się, ze masz słabego kompa. Zresztą uzywając tego kodeka microsoftu zapewne ten proces też będzie bardzo długo trwal. Co do mpeg. W zasadzie jest to format wyjściowy i wszystkie pliki, które zgrywam robię w tym formacie (mpeg2) i dużej różnicy pomiędzy materiałem oryginalnym, a tym po kompresji to nie widzę. Oczywiście poza zmianą objętości pliku. Ważne jest to co dodasz do materiału. a na swoich przykladach widzę, że materiał poddany np. korekcji kolorów wydłuża czas renderingu nawet 20 krotnie. Także niektórych zabiegów przy dłuzszych filmach nie polecam w ogóle stosować.
Mądrzejsze głowy w tej dziedzienie może co innego Ci doradzą.


czwartek, 19 maja 2011, 20:46
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 15 maja 2011, 19:17
Posty: 3
Post Re: Obróbka->bezstratny zapis - jak?
A jakie ustawienia dajesz dla pliku mpeg2? I Nie wychodzi Ci wszystko jakby trochę rozmyte?

Nie wiem dlaczego akurat Pinnacle tak zżera zasoby mojego komputera przy obrabianiu wmv, przy mpeg2 idzie ze 25 klatek/s...


piątek, 20 maja 2011, 14:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: czwartek, 28 października 2010, 17:15
Posty: 302
Post Re: Obróbka->bezstratny zapis - jak?
Ustawiam, na vbr2- jakie ustawienia, to już zależy czy Ci zależy na miejscu czy też nie. Testowałem na róznych parametrach. Ustawialem na 10/15/20 mb i robiłem równiez 20/25/30 i nie widziałem żadnej róznicy. Także pozostawałem przy "bardziej stratnym" ustawieniu. Resztą ustawień zgodna z materialem źródłowym. Dźwięk dolby digital. Najlepiej zaznacz sobie na timeline jakies 5 sekund do wyrenderowania i próbuj na nich podczas konwersji różnych możliwości ustawień.


sobota, 21 maja 2011, 10:23
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL