Teraz jest piątek, 19 lipca 2019, 10:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Nagrywanie na płytkę 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 lipca 2011, 13:05
Posty: 2
Post Nagrywanie na płytkę
Witam.

Mam problem.
Ukończyłem projekt filmu ze zdjęć razem z muzyką, który ma razem 1h18minut.
Chciałem go zapisać na płytkę 4.7 GB, ale okazało się, że musiałoby uciąć 12 minut z tego filmu.
Zakupiłem, więc płytkę 8.5 GB i spróbowałem zapisać na nią, ale się nie dało.
Kilkadziesiąt minut wcześniej z powodzeniem zapisałem na płytkę 4.7 GB zupełnie inny projekt, więc nie wiem co jest.

Nie chcę ucinać filmu tylko zapisać te 1h18 minut na płytkę

http://imageshack.us/photo/my-images/26/screenis.png/

Proszę o pomoc :)


piątek, 29 lipca 2011, 13:17
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: sobota, 17 kwietnia 2010, 11:58
Posty: 563
Post Re: Nagrywanie na płytkę
Parametr, który potrzebujesz dostosować to bitrate całkowity dla filmu. Jednak wróżek nie ma na forum i szczegółowych instrukcji nie dostaniesz. Z resztą temat jest na tyle popularny, że bez problemu powinieneś znaleźć informacje na forum do dowolnego programu.


sobota, 30 lipca 2011, 10:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 29 lipca 2011, 13:05
Posty: 2
Post Re: Nagrywanie na płytkę
A gdzie w opcjach znaleźć te "bitrate całkowity dla filmu"??


sobota, 30 lipca 2011, 15:30
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 marca 2010, 15:05
Posty: 32
Lokalizacja: Śląsk
Post Re: Nagrywanie na płytkę
kost, tworząc płytę wybrałeś w ustawieniach programu "Najlepsza jakość" co oznacza, że bitrate wynosi 8500Kb/s, a to dalej oznacza, że na płycie DVD 4,7GB możesz zmieścić maksymalnie około 67 minut filmu. Zatem nie jest dziwne, że Twój film się nie mieści.

Obrazek

Ja nagrywam filmy z prędkością 6000Kb/s i jest to jakość w zupełności wystarczająca. Przy takim bitrate na płycie DVD zmieścisz około 94 minuty filmu.
Tak jak na załączonym obrazku - opcję "Jakość wideo" ustawiasz na "Niestandardowe", a opcję "Kb/s" czyli bitrate ustawiasz na 6000Kb/s.

Obrazek

Wystarczy się rozejrzeć wśród firm zajmujących się przegrywaniem VHS na DVD i szybko się zorientujesz, że używają właśnie bitrate na poziomie 6000Kb/s, a niektórzy nawet mniej, bo na płycie mieszczą 120 minut filmu.

Jeśli jednak masz projekt ze zdjęć wykonanych w wysokiej rozdzielczości i zależy Ci na zachowaniu tej wysokiej jakości, to pozostaje Ci nagrać projekt na płytę dwuwarstwową 8,5GB.

_________________
Intel Core i7 @3,8GHz, 8GB RAM Adata @2000MHz, WD 3TB, GeForce 9500GT, Dell 23" IPS
Windows 7 64, Pinnacle Studio 14 HD Ultimate Collection
Sony HDR-AX2000E, Acurat Lighting LL2120, Manfrotto 547B z głowicą 701HDV, Foton Krypton


niedziela, 31 lipca 2011, 12:45
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL