Teraz jest środa, 17 lipca 2019, 06:46




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Pinacle Studio 15 - tnie się 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 15 kwietnia 2011, 20:53
Posty: 16
Post Pinacle Studio 15 - tnie się
Witam,
Jak przekroczyłem czas 55min filmu to program zaczął się strasznie ciąć, każda jedna akcja powoduje zwieche programu...
Tak się pracować nie da nad poprawkami w projekcie !
Co można zrobić aby się tak nie działo ?

Mam mocny sprzęt więc to nie wina kompa :
8gb ramu ddr2
prococeor amd pheonem x4 3.02ghz
geforce gtx 260 DDR3 1Gb

Edit://
Nie mam już za dużo czasu na ukończenie projektu a mam jeszcze trochę do zrobienia bezpośrednio w samym filmie !
Pomóżcie..


sobota, 3 września 2011, 10:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 6 sierpnia 2011, 18:28
Posty: 4
Post Re: Pinacle Studio 15 - tnie się
Witaj, mam słaby sprzęt i nauczyłem się pracy na mniejszych odcinkach czasu np. 5 do 10 minut i po tym kompilacja. Na koniec składam wszystko z nagranych fragmentów, dodaję podkłady muzyczne - wprowadzają się wtedy bez zawieszania lub długiego obrabiania zmian głośności.
Pracuję w najwyższej rozdzielczości i kompiluję do avchd.


sobota, 3 września 2011, 11:36
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 15 kwietnia 2011, 20:53
Posty: 16
Post Re: Pinacle Studio 15 - tnie się
Teraz raczej za późno na takie zmiany ...
Nigdy wcześniej żaden projekt nie trwał tak długo, stąd nie mogłem wiedzieć że się tak może zrobić ... :<

Więc, da się jakoś usprawnić pracę z programem ?


sobota, 3 września 2011, 12:43
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 18 marca 2010, 15:05
Posty: 32
Lokalizacja: Śląsk
Post Re: Pinacle Studio 15 - tnie się
Mnie też przeraziła edycja AVCHD w Pinnacle Studio na 4GB pamięci RAM i całkiem mocnym komputerze - co widać w moim podpisie. Dokupiłem pamięć, teraz mam 8GB i niestety tylko trochę poprawiło się.
Gdy dodaję klipy AVCHD na ścieżkę edycyjną i je przeglądam wszystko jest w porządku. Problem pojawia się gdy dodam przejścia między scenami - wtedy program po prostu się tnie, tak jak piszesz.
Testowałem ostatnio edycję AVCHD w Avid Studio i trzeba przyznać, że było o niebo lepiej.

_________________
Intel Core i7 @3,8GHz, 8GB RAM Adata @2000MHz, WD 3TB, GeForce 9500GT, Dell 23" IPS
Windows 7 64, Pinnacle Studio 14 HD Ultimate Collection
Sony HDR-AX2000E, Acurat Lighting LL2120, Manfrotto 547B z głowicą 701HDV, Foton Krypton


sobota, 3 września 2011, 19:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 15 kwietnia 2011, 20:53
Posty: 16
Post Re: Pinacle Studio 15 - tnie się
No właśnie ja mam sporo przejść i sporo slajdów i kilka elementów video na ścieżkach do tego muzyka , slajdy tytułów, kluczowanie kolorem, klatki kluczowe dla efektów specjalnych - fakt że jest ich tylko 6 ale zawsze może to jakoś wpłynąć na obciążenie programu.
Ten projekt jakoś się przemęczę. Później postępuję Sony Vegas może on sobie radzi lepiej.
Ponadto nie zadowolony jestem z renderowania filmu - wszystkie przejścia i efekty + 100976 klatek robi w 42min !
Na takim sprzęcie jak mam spodziewałbym się czasu 15min a nie.. Widać program nie wykorzystuje całej możliwości procka i ram-u.
No i waga pliku wyniku 16 Gb ! film trwający 1h 7 min ...

I tak konwersuję w MOOVIE MEAKER DO WMP mam o wiele mniejszy rozmiar pliku i nie tracę w ogóle nic na jakości pliku ;) Zamiast mieć plik 12Gb mam 1.2Gb więc różnica kolosalna ...
Zapisuję projekt na kodeku AVI jako DV 720/577 20k;/s
Czyli namxykalnie najlepsze ustawienia dla tego programu ;) film oczywiście nagram na DVD menu robie w DVDStyler chdodź mógłbym zrobić w Pinacle wiem jak edytować obrazki tła w PC - na necie piszą że się nie da a to łatwe ;p ( wystarczy znaleźć ten plik w programie - jest w 2 miejscach) edytować paintm i nadpisać na niego inny obrazek ;)


niedziela, 4 września 2011, 07:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL