Teraz jest piątek, 18 października 2019, 18:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Zgrywanie analogu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 31 października 2008, 20:39
Posty: 11
Post Zgrywanie analogu
Witam. Zgrywałem jak do tej pory zarówno materiał cyfrowy jak i analogowy z VHS za pomocą karty pinnacla pci 700 Windows xp 32 bit.
Przesiadłem się na nowy sprzęt z procesorem i7 16gb ram wypasiona NVIDIA,
windows 7 64 bit. Okazuje się że na tym sprzęcie zaczęły się schody. Po włączeniu programu i przejściu do importu program widzi urządzenie ,,Pinnacle AV\DV ",ale nie ma podglądu i nie można pobrać materiału z magnetowidu. Miałem wgrane sterowniki karty pod system 32bit, więc odinstalowałem je i zainstalowałem 64bit z visty bo z win 7 nie znalazłem w necie . Niestety nic nie pomogło. Dochodzi do tego że komputer zawiesza się i trzeba go restartować.
Magnetowid jest OK sprawdziłem go. Bluebox i przewody są sprawne. Od kolegi pożyczyłem taką samą kartę w celu sprawdzenia i nic, te same objawy jak wcześniej. Program do edycji pracuje prawidłowo.
Zwracam się do kolegów o pomoc, w czym tkwi przyczyna takiego stanu rzeczy . Za wszystkie sugestie będę wdzięczny .


piątek, 11 listopada 2011, 18:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 31 października 2008, 20:39
Posty: 11
Post Re: Zgrywanie analogu
Witam ponownie. Ponawiam prośbę. Nie wierzę że nikt nie ma kompa w podobnej konfiguracji z kartą pci pinnacle.


środa, 16 listopada 2011, 20:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post Re: Zgrywanie analogu
Mnie się też od czasu do czasu tak dzieje, że karta nie widzi sygnału z magnetowidu - obraz jest wtedy mocno czarny. Radzę sobie z tym w ten sposób, że wybieram na przemian inne źródła sygnału w oknie Importu, np. klikam "Zatrzymaj ruch", lub "Migawka", lub "DVD/Blu-ray", albo kamerę internetową i potem ponownie wybieram sygnał z magnetowidu. Zazwyczaj takie sztuczki powodują, że obraz z magnetowidu pojawia się w oknie Importu. Czasem jednak to nie pomaga, więc wtedy albo zamykam okno Importu i ponownie je otwieram, albo w ogóle zamykam cały program Pinnacle Studio i uruchamiam ponownie. Po różnych tego typu kombinacjach zawsze doprowadzam do tego, że obraz z magnetowidu ostatecznie jest widoczny.
Zauważyłem też, że większe prawdopodobieństwo pojawienia się obrazu z magnetowidu jest wtedy, gdy najpierw uruchomię okno Importu, a dopiero potem włączę magnetowid.


środa, 16 listopada 2011, 20:41
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL