Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 10:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
 PINACLE STUDIO 15 - Problem z pogorszeniem jakosci w edycji 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 21 stycznia 2012, 00:14
Posty: 1
Post PINACLE STUDIO 15 - Problem z pogorszeniem jakosci w edycji
Witam kolegów.

Mam pewien problem z Pinnacle studio 15.

Jest to kolejny mój projekt w strumieniu HD. wszystko do chwili obecnej było oki .
W dniu wczorajszym kończyłem kolejny jeden projekcik . jednak projekt po przyjrzeniu się posiada strasznie pogorszenie jakości. widać piksele i nie wiele ma to wspólnego z HD. Obecnie pliki jakie dodaje do projektu też tracą na jakości. Logo dodane w PSD w rogu jest po prostu nie ostre. po wyeksportowaniu jest to samo. Obrazek - szmata i nie ostra.
Jednakże wspomnę że gdy otwieram nowy projekt z tymi samymi plikami jest wszystko OK . Obraz ekstra - logo dodane do obrazka w PSD ostre jak należy. W danym projekcie w którym jest problem podgląd nawet materiałów HD jest w niższej rozdzielczości.

co to może być.

Cały projekt z plików MOV w HD.
Komputer pierwsza klasa i5 4x3.0 Ghz
16Gb ramu
GTX470
2 dyski w RAID 0 1Gb
itd.

Ewidentnie widać że projekt z samych plików źródłowych HD jest wyświetlany i edytowany w jakości SD. Gdzie leży problem. Dostało jakiejś downkonwersji ?

Czy możliwe jest że projekt "ZGUBIŁ" oryginalną rozdzielczość HD ?

Będę wdzięczny za jakąś podpowiedz gdyż zależało mi na przynajmniej wy eksportowaniu całego projektu w strumieniu jakim powinien być zrobiony hd .


sobota, 21 stycznia 2012, 00:25
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 stycznia 2012, 18:07
Posty: 11
Post Re: PINACLE STUDIO 15 - Problem z pogorszeniem jakosci w edycji
Miałem ten sam problem. Pracowałem na pliku jakieś 2 tyg, po czym komputer zaczął się zawieszać... W związku z tym zacząłem kombinować przy grafice - no i jakość filmów w okienku Pinacla spadła, zdjęć również.

I szczerze mówiąc byłem święcie przekonany, że to głównie z mojej winy ale jak czytam Twój post i sprzęt na jakim pracujesz:
i5 4x3.0 Ghz
16Gb ramu
GTX470
2 dyski w RAID 0 1Gb

to po raz kolejny ciesze się, że już nie mam nawet śladów tego oprogramowania w moim komputerze.

Pozdrawiam i powodzenia,


środa, 25 stycznia 2012, 22:36
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL