Teraz jest czwartek, 24 października 2019, 01:30




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 Francowate Pinnacle 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 20 lutego 2012, 01:58
Posty: 4
Post Francowate Pinnacle
Witam

Powiem tak mam super komputer 16 G RAM procesor 4 rdzeniowy grafika GEFORCE GT220, tak mi się wydawało dopóki nie usiłowałem zrobić
filmu w Pinnacle 14 LEGALNYM !
Tak, montaż robiłem na plikach AVSHD bez konwersji, bo mi się wydawało że komp jest na tyle silny.
Podczas obróbki, rwanie podglądu, bardzo częste "mulenie" programu, po dodaniu efektu, ciągłe myślenie i nagle cudowne komunikaty : nastąpi zamknięcie programu... program tak muli jakbym miał komputer z przed 20 laty.

Nie robię zawodowo filmów raczej amatorsko jednak mam ich sporo, zrobienie pierwszego 20 minutowego filmiku zajęło mi w sumie ze z 100 godzin przez ciągle cholerne "myślenie" zacinanie programu brak podglądu itp itd.

Czy naprawdę nie da się obrabiać NORMALNIE !! plików AVCHD w tym programie ? bardzo proszę niech ktoś rzetelnie się wypowie na ten temat
Pozdrawiam


poniedziałek, 20 lutego 2012, 02:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Francowate Pinnacle
na karcie z takimi parametrami jak w zalaczniku to pasjans pod windowsem bedzie sie zacinal


Załączniki:
saper.jpg
saper.jpg [ 9.29 | Przeglądane 2788 razy ]
poniedziałek, 20 lutego 2012, 10:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post Re: Francowate Pinnacle
no tak, kiedyś chłopaki byli w stanie robić cuda bez wspomagania przez karty a teraz do odtwarzania filmu nie wystarczają setki miliardów operacji zmiennoprzecinkowych na sekundę... :oops:

_________________
Obrazek


poniedziałek, 20 lutego 2012, 12:22
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Francowate Pinnacle
no niestety avchd i h264 do edycji rt potrzebuje sensownej grafiki, jedyne rozwiazenie to pewno proxy ale nie wiem jak to dziala i czy dziala w pinnacle


poniedziałek, 20 lutego 2012, 13:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2035
Post Re: Francowate Pinnacle
Sprzęt jest dobry, tylko soft kijowy.


poniedziałek, 20 lutego 2012, 14:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 25 lutego 2009, 10:23
Posty: 39
Post Re: Francowate Pinnacle
kukla-foto napisał(a):
Witam

Powiem tak mam super komputer 16 G RAM procesor 4 rdzeniowy grafika GEFORCE GT220, tak mi się wydawało dopóki nie usiłowałem zrobić
filmu w Pinnacle 14 LEGALNYM !
Tak, montaż robiłem na plikach AVSHD bez konwersji, bo mi się wydawało że komp jest na tyle silny.



Choć nie wiem jaki silny byś miał komputer to i tak będzie zacinało, zamulali itd. Trzeba robić konwersję do bardziej strawniejszych formatów dla tego programu. Na zwykłych AVCHD Pinnacle 14 sobie nie radzi. Wszystkie formaty które bardzo kompresują film należałoby prze konwertować. Takie jest moje zdanie odnośnie tej sprawy. Może inni jeszcze mają inne sposoby. W pinnacle 14 nie ma opcji proxy.


sobota, 16 marca 2013, 18:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL