Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 Problem z instalacją Pinnacle 10.6 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Problem z instalacją Pinnacle 10.6
Witam. Mam problem z instalacją Pinnacle 10.6 Pracowałem na nim na XP i zmieniłem system na Windows 7 i nie mogę zainstalować programu z płyty ! Jedynie co da się zainstalować to plik dla Visty ale zabiera mi kolory i wolno działa . Co robić ???


poniedziałek, 5 marca 2012, 21:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z instalacją Pinnacle 10.6
Próbowałeś użyć zgodności programów?
Plik .exe / właściwości / zgodność...
Nie gwarantuje sukcesów, bo Pinnacle Studio 10.xx było przewidziane tylko do XP i to najmniej stabilna (najgorzej napisana) wersja tego programu.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 6 marca 2012, 00:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Problem z instalacją Pinnacle 10.6
Tak próbowałem i wręcz jest gorzej bo znika mi całe menu montażu. Chodzi mi o to w jaki sposób zainstalować ten program tzn. jak ominąć zgodę administratora ? Czy wygląda na to że mam kupić nowy program ? Przecież raz już kupiłem.


wtorek, 6 marca 2012, 08:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Problem z instalacją Pinnacle 10.6
Pokazuje mi że wykryto niezgodność aplikacji. Obojętnie czy instaluję ze zgodnością z Wind7 XP czy Vistą. Co robić ?


wtorek, 6 marca 2012, 09:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 23 stycznia 2006, 15:20
Posty: 2035
Post Re: Problem z instalacją Pinnacle 10.6
Uaktualnić do wersji, która jest zgodna z Windows 7.


wtorek, 6 marca 2012, 13:17
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z instalacją Pinnacle 10.6
...lub wrócić do XP, co ma tą zaletę, że XP jako drugi w komputerze system można przeznaczyć wyłącznie na Studio. Pinnacle nie lubi żadnych (poza wymaganymi) dodatków do systemu, obcych kodeków, innych programów, więc będzie stabilniej chodził na czystym systemie.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 6 marca 2012, 15:09
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Problem z instalacją Pinnacle 10.6
...no tak masz rację tyle że już nie mam XP-ka - po prostu padł i mam wymienione bebechy. Pinto napisał żeby uaktualnić do wersji która jest zgodna z Wind 7 . Więc już zgłupiałem , mam Wind7 program napisany był dla XP-ka a wgrany jest dla Visty !? Nie da się też ustawić z poziomu płyty jako administrator jedynie wersję dla Visty


wtorek, 6 marca 2012, 15:44
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z instalacją Pinnacle 10.6
samsky napisał(a):
Pinto napisał żeby uaktualnić do wersji która jest zgodna z Wind 7 .

Dokładnie tak. Na przykład: http://shop.avid.com/store/product.do?product=324782120776032.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 6 marca 2012, 17:59
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Problem z instalacją Pinnacle 10.6
Niewiele zdziałam ale Wielkie Dzięki za poradę. Muszę zainwestować w tą 15-tkę

Pozdrawiam


wtorek, 6 marca 2012, 18:26
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL