Teraz jest piątek, 18 października 2019, 20:49




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona
 PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ??? 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
Wrzucam materiał MOV 1980/1080 25kl/s i obraz dży.
Stosowałem opcje w projekcie;
-ustaw od 1-pliku, dając materiał z kamery 50i, oraz 50p, i nic nie pomaga.
Oczywiście robiłem to na jednej osi czasu.
Materiał z kamery ok. materiał z Canona drży :evil:

Czemu??? Niech ktoś pomoże!


wtorek, 18 czerwca 2013, 08:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
może jest mu zimno ?


wtorek, 18 czerwca 2013, 10:52
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
Degenerado napisał(a):
może jest mu zimno ?

to forum dla ludzi nie debili i kretynów.
Jak nie masz nic ciekawego do powiedzenia to znaczy że się nie znasz,
i nie odzywaj się.
A takie dowcipy opowiadaj mamie przy gotowaniu obiadku

EDIT - @piotr6688 żeby to było przedostatni raz.
pozdrawiam kotin


wtorek, 18 czerwca 2013, 11:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
"to forum dla ludzi nie debili i kretynów." - to chyba powienienes je opuscic... skoro nie zauwazyles , ze od paru miesięcy ten temat się ciagle przwija i zostały podane 10tki sposobow na poprawne laczenie materiałów


wtorek, 18 czerwca 2013, 11:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
To zapodaj linka.
Ja pomagam jak mogę, nie tylko na tym forum,( bo po to one są!)

A nie wyśmiewam się z nikogo.

Ja mam coś w ustawieniach "nie tak"


wtorek, 18 czerwca 2013, 12:32
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
no ja tez się nie wyśmiewam, tylko zazartowalem na co twoja reakcja chyba trochę przesadzona była

zobacz z laski swojej po tematach , pierwszy z brzegu hd do sd.... itp. i praktycznie caly watek jak powinien być ustawiony projekt i to sa zasady, które obowizauja nizaleznie od oprogramowania


wtorek, 18 czerwca 2013, 13:00
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
OK. Dzięki.
Jednak nie wiem czy do końca się zrozumieliśmy.
Aby użyć plików MTS z MOV na jednaj linii czasu, któreś z nich muszę przekonwertować, tylko które i na co??


wtorek, 18 czerwca 2013, 13:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
po co?

_________________
Obrazek


wtorek, 18 czerwca 2013, 14:12
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
No to jak to zrobić na PS14??. Znam program dość dobrze (tak mi sie wydaje)
zrobiłem już chyba wszystko. Próbuje z Converterem Format Factory, ale bez powodzenia :(
I nie wiem co dalej.
Masz GrassHoppeR jakiś pomysł?

PS.szukałem na forum podobnego zagadnienia na forum, ale nie znalazłem

W Canonie mam tylko 3 ustawienia
1980x1080 25kl/s (tego używam)
1980x1080 24kl/s
i SD , który mnie nie interesuje


wtorek, 18 czerwca 2013, 14:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 2 lipca 2007, 17:13
Posty: 1068
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
Spróbuj zmienić we właściwościach nagrania ( w proglamie NLE) z Canona z p na i tak by był zgodny z kamerą.


wtorek, 18 czerwca 2013, 14:51
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
W ustawieniach aparatu mam PAL i w programie też mam PAL
... W Canonie nie mam takich ustawień "i" i "p"


wtorek, 18 czerwca 2013, 14:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 22 lipca 2004, 22:55
Posty: 3288
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
twój "program" nie potrafi przyjąć na timeline materiałów w dwóch różnych kodekach??? 8O

_________________
Obrazek


wtorek, 18 czerwca 2013, 15:19
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
piotr6688 napisał(a):
W ustawieniach aparatu mam PAL i w programie też mam PAL
... W Canonie nie mam takich ustawień "i" i "p"


Nie ma znaczenia zgodność z kamerą, bo jeśli jest sam materiał z Canona to, jest zły wyraźnie widać migotanie klatek,
Czy wyrenderuje do pliku MP4, czy dysku BR-ray


wtorek, 18 czerwca 2013, 15:21
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: poniedziałek, 10 sierpnia 2009, 12:58
Posty: 112
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
GrassHoppeR napisał(a):
twój "program" nie potrafi przyjąć na timeline materiałów w dwóch różnych kodekach??? 8O


Potrafi przyjąć, tylko MOV jest zawsze zły, czy jest sam czy z innym materiałem,
conwertowałem go do AVI i jest to samo (nie traci na jakości)


wtorek, 18 czerwca 2013, 15:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: PS14-CANON 5DmII.............Dlaczego obraz DRŻY ???
1. Jak możesz to podwies probke jednego i drugiego materialu i podaj dokladna wersje pinnaclea
2. Czy używasz jakiegoś pakietu kodeków , który moglby jeszcze ingerować w obsluge/wyświetlanie/nakładkę ?


wtorek, 18 czerwca 2013, 15:25
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 88 ]  Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5, 6  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL