Teraz jest środa, 16 października 2019, 19:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Jak wyłączyć kod czasowy / Smart Render 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 19 czerwca 2013, 03:16
Posty: 1
Post Jak wyłączyć kod czasowy / Smart Render
Witam,
Mam Pinnacle Studio Plus ver.9. Kiedys to u mnie chodziło i nie miałem kłopotów z zgrywaniem filmów z kamerki na PC. Jakis czas temu reinstalowałem cały system. I wczoraj nastała konieczność zgrania jednego filmu z występu w przedszkolu na PC. Zainstalowałem Pinnacle.
Podłączyłem kamerkę, odczytałem sygnał, pododawałem kilka opisów. Przechodzę do opcji utwórz film. Wybieram AVI. Klikam na rozpoczęcie i tutaj pojawia się pierwszy problem. Żąda ode mnie włożenia tasiemki o nazwie projektu z informacją, że kody czasowe mogły się poprzesuwać z różnych względów.
Wcześniej nigdy tego nie miałem. Po prostu następowało tworzenie pliku.
Dzisiaj sziedzę od 16:00 i kombinuję z różnymi opcjami. Kończy się tak samo - oczekuje włożenia tasiemki i podłączenia kamery.
Ponadto efekt jest taki, że jak odczytam z tasiemki jakieś 5-10 min filmu - uda mi się zapisać avi na dysku (choć żądanie jest). Ale jak puszczę na cały film (ok. godziny) to leci z tasmą do końca a na końcu wyskakuje napis - nie odnaleziono dopasowania.

Prosiłbym o pomoc. Nie wiem - coś w opcjach nie tak? Do tej pory zgrywalem film do projektu a obrabiałem go sobie później. Teraz nagle każe mi trzymac cały vzas podłączenie do tasmy w kamerze.

Pozdrawiam
Teekan.


środa, 19 czerwca 2013, 03:28
Zobacz profil
Online
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Jak wyłączyć kod czasowy
W Pinnacle 7 ,8 i 9 coś takiego było .
Dyski twarde miały coś 9 GB czy nawet mniej w tamtych czasach i tak się montowało .
Opcja ta jest do zmiany w ustawieniach Pinnacle .
Zatwierdzenie zmiany ustawień potwierdza zamknięcie Pinnacle i ponowne uruchomienie .

_________________
Obrazek


środa, 19 czerwca 2013, 09:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4860
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Jak wyłączyć kod czasowy
Dokładnie tak jak napisał @jurekwejh. Nie likwiduj żadnego kodu. Zaznaczyłeś po prostu funkcję Smart Render, (odpowiednik używanej do dziś funkcji proxy w innych programach). Niepotrzebnie. Wybierz przechwytywanie z pełną jakością. Poczytaj ftp://ftp.pinnaclesys.de/Manual/Studio9/Studio_pl.pdf.
powodzenia

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 20 czerwca 2013, 12:07
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL