Teraz jest środa, 23 października 2019, 15:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Jak uzyskać taki efekt ? 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 października 2013, 03:21
Posty: 5
Post Jak uzyskać taki efekt ?
Witam.Mam pytanie , czy ktoś z was spotkał się może z takim dodatkiem w którym jest taki przejściowy pokaz zdjęć ?
Podaję przykład : http://www.youtube.com/watch?v=GfboOp87jNA
Zaczyna się mniej więcej od 1 minuty. Da się coś podobnego zrobić ?
Z góry powiem że nie pracuję na codzień z tym programem ponieważ zajmuję się fotografią choć nie jest mi on całkowicie obcy.
Dziękuję za pomoc.


piątek, 4 października 2013, 03:27
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 9 października 2006, 09:31
Posty: 1
Post Re: Jak uzyskać taki efekt ?
Wygląda mi to na projekt (plugin) do Adobe After Effects . ;) K.J.


środa, 9 października 2013, 13:05
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post Re: Jak uzyskać taki efekt ?
Projekt wykony na Afterku. W sieci masz tych projektów "całą masę". :

http://videohive.net/search?utf8=%E2%9C ... ject-files

---------------------------------------------
FACEBOOK
BSMultimedia
http://www.vimeo.com/user534596
http://www.photokitchen.eu

i7 3960k @ 4.5GHz/ Asus P9X79 Deluxe/ 64GB DDR3 Corsair / nVidia GTX 680 4GB / BD-R Plextor / RevoDrive3 240GB / Areca Raid 512MB cache - 4 TB HDD SATA III / Win 7 PRO 64bit / Enermax 1250 W / Adobe CS6 Production Premium / Edius Pro 7 / Sony NEX-FS700 / Canon 5D Mark III i kilka szkieł ...

_________________
FACEBOOK
BSMultimedia


środa, 9 października 2013, 13:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 października 2013, 03:21
Posty: 5
Post Re: Jak uzyskać taki efekt ?
Dzięki za odpowiedź :-)
A nie ma podobnych rzeczy na pinacle ?
Chcę jednorazowo stworzyć taki filmik pamiątkowy i wydaje mi się że cieżko będzie mi się odnaleźć w Adobe :)


czwartek, 10 października 2013, 12:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Jak uzyskać taki efekt ?
czy wiesz co się kryje w Pinnacle pod nazwą
Pinnacle od wersji 8 do 15 "Użyj klatek kluczowych"
Pinnacle 16 "klatkowanie"

Dosłownie nie wiem co napisać ? , może jedynie to że główny zbiór elementów to "tytuł" a reszta pracy to ruszanie suwakiem i klatki kluczowania .
Pisząc krótko > bez problemu do wykonania w Pinnacle .

kol.Bogusław Spala pisze
Cytuj:
Projekt wykony na Afterku. W sieci masz tych projektów "całą masę".
w Pinnacle nazywa się to Style Montażu masz ich kilka już , oraz jest tego "cała masa w sieci" a co ciekawe miłośnicy Pinnacle dzielą się swoimi stylami montażu za darmo .
http://www.20cents-video.com/fr/download-20cents.html
http://www.pixel63.fr/gener-th2-teltheme2.php-th2.html
Oczywiście są też oferowane do kupna .
http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... lume+1.htm

p.s. zwróć uwagę szczególnie w stylach montażu albumów fotograficznych ( pokazy zdjęć ) są one opisane liniami "1" , "2" , "3" lub kolejność na linii "1" , "2" itd.
Linia tytułów też pracuje ze stylami montażu czyli linia 3 to linia tytułów.

_________________
Obrazek


czwartek, 10 października 2013, 22:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 9 listopada 2005, 19:46
Posty: 419
Lokalizacja: ireland
Post Re: Jak uzyskać taki efekt ?
kurka,
Pinakla nigdy nie miałem , ale wierzyć mi się nie chce że tam można zrobić
tracking kamery + dodanie świateł , motion blure itp.

Nie chce być złośliwy ale tego się nie da zrobić w pinaklu

pozdrawiam

_________________
adobe production cs4 , cs5.5, cs6 http://www.diga.ie


czwartek, 10 października 2013, 23:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Jak uzyskać taki efekt ?
opis na "Pinnacle 16" bo takie mam teraz zainstalowane
1 Edytor 3W - GPU
2 Efekt Winiety
no i klatki kluczowania .

_________________
Obrazek


piątek, 11 października 2013, 11:13
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Jak uzyskać taki efekt ?
jambo napisał(a):
kurka,
Pinakla nigdy nie miałem , ale wierzyć mi się nie chce że tam można zrobić
tracking kamery + dodanie świateł , motion blure itp.

Nie chce być złośliwy ale tego się nie da zrobić w pinaklu

pozdrawiam

Nie mam już Pinnacle. Miałem.
Było kiedyś takie forum na KSK, ówczesnym dystrybutorze Sonego, Avida, Pinnacle i Vacoma. Nie wiem czym było to spowodowane, czy popularnością programu, (pierwszy po polsku), czy jego zawodnością (wersja Studio 10 biła tu rekordy zła), czy - wielkimi możliwościami rozbudowy programu... Nie ważne co to spowodowało, ale Studio miało najbardziej aktywną społeczność ludzi znających program od podszewki. Z całą odpowiedzialnością stwierdzam że w tamtych czasach potencjał umysłowy społeczności Pinnacle był tak wysoki, że można było zrobić tym programem wszystko to co w Premiere i Afterze. Wszystko, albo bardzo, bardzo zbliżone. Wymagało to niekiedy więcej pracy, czasem czyjegoś przebłysku geniuszu, świetnej znajomości programu, jaką ma do dziś @jurekwejh, użycia Gimpa, Inscape, czy któregoś programu do dźwięku, ale się dało i wszystkie wtyczki, przejścia, titlery, dawały się w Pinnacle stosować z powodzeniem.
Program ten uczył pomysłowości, ale i dobrych nawyków. Zapisywania, nie klikania następnej czynności przed ukończeniem poprzedniej, nie zaśmiecania systemu, wychował wielu porządnych montażystów, którzy rzadko mówią - nie da się.
Autorkę wątku przepraszam za OT. :D

_________________
最诚挚的问候


piątek, 11 października 2013, 13:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL