Teraz jest sobota, 19 października 2019, 20:18




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Pinnacle Studio 17 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Pinnacle Studio 17
http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... /ultimate/

http://www.youtube.com/watch?v=-9-O6cQpEoE


Załączniki:
17.jpg
17.jpg [ 97.8 | Przeglądane 258 razy ]

_________________
Obrazek
niedziela, 3 listopada 2013, 11:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pinnacle Studio 17
Napisalbys cos od siebie, co nowego wartego uwagi itp.


niedziela, 3 listopada 2013, 21:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 października 2013, 21:27
Posty: 7
Post Re: Pinnacle Studio 17
Mam nadzieje, że 17-tka nie jest kontynuacją 16 w zakresie audio, bo 16 pod tym względem to kompletny dramat. Jakiejkolwiek ścieżki nie podłożysz do klipu to trzeszczy jak stara rama do roweru. Oczywiście jest mikser. Ale taki mikser to kolejny dramat. Kto to wymyślił ? Przede wszystkim muzyka dołożona do projektu ma brzmieć tak jak oryginał bez żadnego kręcenia gałkami ! Niestety 16 to audio - koszmar.


środa, 6 listopada 2013, 20:29
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle Studio 17
Twój problem audio w Pinnacle16 rozwiązuje instalacja poprawki 16.1 .

a co do Pinncle17 to teraz jeszcze znajdziesz w efektach audio coś takiego:
iZotope Music & Speech Cleaner
http://www.izotope.com/products/audio/msc/

_________________
Obrazek


środa, 6 listopada 2013, 21:57
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 31 października 2013, 21:27
Posty: 7
Post Re: Pinnacle Studio 17
Czyli, że problem jest znany (?) i nie występuje tylko u mnie. Nie widzę wersji 16.1 dla WIN7 64bit, jest tylko na 32bit.


czwartek, 7 listopada 2013, 10:03
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 27 września 2014, 13:53
Posty: 3
Post Re: Pinnacle Studio 17
Jestem tu nowy, wiec na poczatku witam wszystkich serdecznie.
Szukam jakis informacji, ktore pomoga rozwiazac problemy wystepujace podczas pracy z Pinnacle 17 Ultimate.
Mianowicie, problem z programem zaczyna sie po wgraniu nowych aktualizacji, ktore przychodza wraz z informacja, ze takowa aktualizacja jest dostepna.
Bezposrednio po uruchomieniu programu wydaje sie, ze wszystko jest ok, ale po pewnym czasie 5-10 min, program jakby zaczynal sie "zapychac"- ale bez obciazenia procesora. Dlugo renderuje przejscia, tytuly....muli, kreci sie w kolko...itd. Trwa to do momentu, az praca przestaje byc mozliwa i trzeba zamknac i ponownie uruchomic Pinnacla, a czasem i zrestartowac komputer.
Po ponownym przeinstalowaniu programu (z oryginalnej plyty) wszystko wraca do normy, ale po kolejnym zainstalowaniu aktualizacji- nawet ze strony Pinnacla- sytuacja sie powtarza. Jest to "lekko" irytujace.....
Dodam, ze sprzet calkiem mocny: procesor i7, karta 860.
Przepraszam za brak polskich znakow.
Pozdrawiam


sobota, 27 września 2014, 14:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 26 kwietnia 2004, 18:53
Posty: 9
Post Re: Pinnacle Studio 17
Jestem uzytkownikiem programu w wersji 17. Mam pytanie czy jakie wymagania co do karty graficznej i szybkości dysku sa aby dokonywac edycji w Full hd z wykorzystaniem wszystkich mozliwości programu. I czy konfiguracje laptopów spełnia wymogi programu czy raczej w rachube wchodzi komputer stacjonarny ?
Obecnie pracuje na i3 2.40 GHz , grafika Ati 5650 4 GB ram, system Windows 64 bit. Podstawowa edycja jest mozliwa lecz nakładanie efektów jest nie tylko co nie komfortowe a niemozliwe do płynnej edycji.


poniedziałek, 12 stycznia 2015, 19:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle Studio 17
System Requirements dla Studio 17:
http://www.pinnaclestudiopro.com/pinnacle-studio-17/
... dla Studio 18:
http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/us/Products/studio/
Tłumacząc z "polskiego na nasze" dane z linków traktuj jako minimum. Twój procesor jest w dziale minimum, dlatego masz kłopoty w bardziej rozbudowanych projektach.
Pomóc może wyższej kategorii - 4 rdzeniowy procesor i / lub skorzystanie z pomocy karty graficznej Intela, a pewnie jeszcze lepiej Nvidii (CUDA).
Przyda się więcej RAMu.
Laptop pewnie może być, chociaż jest mniej sensowny w kwestii koszt zakupu / osiągi. Ponadto musi dawać możliwość pracy z dwoma, a lepiej trzema dyskami twardymi. Dyski minimum HDD 7200 obr/ min. nie w wersji EKO, czy innej ze sterowaniem obrotów (a tym samym transferu) dla zmniejszenia zużycia energii. Wybieraj raczej te wydajne http://www.benchmark.pl/testy_i_recenzje/dyski-twarde-hdd-polecane.html, http://www.notebookcheck.pl/ranking-dyskow-w-laptopach.31542.0.html, lub SSD po prostu.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 13 stycznia 2015, 15:35
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL