Teraz jest środa, 17 lipca 2019, 06:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 
 Pinnacle Studio 16 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 grudnia 2013, 13:50
Posty: 7
Post Pinnacle Studio 16
Witam. Niedawno kupiłem program Pinnacle Studio 16. Mam Komputer z procesorem i7, pamięć ram 16Gb. Windows 8.
Po otworzeniu programu miniatury zdjęć i filmów w Bibliotece są ostre i wyrażne, ale po jakimś czasie stają się niewyrażne i nieostre. Program działa nadal. Po jego zamknięciu klikam na ikonę ażeby powtórnie uruchomić i program się nie otwiera. Można klikać i klikać i nic się nie dzieje. Dopiero po zrestartowaniu komputera program daje się uruchomić ale po jakimś czasie znów zachowuje się jak powyżej.
Wyinstalowałem Pinnacle z dysku, usunąłem wszystko co z nim związane, zainstalowałem ponownie i znowu to samo. Po kliknięciu w talą niewyrażną miniaturę w Bibliotece, otwiera się normalne okno z ostrym obrazem. Może ktoś z forumowiczów wie, co tu jest grane? Pozdrawiam.


poniedziałek, 2 grudnia 2013, 13:52
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4748
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle Studio 16
Zanim to pytanie przeczyta jurekwejh, zapytam czy instalowałeś program na jego poprzednią wersję? Czy to legalna wersja? (Na to pytanie nie musisz odpowiadać, ale ma to często wpływ na działanie programu).
Czy masz poprawkę, patch "PS16_fix_for_Windows_8_1_32and64.exe"?

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 3 grudnia 2013, 11:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 grudnia 2013, 13:50
Posty: 7
Post Re: Pinnacle Studio 16
Bardzo dziękuję za szybkie i rzeczowe odpowiedzi. Zrobiłem tak, jak radzicie i rzeczywiście pomogło. Jeszcze raz dzięki.


środa, 4 grudnia 2013, 12:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 grudnia 2013, 13:50
Posty: 7
Post Re: Pinnacle Studio 16
Program jest jak najbardziej legalny, kupiony w Omegasofcie.


środa, 4 grudnia 2013, 20:19
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 22 grudnia 2013, 02:18
Posty: 1
Post Re: Pinnacle Studio 16
Witam
Po instalacji Pinnacle Studio 16 Ultimate na komputerze z windows 8.1 wyświetlił mi się komunikat jak w tym linku : http://corel.force.com/pinnacle/article ... source=kba
wszystko zainstalowałem tak jak tam podano, ale bez efektu. Co może być jeszcze nie tak?


niedziela, 22 grudnia 2013, 02:26
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 6 grudnia 2012, 01:43
Posty: 45
Post Re: Pinnacle Studio 16
Witam.
Mam ten sam problem co koledzy wyżej. Zainstalowałem Upgrade, patch pod win 8.1 i dalej nic.
Wyskakuje mi za to inne okno żebym ponownie zainstalował PS16 ale jak wkładam płytkę to pokazuje że wszystko już jest zainstalowane...


Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 17.77 | Przeglądane 193 razy ]
niedziela, 15 marca 2015, 12:41
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4748
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle Studio 16
Azen napisał(a):
...Wyskakuje mi za to inne okno żebym ponownie zainstalował PS16 ale jak wkładam płytkę to pokazuje że wszystko już jest zainstalowane...

To najpierw odinstaluj Studio, zainstaluj je ponownie i zainstaluj Patch.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 15 marca 2015, 13:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 6 grudnia 2012, 01:43
Posty: 45
Post Re: Pinnacle Studio 16
Wyskakuje nowy problem. Oczywiście nic nie znajduje w trybie online...


Załączniki:
Bez tytułu2.jpg
Bez tytułu2.jpg [ 29.59 | Przeglądane 5384 razy ]


Ostatnio edytowano niedziela, 15 marca 2015, 19:15 przez Azen, łącznie edytowano 1 raz
niedziela, 15 marca 2015, 19:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4748
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle Studio 16
Po zainstalowaniu Studio, uaktualnij je do wersji 16,1 i wtedy zainstaluj patch do 8,1 (kolejność jest ważna). Jeżeli nie będzie działać, to spróbuj z tą zgodnością (próbuj z Win 7 i XP na początek). Jeżeli to wszystko nie zadziała, to Microsoft ma rację: LINK i pozostaje Ci reklamacja na stronie Pinnacle.

_________________
最诚挚的问候


niedziela, 15 marca 2015, 19:14
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 6 grudnia 2012, 01:43
Posty: 45
Post Re: Pinnacle Studio 16
Dzięki za informacje. Będę się reklamował bo pod 8.1 nie działa i próbowałem wszystkich sposobów...


niedziela, 15 marca 2015, 19:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pinnacle Studio 16
Sprawdz jeszcze jakiegos portabla z netu bo spotkalem sie z podobna sytuacja z vegasem, ktory po instalacji ni kija sie nie chcial uruchomic a w wersji portable smiga az milo.


niedziela, 15 marca 2015, 20:01
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 11 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL