Teraz jest czwartek, 24 października 2019, 02:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Pinncle Studio 16 eksport. klatek, tworzenie filmu problem 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 26 września 2010, 00:51
Posty: 23
Post Pinncle Studio 16 eksport. klatek, tworzenie filmu problem
Witam
Próbuję rozwiązać swój problem ale sam nie jestem już w stanie ( nie mam cierpliwości więc zwracam się do Was.
Pracuję na Pinnacle Sudio 16, windows 7 obróbka AVCHD, przeróbka na h264, komputerek i7.
Problem jaki mnie nęka to gdy już chcę zrobić gotowy film program zawiesza się podczas eksportowaniu klatek.
Może coś doradzicie?


Załączniki:
Komentarz: zatrzymuje się rożnych momentach i zawiesza program
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 12.91 | Przeglądane 220 razy ]
środa, 4 grudnia 2013, 22:24
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pinncle Studio 16 eksport. klatek, tworzenie filmu problem
1- A co masz na linii czasu w projekcie > Pinnacle pokazuje dokładnie co do ułamka sek. gdzie jest problem 04,32,18

2- Jak nie masz to obowiązkowo zainstaluj poprawkę 16,1 .

_________________
Obrazek


czwartek, 5 grudnia 2013, 12:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 26 września 2010, 00:51
Posty: 23
Post Re: Pinncle Studio 16 eksport. klatek, tworzenie filmu problem
jurekwejh napisał(a):
1- A co masz na linii czasu w projekcie > Pinnacle pokazuje dokładnie co do ułamka sek. gdzie jest problem 04,32,18

2- Jak nie masz to obowiązkowo zainstaluj poprawkę 16,1 .


Problem nie zniknał

Poprawka teraz zainstalowana nie pomogło nadal się zatrzymuje w różnych miejscach - stwierdzone po kilkakrotnym puszczeniu procesu, a w tym miejscach nic nie ma tylko materiał surowy żadnych przejść.

Ustawienia zaawansowane Eksportu:
-wykonaj całkowite renderowanie przed eksportem
-kodowanie H264
-Przeplatanie : Najpierw półobraz górny
-jakość obrazu najlepsza


czwartek, 5 grudnia 2013, 21:42
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1472
Post Re: Pinncle Studio 16 eksport. klatek, tworzenie filmu problem
Cytuj:
-wykonaj całkowite renderowanie przed eksportem

podejrzewam , że tą czynność wykonujesz niepotrzebnie
przestaw na ; "Bez przetwarzania wstępnego"

Cytuj:
-jakość obrazu najlepsza

przestaw na "zrównoważony"

p.s. a może lepiej wybrać gotowe ustawienia Pinnacle dla tych plików .

_________________
Obrazek


czwartek, 5 grudnia 2013, 21:46
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 26 września 2010, 00:51
Posty: 23
Post Re: Pinncle Studio 16 eksport. klatek, tworzenie filmu problem
Kiedys czytałem by dla najlepszej jakości nie stratnej wybrać ustawienia takie jak plik źródłowy dla tego ustawiam tak film


piątek, 6 grudnia 2013, 19:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL