Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 STRASZNY PROBLEM PRZY PINNACLE POMOCY ! 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 października 2013, 03:21
Posty: 5
Post STRASZNY PROBLEM PRZY PINNACLE POMOCY !
Witam.
Pojawił się w moim pinaclu koszmarny problem ...
Zmontowałam cały filmik , podczas tworzenia bez problemu można było odtwarzać wszystko , nawet po skończeniu cały film oglądalam.Postanowiłam zgrać film na dysk do avi. W trakcie nagrywania komputer mi się wyłączył (a już wcześniej podczas nagrywania na dysk innych filmów coś takiego się dzialo i tylko przy pinnaclu ) OKey , wlączylam komputer ponownie , otworzyłam projekt i w tym momencie cały górny pasek gdzie pokazuje się czas projektu mam na zielono (jakby w trakcie ładowania) nie mogę go odtworzyć bo się strasznie ścina. Pokazuje mi ładowanie nad przejściami.Film potrzebuje na piątek , poświęciłam temu strasznie dużo czasu. Co mam teraz zrobić ? POMOCY


wtorek, 17 grudnia 2013, 19:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: STRASZNY PROBLEM PRZY PINNACLE POMOCY !
Cierpliwie czekać , aż zielony pasek zniknie całkowicie ( to jest renderowanie w tle ) .
prawdopodobnie w czasie awarii Pinnacle ratowało się i zapisało sobie projekt pod nową nazwą dlatego wykonuje wszystkie renderowania .

p.s. na 99% masz swój film zapisany też pod inną nazwą a raczej różni się tylko cyfrą .
przykład ; Twój film , Twój film1

_________________
Obrazek


wtorek, 17 grudnia 2013, 20:31
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 października 2013, 03:21
Posty: 5
Post Re: STRASZNY PROBLEM PRZY PINNACLE POMOCY !
powrzucałam inne podobne projekty , te wcześniejsze też i jest to samo każdy renderuje od nowa. Wyłączyłam renderowanie w tle i próbowalam ponownie nagrać i to samo , w połowie cały komputer się wyłącza.Doszły już do mnie słuchy że to pewnie wina sprzętowa , że może zasilacz albo mało Ram ... do piatku niestety nie wyposaże się w taki sprzęt , zależy mi tylko żeby jakoś do piatku to nagrać ale pytanie JAK


wtorek, 17 grudnia 2013, 21:14
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: STRASZNY PROBLEM PRZY PINNACLE POMOCY !
Podaj numer Pinnacle??
Pinnacle17 ? czy inny numer ?

_________________
Obrazek


wtorek, 17 grudnia 2013, 21:21
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 4 października 2013, 03:21
Posty: 5
Post Re: STRASZNY PROBLEM PRZY PINNACLE POMOCY !
15


wtorek, 17 grudnia 2013, 21:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: STRASZNY PROBLEM PRZY PINNACLE POMOCY !
Ok. 15-tka
1- nie masz tu nic zaznaczone ?
2- nie zaznaczyłaś tego ?

co do sprzętu to winę szukał bym w chłodzenia karty graficznej lub chłodzenia procesora > może być banalne rozwiązanie > wyczyścić od kurzu lub nawet brak chłodzenia > zasłonięty wylot ? .

Opisane przez Ciebie objawy wskazują na coś błahego lub głupiego i przez to ciężko czasami do odgadnięcia .


adziia13 napisała ;
Cytuj:
powrzucałam inne podobne projekty , te wcześniejsze też i jest to samo każdy renderuje od nowa.

To wskazuje , że wyczyściłaś sobie folder z plikami renderowania lub zmieniłaś na nową lokalizację folderu do plików renderowania .
Sprawdź ustawienia .


Załączniki:
2.jpg
2.jpg [ 105.43 | Przeglądane 249 razy ]
1.jpg
1.jpg [ 74.03 | Przeglądane 264 razy ]

_________________
Obrazek
wtorek, 17 grudnia 2013, 21:49
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL