Teraz jest czwartek, 24 października 2019, 01:38




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
 Problem z pinnacle studio plus 11 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 2 lutego 2014, 23:54
Posty: 4
Post Problem z pinnacle studio plus 11
Witam, mam problem z dodawaniem plików wideo do mojego filmu na pinnacle studio plus 11. Kręcę filmiki (ujęcia z gier) za pomocą FRAPS. Screenshoty, dźwięki dodaje bez problemu, ale nie chce czytać plików wideo. Z całego 13sekundowego ujęcia czyta tylko "2 niebieskie klatki" i na tym koniec. Czasami w ogole nie ma zamiaru otworzyc pliku i pisze, ze nie moze wykonac operacji. Co mam więc zrobić? Przy okazji dodam, że nie jest to wina fraps, bo na np. windows media player wideo chodzi, ale jak zgrywam na pinnacle, nie. Może po prostu nie umiem się obsługiwać tym programem? Proszę o pomoc, z góry dziękuje.


poniedziałek, 3 lutego 2014, 00:05
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z pinnacle studio plus 11
Kodeki masz aktywowane?

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 3 lutego 2014, 15:15
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 2 lutego 2014, 23:54
Posty: 4
Post Re: Problem z pinnacle studio plus 11
To znaczy? Sorry, ale jestem niedoświadczym montarzystą, ale musze to zrobić. Czy możesz wytłumaczyć, co to te kodeki?


poniedziałek, 3 lutego 2014, 15:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z pinnacle studio plus 11
jamesgeg napisał(a):
...co to te kodeki?

...i kontenery:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Kodek
Wejdź w "pomoc" w Studio Pinnacle.

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 3 lutego 2014, 16:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 2 lutego 2014, 23:54
Posty: 4
Post Re: Problem z pinnacle studio plus 11
OK, rozumiem, ale jak te kodeki zastosować, i jak ściągnąć? chodzi o jakiś konkretny. moze wiecie, jaki.


poniedziałek, 3 lutego 2014, 17:10
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z pinnacle studio plus 11
FRAPS zapisuje film do Fraps codec (FPS1) i do AVI, (nie pamiętam jaki kodek AVI konkretnie, sprawdź programem Gspot LINK). Fraps Codec nie odczytuje żaden program do filmów. AVI dczytuje Windows Movie Maker LIVE, (czyli ten z Visty i 7). Sprawdź w instrukcji, czy Studio też czyta ten kodek i czy nie trzeba go przypadkiem aktywować. Nie potrafię prościej tego wytłumaczyć.
Jak nie przeczytasz instrukcji i nie zajrzysz w pomoc (F1), to tak sobie jeszcze długo będziemy mogli pisać...

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 3 lutego 2014, 19:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 2 lutego 2014, 23:54
Posty: 4
Post Re: Problem z pinnacle studio plus 11
Ok. wiesz, jakby co to moj fraps filmy robi w avi. a nie wiem o jaką instrukcię ci chodzi. Program mam na płycie, ale nie mam w opakowaniu (stare i wgl.) książeczki, o którą przypuszczam ci chodzi (instrukcja). ewentualnie mam w programie zakładkę POMOC, ale tam nic nie wyczytałem (albo robiłem to za szybko albo nwm.).


poniedziałek, 3 lutego 2014, 20:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Problem z pinnacle studio plus 11
ftp://ftp.pinnaclesys.de/Manual/Studio%2011/Studio_pl.pdf

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 4 lutego 2014, 09:42
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL