Teraz jest środa, 16 października 2019, 20:05




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 
 Problem z menu w wygenerowanym filmie - Pinnacle 15 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 10 maja 2009, 20:37
Posty: 4
Post Problem z menu w wygenerowanym filmie - Pinnacle 15
Witam,
czy może ktoś miał podobny przypadek z menu:
menu składa się z pięciu odnośników, wszystko jest w projekcie dobrze przypisane, w podglądzie chodzi jak należy - przenosi w odpowiednie miejsce filmu.
natomiast po wygenerowaniu obrazu płyty. odnośniki 1-4 są w porządku, natomiast piąty nie dziala lub otwiera sie w czwartym (w zależności od odtwarzacza !?). zdarzyło sie również ze czwarty odesłał w miejsce gdzie powinien otwierać się piąty, natomiast uruchomienie piatego spowodowało zawieszenie płyty ....
Sytuacja tak wystepuje w dwóch niezależnych projektach....
zmiana liczby odsyłaczy nie pomaga. jak są cztery, to pierwsze dwa są ok, natomiast 3 i 4 szaleja jak powyżej....
czy moze mieć tu jakiś wpływ długość projektu (film ok 120 min) + generowanie obrazu płyty jako double layer (DLDVD 8,5 GB).....

dzięki za jakiekolwiek sugestie...

pozdrawiam


środa, 5 listopada 2014, 21:20
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: czwartek, 1 listopada 2012, 16:56
Posty: 16
Post Re: Problem z menu w wygenerowanym filmie - Pinnacle 15
Jeśli piąty odnośnik jest już odniesieniem na drugi poziom płyty to może się generować błąd. Może być to nawet winą słabej jakościowo płyty. Przede wszystkim sprawdź ustawienia projektu czy masz tam wszystko pozaznaczane dla podwójnych płyt dobrze. Dawno nie pracowałam na Pinnacle ale pamiętam, że było tam ustawienie odnośnie przechodzenia płynnego. Ewentualnie może to być problem prędkości zgrywania płyty. Spróbuj innymi ustawieniami.


wtorek, 11 listopada 2014, 01:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 20 września 2005, 15:01
Posty: 629
Post Re: Problem z menu w wygenerowanym filmie - Pinnacle 15
Ja spróbowałbym tak:
- materiał który masz w Pinnacle zapisz do pliku bez tworzenia MENU w jakości docelowej mpeg2 (CBR),
- następnie utwórz nowy projekt z nowym MENU i użyj do podziału materiału na płycie wcześniej utworzonego pliku mpeg2

Jakości nie stracisz, a tworzenie MENU na pewno będzie płynniejsze.

Czy korzystasz z renderowania w tle?
Wyłącz przy tworzeniu nowego projektu z MENU.
Przy tworzeniu kolejnej DVD utwórz ją na dysku komputera i sprawdź przed wypaleniem. Jeśli na komputerze będzie ok to może powodem jest jak wspominał przedmówca słaba jakość płyt lub sam proces nagrywania generuje dużo błędów.
Z dual-layer nie mam doświadczenia, natomiast tworzenie DVD pod Pinnacle bywa kłopotliwe.

Pozdrawiam i powodzenia.

_________________
AMD64/3000, Gigabyte KN8-Ultra9,1,5GB RAM, 2*200GB SEGATE, GF6600GT/128, Pionieer 111DBK 1.23, Chieftec 420W, WIN XP SP2, PS10+ 10.6 -700USB, UPGRADE AVID LIQUID 7 -SP2, NV-GS250


wtorek, 30 grudnia 2014, 13:16
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 3 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL