Teraz jest wtorek, 22 października 2019, 11:03




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 Pinnacle 18 Plus czy Ultimate - problem z odpowiednią wersją 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 maja 2015, 12:58
Posty: 3
Post Pinnacle 18 Plus czy Ultimate - problem z odpowiednią wersją
Witam
Mój problem wydaje się nietypowy, dlatego pokrótce - proszę o cierpliwość - opiszę sytuację.
Przez ostatnich kilka lat używałem Pinnacle Studio Plus 11. Teraz postanowiłem zająć się filami HD i nagrywaniem ich na płyty BluRay. W tym celu w ubiegłym tygodniu kupiłem program Pinnacle Studio Plus 18. Dopiero po zainstalowaniu zorientowałem się (doczytałem), że authoring płyt BluRay jest dostępny dopiero w wersji Pinnacle Studio Ultimate 18 (Plus to za mało). Kupiłem zatem (trudno, za niewiedzę się płaci) wersję Ultimate, upgrade - podając wcześniej wykorzystany kod aktywacyjny do wersji Plus.
Po otrzymaniu przesyłki odinstalowałem z komputera wszystkie składniki wersji Plus (z wyjątkiem Creative Pack Volume 1 – tego składnika nie dało się odinstalować, pojawiał się komunikat, że ścieżka jest pusta), usunąłem z dysku wszystkie (jakie znalazłem) katalogi powiązane z Pinnacle i przystąpiłem do instalacji.
Instalator nie zażądał jednak podania nowego (do wersji Ultimate) kodu aktywacyjnego. Instalacja przebiegła bez problemu (okazało się jednak, że wspomniany wcześniej składnik Creative Pack Volume 1 był już zainstalowany).
Problem polega jednak na tym, że zainstalowana wersja (z płyty Ultimate), to wciąż wersja Pinnacle Studio Plus.
Wskazują na to:
1. Nazwa programu na pasku Windows
2. W menu Pomoc/Informacje – widnieje nazwa Pinnacle Studio Plus
3. W menu Pomoc/Paszport – widnieje stary kod aktywacyjny (od wersji Plus)
4. W menu Pomoc nie ma opcji aktywowania authoringu płyt BluRay – w wersji Ultimate, z tego co wiem, powinno się to tam znajdować, na tym mi właśnie zależało przechodząc do wersji Ultimate.

No i w związku z tym pytanie: co zrobić, żeby fatycznie uzyskać wersję Ultimate? Jak wymusić (bo być może to konieczne), aby instalator domagał się klucza aktywującego dla wersji Ultimate, a nie zadowalał się starym kluczem (tak ja pisałem, przed instalację z dysku usunąłem wszystko, co znalazłem związanego z Pinnacle, nawet w katalogach ukrytych, ale może trzeba usunąć coś jeszcze).

Pozdrawiam i liczę na wskazówki


sobota, 23 maja 2015, 13:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4863
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle 18 Plus czy Ultimate - problem z odpowiednią wersją
Posługując się jedynie logiką, (bo wiedzy na temat instalowania tej wersji Pinnacle nie mam), powinieneś bez usuwania wersji Plus nałożyć instalację Ultimate, podając teraz kod aktywacyjny Ultimate.

_________________
最诚挚的问候


sobota, 23 maja 2015, 14:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 maja 2015, 12:58
Posty: 3
Post Re: Pinnacle 18 Plus czy Ultimate - problem z odpowiednią wersją
Tylko problem w tym, że nie ma w ogóle okazji do wpisania nowego kodu dla Ultimate. Kwestia wpisywania kodu jest zupełnie pomijana przy instalacji. Domyślnie ściągany jest "skądś?" kod do wersji Plus, no i zostaje wersja Plus.
A czy w wersji Ultimate rzeczywiście w opcjach pomocy jest możliwość aktywowania authoringu BluRay?


sobota, 23 maja 2015, 15:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 23 maja 2015, 12:58
Posty: 3
Post Re: Pinnacle 18 Plus czy Ultimate - problem z odpowiednią wersją
Zdaje się, że mi się wreszcie udało z tym uporać (nie ukrywam, że w desperacji usuwałem już wszystko co związane z Pinnacle z kluczy rejestru - bez rezultatu).
W menu Pomoc/Aktywuj i zarejestruj produkt w miejsce starego kodu (do wersji Plus) wpisałem nowy kod (do wersji Ultimate).
Teraz mam Ultimate z możliwością włączenia authoringu BluRay.

Osobną kwestią jest to, że mimo iż nacisnąłem przycisk "Zarejestruj teraz", niezmiennie widnieje tutaj komunikat, że "Produkt nie został jeszcze zarejestrowany". Miałem też dostać jakiś kod do darmowej jednorazowej pomocy technicznej (swoją drogą, czy faktycznie nie ma wsparcia technicznego w języku polskim?), ale nic takiego do mnie nie dotarło. Pytanie zatem jak to będzie z dostępem do darmowej aktualizacji programu, skoro wymagana jest do tego rejestracja, a próby rejestrowania niczego nie zmieniają.


sobota, 23 maja 2015, 16:50
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL