Teraz jest wtorek, 23 lipca 2019, 22:41




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinnacle studio 19- Brak podglądu 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 października 2016, 06:53
Posty: 2
Post Pinnacle studio 19- Brak podglądu
Witam,
od jakiegoś czasu stałem się posiadaczem programu Pinnacle Studio 19.
Niestety, program zawodzi swoim działaniem na moim laptopie.
Mianowicie, po wrzuceniu filmów do programu, nie widzę obrazu, przez co nie mam możliwości edycji, słychać tylko sam dźwięk.
Mój sprzęt:
Lenovo ideapad Y700
Procesor: Intel(R) Core i5-6300HQ CPU @ 2.30GHz 2.30 GHz
Pamięć RAM: 8GB
Karta graficzna: GEFORCE GTX 960M
Czy ktoś z forumowiczów jest w stanie mi pomóc? Co zrobić, żeby program śmigał na moim kompie? Może złe ustawienia??


środa, 5 października 2016, 06:56
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4751
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle studio 19- pomocy!!
Po pierwsze sprawdź czy odblokowałeś kodeki w programie. Jak pamiętam z poprzednich wersji, wiele z nich trzeba było najpierw aktywować, niektóre nawet za darmo, ale jednak.
Po drugie może film jest w kodeku w ogóle nie obsługiwanym przez Studio?
Sprawdź co to za kodek tym:
http://www.dobreprogramy.pl/MediaInfo,Program,Windows,13099.html
lub
http://www.dobreprogramy.pl/AVIcodec,Program,Windows,12532.html
czy
http://www.dobreprogramy.pl/GSpot,Program,Windows,11901.html
Tylko nie instaluj sam żadnych paczek kodeków, bo one zmieniają ustawienia kodeków Studia i wtedy jedynie Wąchock zobaczysz ;)
Dopiero wtedy jak to wszystko nie pomoże, będziemy się martwić dalej.

PS Studio zaktualizowane?
http://www.omegasoft.pl/Pinnacle-Studio-Poprawki

_________________
最诚挚的问候


środa, 5 października 2016, 07:30
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
Źle zainstalowane Pinnacle .
Nie mam Pinnacle 19 więc nie mogę wskazać w którym folderze znajduje się instalator lub czy jest funkcja pobrania i instalacji .

Pisząc krótko
Braku zainstalowanych bibliotek DirectX (w wersji 9 i 10) w systemie operacyjnym .

Proszę pobrać wymagane biblioteki ze strony Microsoft - DirectX June 2010 :

https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... px?id=8109

Po pobraniu w/w pliku proszę go uruchomić i wskazać gdzie ma zostać wypakowany.
Następnie proszę uruchomić aplikację DXSETUP.exe z podanego katalogu.
Po instalacji zrestartować komputer .

Tak jak pisze wyżej kol.Kotin należy dodatkowo zaktualizować
http://www.omegasoft.pl/Pinnacle-Studio-Poprawki

A to moja prywatna rada
Na ten sprzęt instalował bym 32bit wersję .

_________________
Obrazek


środa, 5 października 2016, 08:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pinnacle studio 19- pomocy!!
laptop ma dwie karty graficzne, zobacz czy uruchamiasz z geforcem czy z integra, ewentualnie do integry wgraj inne sterowniki

po kliknieciu na ikone prgramu powinna być opcja uruchom z karta graficzna i do wyboru geforce i integra


środa, 5 października 2016, 08:26
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4751
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle studio 19- pomocy!!
jurekwejh napisał(a):
Brak zainstalowanych bibliotek DirectX (w wersji 9 i 10) w systemie operacyjnym .

No i dlatego jesteś guru od Pinnacle. :D
Po długich poszukiwaniach wróciłem żeby dodać:
https://support.corel.com/hc/en-us/articles/217999617-No-Preview-In-Pinnacle-Studio-19
a Ty od ręki masz już rozwiązanie.
Jak mówił Czerepach do wójta: geniusz. :wink:


PS
...a sterowniki założyłem że są i że Studio jest legalne - też. :wink:

_________________
最诚挚的问候


środa, 5 października 2016, 08:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 457
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
Raczej będzie to o czym pisze Degenerado.
Podobna sytuacja tyko z Movie Edit Pro. W programie było zaznaczone wspomaganie sprzętowe przy odtwarzaniu przez integrę intela. Brak obrazu, dźwięk jest. Najprościej - wyłączyć to :D

_________________
Magix Video Pro X i inne Poradniki YT - Klik


środa, 5 października 2016, 08:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
najlepiej w biosie jak jest opcja


środa, 5 października 2016, 09:46
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
Jeśli w konfiguracji Pinnacle było by zaznaczone "przyśpieszenie sprzętowe" i wskazanie karty graficznej ? podgląd obrazu by był , ale problem byłby z odtwarzaniem ( zawieszanie się Pinnacle ) .

Pisząc wprost > brak znajomości instalacji Pirackiego Pinnacle lub przerwana instalacja Oryginalnego Pinnacle .
Stawiam na 100% brak "DirectX"

_________________
Obrazek


środa, 5 października 2016, 09:50
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 28 sierpnia 2007, 07:51
Posty: 7234
Lokalizacja: wawa
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
to co mówisz o przyspieszeniu sprzętowym miałoby miejsce tylko wtedy jeśli byłby poprawnie zainstalowany windows, oststnio dostałem della 7510 z preinstalowanym windowsem od producenta i się okazało, że jest totalna kaszana z przełączaniem kart i akceleracją, właściwie działało na poziomie desktopu i gier tylko


środa, 5 października 2016, 10:06
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 5 października 2016, 06:53
Posty: 2
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
Panowie, dzięki za pomoc, temat rozwiązany :)
Uruchomiłem program z procesu graficznego ze zintegrowaną karta a nie z NVIDIA. Wszystko śmiga, obraz widać, nic nie zacina.
Co do DirectX, mam zainstalowaną najnowszą wersje.
Pinnacle jest oryginalne i zainstalowane napewno dobrze.
Filmy które chcę obrabiać są z kamery GoPro.
Jeszcze raz wielkie dzięki, pozdrawiam


środa, 5 października 2016, 21:53
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 4 grudnia 2016, 20:25
Posty: 4
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
Witam.

Mam ten sam problem... Laptop nowy ma może z miesiąc:

Lenovo Z51
-procesor Intel i7-5500
-8GB RAM
-karta graficzna ATI RADEON 4GB
-DirectX 12
-Windows 10

Z pulpitu wchodzę na AMD Catalyst Control Center i ustawiam aplikację pinnacle na wysoka wydajność. Mimo to w dalszym ciągu nie ma podglądu.

Program Oryginalny, dzisiaj zainstalowany i zarejestrowany.
Dziękuję i Pozdrawiam!


niedziela, 4 grudnia 2016, 20:37
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 457
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
A przeczytałeś wątek ? Są podane rozwiązania.

_________________
Magix Video Pro X i inne Poradniki YT - Klik


niedziela, 4 grudnia 2016, 21:12
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 4 grudnia 2016, 20:25
Posty: 4
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
Tak przeczytałem, aktualizacja zrobiona, directx jest najnowszy, karta graficzna ma najnowsze sterowniki


niedziela, 4 grudnia 2016, 21:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
JokerSRS napisał(a):
directx jest najnowszy,


Napisałem :
Cytuj:
Braku zainstalowanych bibliotek DirectX (w wersji 9 i 10) w systemie operacyjnym .

Proszę pobrać wymagane biblioteki ze strony Microsoft - DirectX June 2010
https://www.microsoft.com/en-us/downloa ... px?id=8109


W Twoim przypadku można też :
Otwórz płytę > poszukaj folder "Prerequisites" a w nim folder " directx_jun2010_rar_redist " w tym folderze znajdź instalator o nazwie "DXSETUP" > zainstaluj

_________________
Obrazek


poniedziałek, 5 grudnia 2016, 09:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 4 grudnia 2016, 20:25
Posty: 4
Post Re: Pinnacle studio 19- Brak podglądu
Czyli to że mam najnowszy nic nie znaczy, tak czy inaczej muszę zainstalować 10 :?: :oops: będę w domu spróbuję ogarnąć. Dzięki :!:


poniedziałek, 5 grudnia 2016, 10:08
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL