Teraz jest poniedziałek, 14 października 2019, 20:52




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD 
Autor Wiadomość
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
Kupiłem nowy komputer (Windows 8.1), zainstalowałem m.in proDAD (Adorage, Vitascene i Heroglyph), a potem Pinnacle 20. W Pinnaclu widzi jedynie wtyczkę od Vitascene (brak od Adorage i Heroglypha). Jak to naprawić, żeby wśród przejść i np. tytułów była ikonka Adorage i Heroglypha umożliwiająca edycję w tamtych programach i powrót z efektami do Pinnacla?


wtorek, 24 stycznia 2017, 14:36
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
zainstaluj :
ProDAD Adorage - ServicePack v3.0.96.2

_________________
Obrazek


wtorek, 24 stycznia 2017, 20:02
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
No ale mam service pack 3.0.110 i nie widać wtyczki


czwartek, 26 stycznia 2017, 11:54
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
1- kiedy instalowałeś efekty ProDap pojawił się taki komunikat ? ( jak na zdjęciu ) .
2- Instalując "service pack 3.0.110" pojawił się też taki komunikat ? .

w załączniku ProDAD Adorage - ServicePack v3.0.96.2 х86 & x64 bit
wybierz właściwy instalator 32bit czy 64bit wersje .

pytanie co do Heroglyph czy w tym miejscu masz folder o nazwie "Heroglyph" i czy są tu 3 pliki .
C:\Program Files (x86)\Pinnacle\Studio 16\plugins\RTFXV2\proDAD
(jak widać ja mam Pinnacle 16 32bit > ty szukaj u siebie Pinnacle 20 gdzie zainstalowałeś )


Załączniki:
Komentarz: ProDAD Adorage - ServicePack v3.0.96.2 х86 & x64 bit
Nowy folder.rar [15.06 ]
Pobrane 213 razy
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 97.66 | Przeglądane 211 razy ]

_________________
Obrazek
czwartek, 26 stycznia 2017, 13:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
Moim zdaniem powinieneś najpierw zainstalować program a dopiero później dograć wtyczki do tego programu a nie odwrotnie jak to zrobiłeś


czwartek, 26 stycznia 2017, 18:37
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
No fakt, najpierw wgrałem proDAD : ( Czyli co, teraz wszystko wywalać i znów instalować? Dużo roboty A to okienko z ptaszkiem miałem, wpisy w folderze sprawdzę...


piątek, 27 stycznia 2017, 13:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 10 sierpnia 2005, 22:37
Posty: 604
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
Program zostaw ,odinstaluj tylko pluginy i wgraj na nowo


piątek, 27 stycznia 2017, 21:44
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
tunes, no też tak zrobiłem. Tylko, że teraz Heroglyph wrócił do Pinnacla pod proDAD jako wtyczka ale jest nieaktywny. Jak klikam wtyczke, żeby edytować ją w Heroglyph'ie to nic sie nie dzieje : (. Kurka chyba jeszcze raz cały Pinnacle wgram


niedziela, 29 stycznia 2017, 13:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
Czy widzisz różnicę w nazwie instalatora heroglyph ?
heroglyph_4-full32bit
heroglyph_4-full64bit

Jeśli zainstalowałeś sobie powiedzmy Pinnacle 64bit to jaki instalujesz heroglyph ?.

Jeśli wybierzesz prawidłowy instalator to zobaczysz komunikat jak na zdjęciu i wszystko będzie Ok.
Tylko jak to sobie wytłumaczyć , że ty widzisz ten komunikat nawet jeśli nie masz zainstalowane Pinnacle w Twoim przypadku ( Pinnacle20 > Avid Studio 2 ).

_________________
Obrazek


poniedziałek, 30 stycznia 2017, 14:30
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
jurekejh, no wiem przecież. Instalator mam na 64x, bo taki mam system. Odinstalowałem Heroglyph 4, zainstalowałem go ponownie z service Pack 4.0.96 (o którym pisałeś), potem Service Pack 110. Okienko jest zaznaczone, że plug-in do Pinnacla 20 ale w samym programie jak wchodzę w proDAD i przeciągam np. na timeline, żeby zrobić tytuł w Heroglyph, kilkam aby przełączył mnie do niego w trybie edycji to nic się nie dzieje.


poniedziałek, 30 stycznia 2017, 17:58
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4858
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
mw71 napisał(a):
jurekejh, no wiem przecież. Instalator mam na 64x, bo taki mam system...

A jaką masz wersję Studio Pinnacle - 32, 64bit, czy pirata?

_________________
最诚挚的问候


poniedziałek, 30 stycznia 2017, 21:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
mw71 napisał(a):
Instalator mam na 64x, bo taki mam system.

Nie jest ważne jaki masz system "64bit" , lecz jaką wersję Pinnacle postanowiłeś zainstalować 32bit czy 64bit , a co za tym idzie też odpowiednie dodatki .
Nie chce mi się wierzyć , aby Rosjanie w pirackim Pinnacle20 tego nie uporządkowali w odpowiednich folderach i instalatorach .

Ja też mam Windowsa 8,1 64bit leczy wybieram Pinnacle 32bit.

Odpowiedzi co do heroglyph :
1 Zainstalowałeś Pinnacle 32bit a heroglyph 64bit lub na odwrót .
2 Instalujesz Pinnacle i dodatki po dyskach , partycjach jak bądź i program siebie nie łączy
3 Znalazłeś gdzieś pliki odczytu ( o których pisałem ) i wkleiłeś je sobie do folderów Pinnacle20 . Pinnacle pokazało , że ma heroglyph lecz pliki te nie łączą się z wtyczką heroglyph .

Pisząc krótko > masz dwa instalatory heroglyph jeden 32bit drugi 64bit
jeden z nich zainstaluje się prawidłowo i będzie działać prawidłowo ProDAD Heroglyph .

Odpowiedź co do Adorage
podałem nazwę ProDAD Adorage - ServicePack v3.0.96.2
nawet w złączniku dałem instalatory 32bit i 64 bit

ten ServicePack instaluje tylko 4 pliki odczytu do Pinnacle , aby Pinnacle widziało i odczytywało ProDAD Adorage jeśli zainstalowałeś wcześniej któryś dodatek/część vol1 , vol2 itd..
Pisząc krótko > masz tam dwa instalatory ServicePack jeden 32bit drugi 64bit
jeden z nich zainstaluje się prawidłowo i będzie działać prawidłowo ProDAD Adorage .

_________________
Obrazek


poniedziałek, 30 stycznia 2017, 21:55
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
Tak, tak wiem o tym. Dlatego nigdy nie robie misz maszu. Jak mam wersje 64x to instaluje wsio pod 64x, a nie raz 64x, a innym razem 32x. Moze problem w tym, ze na nowym systemie Windows 8.1 faktycznie najpierw zainstalowalem programy proDAD i service packi, a Pinnacla 20 potem. Moze recznie cos wrzucic do pluginow Pinnacla zeby zaczal widziec? Chociaz tam wszystko jest co trzeba, tzn Heroglyph (w folderze Vitascene) i ado1 wiec nie wiem juz sam. Chyba jeszcze raz Pinnacla zainstaluje


wtorek, 31 stycznia 2017, 00:55
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
Skupimy się tylko na efekcie Heroglyph

Jeśli instalowałeś 64bit to Pinnacle powinno być :
C:\Program Files \Pinnacle\Studio 20
Jeśli tu jest Pinnacle to wejdź dalej i sprawdź czy są tu 3 pliki w folderze Heroglyph

C:\Program Files \Pinnacle\Studio 20\plugins\RTFXV2\proDAD\Heroglyph

Teraz sprawdź
C:\Program Files \proDAD\Heroglyph-4
sprawdź czy w folderze Heroglyph-4 jest około 70plików i 12 folderów oraz czy w folderze Pinnacle jest 1 plik .

_________________
Obrazek


wtorek, 31 stycznia 2017, 10:56
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: środa, 5 marca 2008, 14:57
Posty: 72
Lokalizacja: Pabianice
Post Re: Pinnacle 20 - wtyczki do proDAD
W tym pierwszym przypadku tak, mam 3 pliki o zakończeniach .png, .fex i .fxt. W drugim przypadku też się zgadza: 12 folderów, duuuuużo plików sterowników .dll, ale w folderze .pinnacle nic nie ma.

Jeśli chodzi o Adorage też w folderze .pinnacle nic nie ma. A co powinno być? Może wrzucę ręcznie ze starego kompa z systemem Win 8.0? Tylko tam to w ogóle jest mało folderów, nie tyle co tutaj


Ostatnio edytowano wtorek, 31 stycznia 2017, 22:23 przez mw71, łącznie edytowano 1 raz

wtorek, 31 stycznia 2017, 22:17
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL