Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 12:11




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 października 2014, 22:41
Posty: 7
Post Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
Zakupiłem wersję elektroniczną i zainstalowałem.Niestety część efektów umieszczonych w sekcji ADD-ONS nie działa -Red Giant wyświetla wszystkie swoje opcje /znam to dokładnie bo na innym komputerze ma pinakle 17/-ale niestety nic nie mogę zrobić Red Giant nie umieszcza na obrabianym pliku swoich efektów ,lub wcale nie chce czasami się otworzyć.
Brak mi pomysłów. Może ktoś wie co zrobić.
System: Windows 10 64 bit
inne programy:
Adobe Photoshop,Lightroom,Perfect Photo Suite działają poprawnie .


poniedziałek, 6 lutego 2017, 22:07
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów
Z tego co wiem w oryginalnym Pinnacle 20 nie ma efektów Red Giant .
Druga sprawa jest taka , że jest błąd w instalatorach Red Giant w wcześniejszych polskich wersjach Pinnacle .
Polska wersja nie tworzy pliku odczytu tych efektów więc nie są one dostępne w zakładce ADD-ONS .
Jeśli zainstalowałeś sobie Rosyjską wersję Pinnacle to paczka efektów "Red Giant" pojawią się w Pinnacle lecz jeden efekt nie będzie działać prawidłowo a będzie nim "MagicBullet"
(problem instalacji 32Bit a nie 64bit ).

Jak widać rozwiązanie jest proste > zainstalowało się 32bit a nie 64bit.
Wystarczy zrobić kopię folderu "LooksBuilderSE" wkleić w odpowiednie miejsce ( tam gdzie szuka Twoje Pinnacle > plik odczytu ) i wszystko działa teraz dobrze od Pinnacle po resztę programów .
Ciekawostką jest , że jeśli dobrze się połączyły inne programy z "MagicBullet" to w Pinnacle będzie teraz pełna wersja ( uruchamia się zakładka po prawej stronie > widoczne na zdjęciu )


Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 393.56 | Przeglądane 361 razy ]

_________________
Obrazek
wtorek, 7 lutego 2017, 09:32
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 października 2014, 22:41
Posty: 7
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów
Nie wiem dlaczego uważasz ,że zainstalowałem rosyjską wersję ?
Kupiłem elektroniczną wersję programu Pinakle studio 20.Po opłaceniu pobrałem instalator oraz otrzymałem potwierdzenie zapłaty i Nr aktywacyjny po uruchomieniu instalatora musiałem wpisać nr i instalator zaczął pobierać pliki ,a następnie instalować.Nie miałem możliwości wyboru języka.Na komputerze mam również wersję Pinakle 17 ale w wersji angielskiej i ta wersja obsługuje Red Giant.
Po zainstalowaniu 20 w oknie ADD-ons zo stały wyświetlone wszystkie składniki
efektów ale niestety nie zadziałały.Nie działały też inne efekty wchodzące w skład Pinakle 20 a umieszczone w tej sekcji.Bardzo mi zależy na tym efekcie /RG/. Istnie jeszcze taka możliwość,że będę je umieszczał na 17.Oba programy czytają projekty w obie strony,ale to jest bardzo kłopotliwe.Twoja propozycja rozwiązania problemu nie działa - lub umieściłem ten program w niewłaściwym miejscu.Jeżeli możesz proszę sprecyzuj to dokładniej.
Co do instalatorów w wersji polskiej masz w 100% rację ,w 17 ten instalator również działa żle dlatego zainstalowałem wersję angielską.
Za dalsze propozycje z góry dziękuję.


środa, 8 lutego 2017, 00:37
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów
jhruhr napisał :
Cytuj:
Na komputerze mam również wersję Pinakle 17

jeśli w tym Pinnacle17 "MagicBullet" działa dobrze to wystarczy wejść :
C:\Program Files )\Pinnacle\Studio 17\plugins\RTFXV2\MBLooksSE
po dwa pliki : MBLooks.fxt , MBLooks.fex
Te dwa pliki wklej sobie w to samo miejsce lecz w Pinnacle 20
C:\Program Files )\Pinnacle\Studio 20\plugins\RTFXV2\MBLooksSE
-----------------------------------------------------------------------------------
A jeśli "MagicBullet" działa dobrze w Pinnacle 17 na drugim komputerze to przenieś całe dwa foldery i wklej sobie dokładnie w te same miejsca u siebie z różnicą , że w Pinnacle20 :
1 cały folder "MBLooksSE"
C:\Program Files )\Pinnacle\Studio 17\plugins\RTFXV2\MBLooksSE
2 cały folder "LooksBuilderSE"
uwaga może on być w miejscu 32bit
C:\Program Files (x86)\LooksBuilderSE

----------------------------------------------------------------------------------

Twój problem rozwiąże się gdy odpowiednio zostanie umieszczony folder z zawartością "LooksBuilderSE"

C:\Program Files (x86)\LooksBuilderSE
lub
C:\Program Files\LooksBuilderSE

jaka jest zawartość folderu LooksBuilderSE
folder Custom Tools , Looks oraz plik LooksBuilderSE


Naprawa reszty efektów "Red Giant" w Twoim przypadku .
Tam gdzie działają dobrze (wersja angielska ) zrób kopię folderów z zawartością :
KnollEZSE , MBCosmoSE , MBMojoSE , TCParticularSE , TCShineSE i wklej/zamień w 20-ce
foldery te będą się znajdować :
C:\Program Files )\Pinnacle\Studio 20\plugins\RTFXV2\

p.s. Pinnacle 20 masz w jęz. polskim ?

_________________
Obrazek


środa, 8 lutego 2017, 18:24
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 października 2014, 22:41
Posty: 7
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
Tak i chyba niestety Pinakle 20 mam w języku polskim.Kupując nie zastanawiałem się kupiłem zapłaciłem pobrałem i kiedy rozpoczęła się instalacja stwierdziłem ,że nie mam żadnych możliwości wpływania na proces instalacji.
Dopiero po rozpakowaniu plików mogłem wchodzić do poszczególnych katalogów i ręcznie uruchomić poszczególne instalatory ale one nie oferowały nap: zmiany języka a jedynie ;modyfikuj,napraw,lub zdeinstaluj.
Wykonałem dokładnie Twoje propozycje ,niestety nie działają.
Korzystałem też z pomocy firmy Corel powiem ,że w zasadzie pomoc polegała na zaleceniu wyczyszczenia poprzednich instalacji.Zrobiłem to ponadto użyłem zgodnie z zaleceniem programu Corel do wyczyszczenia wszystkich wpisów w tym wpisów NR rejestracyjnych.Podam skąd można go pobrać:
http://cdn.pinnaclesys.com/Release/RegDelete.exe
Zaczęły chodzić te nowe efekty z serii NewBllue - przejrzałem je wszystkie i moja opinia o nich jest taka ,ze nie bardzo warto się nimi zajmować ,no może niektórymi.Inne które po prostu jedynie co potrafią robić to zniekształcenia obrazu dla mnie są po prosty nie estetyczne i głupie.Tym bardziej,efekty które obracają obraz zmniejszają dodają ramki itp ,można pod pełną kontrolą uzyskać w edytorach 2D lub 3D.z większą precyzją i dokładnością.
Całkiem nowym efektem jest możliwość śledzenia obiektu -dokładnie tego jeszcze nie rozpracowałem. 17 w wersji angielskiej chodzi bez problemów i tak sobie myślę ,że kupując 20 wydałem niepotrzebnie pieniądze ,bo uległem reklamie.W 20 jest kilka innych drobnych "'innowacji",które w zamyśle autorów miały usprawniać pracę a chyba utrudniają. Z pinakle zaczynałem od 12 ,później miałem Avid następnie 17. teraz kupiłem 20 - powiem tak jest to chyba najgorsza pod względem dopracowania wersja -i coś mi się wydaje ,że problem może leżeć w języku i polskim instalatorze.


czwartek, 9 lutego 2017, 21:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
To co widzisz na zdjęciu jest w załączniku pod zdjęciem plik rar o nazwie "StudioTools" uwaga są tam 2 pliki do Pinnacle20 32bit i 64bit .

propozycja
Zainstaluj Pinnacle > zmień na jęz. angielski > zainstaluj teraz wszystkie dodatki efekty , a szczególnie ręcznie instalować efekty Red Giant > jak będzie wszystko zainstalowane > przejdź na jęz. polski :P

Jeśli jest to możliwe chciałbym abyś przemyślał instalację Pinnacle w wersji 32 bit.
Obiecuję , że to co działa i się Tobie przydaje z Pinnacle 12 , 17 czy innym numerku będzie działać w 20-ce . Korzyść z 32 bit > program jest bardziej stabilny .

Co do efektów "NewBllue" we wszystkich poprzednich Pinnacle te efekty działały prawidłowo lecz w 20 spartolili . Pocieszające jest to , że naprawili to zaraz w poprawce .
Pinnacle samo powinno Ciebie poinformować o poprawce oraz udostępnić link do pobrania .
Nieprzydatne dla Ciebie efekty "NewBllue" możesz sam ręcznie usunąć i zostawić sobie tylko te co Tobie się podobają , ale to już inny temat .

efekt śledzenia ruchu
https://www.youtube.com/watch?v=LObtVc-Ze-Q


Załączniki:
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 113.93 | Przeglądane 373 razy ]
Komentarz: 1 zmiana jęz. na jaki tylko chcesz
2 czyszczenie i naprawa Pinnacle

StudioTools.rar [1.94 ]
Pobrane 234 razy

_________________
Obrazek
czwartek, 9 lutego 2017, 22:09
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 października 2014, 22:41
Posty: 7
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
Znowu zabrałem się nad "modernizacją" mojego P.studio 20.Ręce mi opadają i nie mogę posunąć się na przód.Do tej chwili skorzystałem ze wszystkich Twoich propozycji i z propozycji pomocy technicznej ,niestety żadnych postępów nie ma - to znaczy nie do końca.Udało mi się w końcu zainstalować Polską wersję i tak ,że działają efekty z sekcji add - no ale oczywiście bez RED giant.
Są one wyświetlane wszystkie tak jak w 17 ,natomiast nie widzę ich na klipie filmowym co oznacza,że nic nie mogę zrobić, co gorsza jeżeli są one w 20 to zawiesza się efekt VI new Blue i w końcu powoduje zawieszenie się całego programu.20 trzykrotnie przeinstalowywałem ,usunąłem wszystkie piliki i wszystkie wpisy do rejestru łącznie z wpisami dotyczącymi rejestracji.Użyłem do tego zarówno dwóch programów w wersji profesjonalniej,jak i "ręcznie " przeszukałem cały system - no i za trzecim razem zadziałała 20 ale bez RG.Następnie zainstalowałem ponownie 17 i ta działa.
Przestudiowałem dokładnie instrukcję obsługi 20 i na stronach od 459 do 463 "stoi jak wól" ,ze wymienione tam programy w tym RD są obsługiwane w pinakle 20 a niektóre są oznaczone gwiazdką w tym RG i w zasadzie wszystkie z 17 - co oznacza,że mogą pracować w wersji 64 bitowej.Przepraszam,że to napiszę ,ale nie jestem początkującym użytkownikiem komputera znam Windows od 3.11 a nawet od dos 6.22a.znam system Amigi i średnio Linuksa - a tu niestety nie wiem w czym problem,Pinakle położyło mnie na łopatki.Mój system Win 10 64 bit w najnowszej wersji,mam zainstalowany Kasperski ,a ponadto Lightroom 5,7 64 bit ,Perfect Photo Suite 9 i Adobe Photoshop E 12 i wszystko działa w 100% poprawnie.Co zrobić by w 20 zadziałał RG ?
Za dalsze propozycje i pomysły z góry serdecznie dziękuję.


wtorek, 14 lutego 2017, 17:28
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
strona 463
* Może nie być obsługiwane w 64-bitowej wersji programu Pinnacle Studio.

Red Giant Magic w Pinnacle od numeru 12 do 17 jest 32bit instalatorem .

Pisząc krótko > zainstaluj Pinnacle 20 i dodatki w wersji 32bit a 100% efektów będzie działać .

Chcesz mieć Red Giant Magic w Pinnacle 64bit zdobądź 64bit wersję instalatora do Pinnacle lub niech pomoc techniczna naprawi Tobie plik "MBLooks.fxt" aby Plik odczytu widział i współpracował z folderem "LooksBuilderSE"
C:\Program Files\LooksBuilderSE

_________________
Obrazek


wtorek, 14 lutego 2017, 21:38
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 października 2014, 22:41
Posty: 7
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
Przepraszam skasowałem przez przypadek Twój post pisząc do Ciebie wiadomość .


czwartek, 16 lutego 2017, 19:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 października 2014, 22:41
Posty: 7
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
Żaden problem .
Po prostu nie wiem jak ściągnąć wersję 32 bit ,bo jak pisałem kupiłem program przez internet.
Gdy np.: kupowałem Lightroom albo Perfect Photo Suite to moglem wybierać co tak naprawdę chcę instalować ,czy wersja 32 czy 64 czy mak czy win ,a tu nic nie mogłem wybierać ,poprzednie wszystkie wersje kupiłem na płytkach.


czwartek, 16 lutego 2017, 19:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
Masz wiadomość w PW

_________________
Obrazek


czwartek, 16 lutego 2017, 19:52
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
W załączniku kpl. plików odczytu efektu Red Giant Magic Bullet Looks dla Pinnacle 32 i 64 bit

Pliki należy wkleić do folderu "MBLooksSE" jeśli Pinnacle 64bit
C:\Program Files\Pinnacle\Studio 20\plugins\RTFXV2\MBLooksSE


jeśli Pinnacle 32bit
C:\Program Files (x86)\Pinnacle\Studio 20\plugins\RTFXV2\MBLooksSE


Załączniki:
Komentarz: 1-Jeśli po naciśnięciu Otwórz... efekt nie pokaże się na wierzchu automatycznie .
2-naciskamy ikonkę efektu
problem ten występuje tylko na 64bit

5.jpg
5.jpg [ 368.47 | Przeglądane 333 razy ]
MBLooksSE.rar [998.14 ]
Pobrane 198 razy

_________________
Obrazek
sobota, 18 lutego 2017, 20:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 października 2014, 22:41
Posty: 7
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
Przepraszam ,że nawet nie podziękowałem za pomoc - co obecnie czynię. Miałem poważne kłopoty w rodzinie a później "zafiksowała" mi przeglądarka "Firefoks" i dopiero wczoraj wieczorem zorientowałem się w problemie. Nie mogłem się zalogować.

Ale do rzeczy :wersja 64 bit dwudziestki to chyba najbardziej "zhuśtany" program.
Próbowałem wszystkich sposobów ,niestety na moim komputerze on działa nie poprawnie. Jeżeli jedno działa to drugie nie często się zawiesza.
Ostatecznie zgodnie z Twoją radą zainstalowałem wersję 32 bit - i wszystko działa. Choć niektóre efekty też mają swoje kaprysy. Nie dają się otworzyć z "górnej" belki. Muszę je otworzyć - wyświetlić wszystkie na "bocznej belce", przeciągnąć efekt na klip następnie edytuj i efekt mogę ustawiać jak chcę no i najważniejsze ,że działa.
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Tak dla informacji dodam, ze jeżeli chodzi o ustawienia Win 10 znam się na tym dość dobrze ,konsultowałem problem z informatykiem programistą piszącym dla poważnej firmy i po zapoznaniu się z moimi problemami powiedział, że :
1 instalator programu jest niechlujnie napisany i robi błędy bo żle rozpoznaje wersje językowe.
2 niechlujnie są napisane procedury otwarcia podprogramu z ikony, no i jeszcze takich różnych. Nie wgłębiałem się w te problemy bo i tak ich nie zmienię.
Najważniejsze ,ze teraz spokojnie mogę znowu zając się montażem.
Jeszcze raz dziękuję.


sobota, 25 marca 2017, 16:10
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: piątek, 15 września 2017, 20:13
Posty: 2
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
Witam
Widzę że kolega "jurekwejh" posiada dużą wiedzę na temat
Pinacle Studio 20 .
Może mógłbyś pomóc w moim problemie , mianowicie :
- w PS dziale z dodatkami FX mam tylko kilka efektów i nie mogę uzyskać więcej pomimo iż w pliku zawierającym te dodatki (HfxXML) one są tz. dostępne są tylko efekty z tego pliku zaczynające się na 26 pozostałe są nie dostępne.
Jak to zrobić aby były dostępne wszystkie ??
Czyściłem rejestr za pomocą programu wskazanego powyżej - nic nie pomogło
Próbowałem zmienić początek nazwy efektu z 27 na 26 - niestety też się nie pokazał.
Win7 64bit Pinacle Studio 20 ULT 64bit .


piątek, 15 września 2017, 20:27
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1471
Post Re: Pinakle Studio 20 Ultimate brak dziłający efektów Red Giant
DAREKTV napisał(a):
Jak to zrobić aby były dostępne wszystkie ??
.

Najprościej zainstalować .
Otwórz płytę > poszukaj Pinnacle 64bit .
Poszukaj folder BonusContent/HFXVolumes/ w tym ostatnim uruchom instalator i zainstaluj HFX vol 1-3 .

efekty te zainstalują się :
C:\Users\Public\Documents\Pinnacle\Studio20\Content\HollywoodFX
i połączą się z tymi plikami o których Ty piszesz .
Teraz powinny pojawić się .

_________________
Obrazek


sobota, 16 września 2017, 17:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL