Teraz jest czwartek, 18 lipca 2019, 02:48




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 
 Pinnacle Studio 20 obsługa 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2017, 13:39
Posty: 8
Post Pinnacle Studio 20 obsługa
Witam. Jestem początkujący w tej kwestii. Zakupiłem ten program do edycji i nagrań filmików głównie z GO PRO plik MP4. Nie wiem jak przycinać filmiki przed wrzuceniem ich na oś czasu. Na osi równieź nie wiem jak poprawnie to robić gdyż jak dzielę na osi to nie mam podglądu efektów pracy. Mam wypasionego lapka msi z kartą Nvidia 960M a program muli. Proszę znawców tematu o pomoc. moj mail jurekp00@poczta.onet.pl, tel. 660 431 190.


wtorek, 28 lutego 2017, 12:55
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2017, 13:39
Posty: 8
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Może ma ktoś jakąś instrukcję?


wtorek, 28 lutego 2017, 12:57
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Cytuj:
Może ma ktoś jakąś instrukcję?

Na górze po lewej stronie za napisem "Sklep internetowy" jest ikonka ? naciśnij a znajdziesz tam to co szukasz .

Cytuj:
Zakupiłem ten program do edycji i nagrań filmików głównie z GO PRO plik MP4
Jeśli nie masz podglądu obrazu plików wideo mp4 lub mpeg na linii czasu > to musisz zarejestrować Pinnacle i pobrać klucz aktywacyjny .
Cytuj:
Nie wiem jak przycinać filmiki przed wrzuceniem ich na oś czasu.
jeśli nie masz tej funkcji ( widziałem , że już o to się pytałeś w innym temacie ) to zacznij od pobrania i zainstalowania aktualizacji .

Patch 20.2.0
http://www.pinnaclesys.com/PublicSite/u ... sion-tab=0

Cytuj:
Mam wypasionego lapka msi z kartą Nvidia 960M a program muli.
Pinnacle twierdzi , że masz cieńkiego lapka ( jakie pytanie taka odpowiedź ) .

_________________
Obrazek


wtorek, 28 lutego 2017, 20:05
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2017, 13:39
Posty: 8
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Tak tylko że tam nic po Polsku nie ma tylko filmiki ale na nich im wszystko chodzi.
Program mam oryginalny z nr i serią więc chyba powinno chodzić. Muszę jescze jakoś aktywowa\c????????


czwartek, 2 marca 2017, 13:52
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4749
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
jurekp00 napisał(a):
Tak tylko że tam nic po Polsku nie ma tylko filmiki ale na nich im wszystko chodzi.
Program mam oryginalny z nr i serią więc chyba powinno chodzić. Muszę jescze jakoś aktywowa\c????????

Nic po polsku? No weź, a to po jakiemu jest?
http://help.pinnaclesys.com/pinnacle/v20/main/pl/user-guide/pinnaclestudio.pdf

Tak - jurekwejh wyraźnie Ci napisał - zarejestrować i aktywować. :D

_________________
最诚挚的问候


czwartek, 2 marca 2017, 16:13
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2017, 13:39
Posty: 8
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Dzięki ja jak otwieram to mam tylko po angielsku. Poczytam trochę i po zarejestrowaniu będę walczył dalej. Wydaje mi się że rejestrowałem ale spróbuję jeszcze raz.


czwartek, 2 marca 2017, 16:18
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1460
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Wszystko jest po polsku :
- Pomoc
- Podręcznik użytkownika
- Aktywuj i zarejestruj program itd.

no chyba , że zainstalowałeś sobie specjalnie w jakiejś innej wersji językowej Pinnacle niż polski > ale to też można zmienić w załączniku plik który to umożliwia .


Załączniki:
Komentarz: programik do zmiany języka na polski
StudioTools.rar [1.94 ]
Pobrane 691 razy
Bez tytułu.jpg
Bez tytułu.jpg [ 113.93 | Przeglądane 722 razy ]

_________________
Obrazek
czwartek, 2 marca 2017, 16:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2017, 13:39
Posty: 8
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Witam. Język mam dobrze ustawiony. Co z tym 2 oknem mam usuwać te pliki???
Nie mam podglądu filmików w oknie podglądu i nie mam już pomysłu co to może być.


sobota, 4 marca 2017, 01:47
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2017, 13:39
Posty: 8
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Jest jakaś infolinia????? Po Polsku.


sobota, 4 marca 2017, 01:48
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 26 lutego 2017, 13:39
Posty: 8
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Dostałem maila od Corel o treści.

W takiej sytuacji proszę o wykonanie następującej instrukcji
Proszę wykonać następujące kroki:
1. Odinstalować Studio 20 wraz z wcześniejszymi wersjami oraz całym zainstalowanym kontentem Pinnacle
2. Usunąć foldery Pinnacle i Pinnacle_Studio_20 z lokalizacji podanych poniżej
C:\ProgramData\
C:\Program Files\
C:\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Local\
4. Następnie pobrać i uruchomić oprogramowanie z linku poniżęj:
http://cdn.pinnaclesys.com/Release/RegDelete.exe
5. Wybrać opcję wszystkie programu i nacisnąć przycisk wyczyść
6. Uruchomić ponownie i wybrać User Registration and activation data i ponownie nacisnąć przycisk wyczyść.
7. Teraz proszę pobrać oprogramowanie CCleaner z linku http://www.ccleaner.com/ następnie:
- Uruchom CCleaner wyczyścić wszystkie pliki tymczasowe z systemu.
- Uruchom ponownie wszystkich zapisów Pinnacle i Pixie .
- System Restart i tymczasowo wyłączyć oprogramowanie antywirusowe , a następnie pobrać i zainstalować ponownie Studio 20 z linku poniżej :
http://www.pinnaclesys./publicsite/us/p ... nload.html
i następnie
Proszę pobrać oprogramowanie Microsoft DirectX End-User Runtimes (June 2010) z linku poniżej:
http://www.microsoft.com/en-us/download ... px?id=8109
- Uruchomić pobrany plik 'directx_Jun2010_redist.exe' i rozpakować zawartość w folderze (np DX.) Na pulpicie. Przejść do folderu i uruchomić DXSETUP.exe klikając prawym przyciskiem myszy na nim, a następnie wybierz opcję "Uruchom jako administrator".
- Raz zainstalowany wyżej, zrestartuj system i postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami:
- Naciśnij klawisze Windows + R, aby otrzymać pole polecenia Uruchom.
- W dostępnym typu pola (lub skopiuj i wklej)% LocalAppData%, a następnie naciśnij klawisz ENTER.
- Następnie zmień nazwę folderu do folderu Pinnacle.old Pinnacle i Pinnacle_Studio_20 do Pinnacle_Studio_20.old
- Następnie proszę uruchomić i przetestować Pinnacle.
Pozdrawiam
Corel.com

-----------------------
Nie rozumiem polecenia: Następnie zmień nazwę folderu do folderu Pinnacle.old Pinnacle i Pinnacle_Studio_20 do Pinnacle_Studio_20.old
Jest jakoś zawile napisane. Jakby ktos wytłumaczył po chłopsku. Może ta instrukcja coś komuś pomoże.


czwartek, 9 marca 2017, 13:26
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: czwartek, 13 kwietnia 2017, 20:04
Posty: 13
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
No i teraz mi pobrało z tego nowego linku ten program Tools :-) Jurek dzieki jestes wielki.

A tak aproppo to na innym komputerze wyskoczyło mi popraweni okno instalacyjne. A umnie cos sie nie chcialo. W każdym bądz razie dzieki jeszcze raz ! W koncu dziala.

Super forum, szybka i fachowa pomoc. Pozdrawiam


piątek, 14 kwietnia 2017, 14:29
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 27 września 2017, 15:23
Posty: 1
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Witam!
Czy ktoś może mi pomóc i poniższe polecenia zaznaczone na czerwono przetłumaczyć na polski:

W takiej sytuacji proszę o wykonanie następującej instrukcji
Proszę wykonać następujące kroki:

7. Teraz proszę pobrać oprogramowanie CCleaner z linku http://www.ccleaner.com/ następnie:
-
- Uruchom ponownie wszystkich zapisów Pinnacle i Pixie .

- Raz zainstalowany wyżej, zrestartuj system i postępuj zgodnie z poniższymi wskazówkami:
-
- Następnie zmień nazwę folderu do folderu Pinnacle.old Pinnacle i Pinnacle_Studio_20 do Pinnacle_Studio_20.old

-

-----------------------

_________________
Pozdr.
Maciek


środa, 27 września 2017, 15:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4749
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle Studio 20 obsługa
Uważajmy z tym CCleanerem: LINK. :mrgreen:

_________________
最诚挚的问候


środa, 27 września 2017, 16:54
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 13 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL