Teraz jest poniedziałek, 23 lipca 2018, 04:21




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinnacle 20 problem z exportem 
Autor Wiadomość
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Pinnacle 20 problem z exportem
Witam. Mam problem z exportem filmu w Pinnacle Studio 20 Ultimate. Podczas próby exportu pojawia się komunikat z błędem na osi czasu. Pliki video są w formacie MOV. W załączniku screen


Załączniki:
Błąd osi czasu.PNG
Błąd osi czasu.PNG [ 3.89 | Przeglądane 3013 razy ]
czwartek, 20 lipca 2017, 20:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1433
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Komunikat pokazuje co do sekundy gdzie jest problem na linii czasu .

_________________
Obrazek


czwartek, 20 lipca 2017, 21:03
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Zgoda lecz problem pojawia się na każdym pliku video który utnę więc coś jest nie tak. Kontaktowałem się z firmą Corel i dostałem szczegółowe wytyczne odnośnie odinstalowania programu , wyczyszczenia kompa i zainstalowania ponownie... nic to nie pomogło ! Załącznik 1


Załączniki:
Corel mail.PNG
Corel mail.PNG [ 68.44 | Przeglądane 114 razy ]
piątek, 21 lipca 2017, 12:01
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Odkryłem jedynie to że jak dodam do ścieżki efekt rozmycia to wyskakuje ten błąd. Przejścia czy szybkość - rozciąganie nie generują tego błędu lecz po dodaniu rozmycia obrazu błąd pojawia się podczas exportu. O co chodzi ?


piątek, 21 lipca 2017, 18:49
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1433
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Przykro mi , ale nie mam Pinnacle 20 aby to sprawdzić .
Szukanie rozwiązania rozpocząłbym od instalacji dostępnej poprawki .

_________________
Obrazek


sobota, 22 lipca 2017, 05:42
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Zainstalowałem poprawkę PS 20.5 nic to nie dało


sobota, 22 lipca 2017, 14:16
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1433
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Dla świętego spokoju zainstaluj jeszcze 20,6
http://www.pinnaclesys.com/en/support/downloads/

1 "mov" i co dalej ????/kl/s
2 podaj ustawienia do czego exportujesz ?

_________________
Obrazek


sobota, 22 lipca 2017, 15:11
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Stała się rzecz bardzo dziwna ? Podczas próby zainstalowania 20.6 pojawił się monit że najpierw muszę zainstalować 20.5 (instalowałem ją lecz potem Jonasz Pawlak z Corel kazał mi wykonać czynności opisane wyżej ) Pobrałem 20.5 i próbowałem zainstalować lecz wyskoczył następny monit ? Załącznik 1. Nie mam pojęcia co mam teraz zrobić ? Człowiek z Corela kazał mi w %AppDataLocal% zmienić nazwy folderów z Pinnacle na Pinnacle.old oraz Pinnacle_20 na Pinnacle_20.old ?


Załączniki:
Poprawka 20.5.0.PNG
Poprawka 20.5.0.PNG [ 16.44 | Przeglądane 2831 razy ]
sobota, 22 lipca 2017, 16:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1433
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Jak już tyle namieszane to zrób to jeszcze raz
W takiej sytuacji proszę o wykonanie następującej instrukcji
Proszę wykonać następujące kroki:
1. Odinstalować Studio 20 wraz z wcześniejszymi wersjami oraz całym zainstalowanym kontentem Pinnacle
2. Usunąć foldery Pinnacle i Pinnacle_Studio_20 z lokalizacji podanych poniżej
C:\ProgramData\
C:\Program Files\
C:\Users\<nazwa użytkownika>\AppData\Local\
4. Następnie pobrać i uruchomić oprogramowanie z linku poniżęj:
http://cdn.pinnaclesys.com/Release/RegDelete.exe
5. Wybrać opcję wszystkie programu i nacisnąć przycisk wyczyść
6. Uruchomić ponownie i wybrać User Registration and activation data i ponownie nacisnąć przycisk wyczyść.
7. Teraz proszę pobrać oprogramowanie CCleaner z linku http://www.ccleaner.com/ następnie:
- Uruchom CCleaner wyczyścić wszystkie pliki tymczasowe z systemu.
- Uruchom ponownie wszystkich zapisów Pinnacle i Pixie .
- System Restart i tymczasowo wyłączyć oprogramowanie antywirusowe

Cytuj:
Człowiek z Corela kazał mi w %AppDataLocal% zmienić nazwy folderów z Pinnacle na Pinnacle.old oraz Pinnacle_20 na Pinnacle_20.old ?
wejdź też tam i usuń te foldery old
--------------------------------------------------------------------------------------
Uwaga > ważne
Zainstaluj teraz swoje Pinnacle > nie to z linku od nich .
po zainstalowaniu swojego Pinnacle sprawdź jaki masz numer ? Pinnacle 20,??
powinno być coś 20,01
NIE INSTALUJ ŻADNYCH POPRAWEK !
Sprawdź czy problem występuje .

Napisz jakie Pinnacle zainstalowałeś sobie ?
1 32bit czy 64bit oraz jaki masz numer 20,??
Gdzie tego szukać ???
Na górze po lewej stronie są zakładki :
Plik , Edytuj , Konfiguruj , Sklep internetowy , ? .
Naciśnij na ?
na samym dole > informacje

_________________
Obrazek


sobota, 22 lipca 2017, 19:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Ok tak też zrobię. Mam tylko pytanie... czy z %LocalAppData% usuwać foldery Pinnacle czy zmienić nazwę na old ?


Załączniki:
LocalAppData.PNG
LocalAppData.PNG [ 17.35 | Przeglądane 72 razy ]


Ostatnio edytowano sobota, 22 lipca 2017, 20:26 przez samsky, łącznie edytowano 1 raz
sobota, 22 lipca 2017, 20:23
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1433
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
dopisałem właśnie

Cytuj:
Człowiek z Corela kazał mi w %AppDataLocal% zmienić nazwy folderów z Pinnacle na Pinnacle.old oraz Pinnacle_20 na Pinnacle_20.old ?


wejdź też tam i usuń te foldery old

_________________
Obrazek


sobota, 22 lipca 2017, 20:25
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Nie doczytałem dokładnie... już usunąłem foldery old. Teraz pytanie czy te foldery Pinnacle mam zmienić nazwę na old ?


sobota, 22 lipca 2017, 20:31
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1433
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Przy pierwszym uruchomieniu Pinnacle stworzy sobie nowy folder i utworzy nowe ramy pracy dla programu.
Nic nie nazywaj , ani nie twórz jakiś folderów "old." nie ma być tam żadnych takich cudaków .

czegoś tutaj nie rozumiem po obejrzeniu Twoich folderów .
Po czyszczeniu ich miotłami nie powinno być tam żadnego folderu o nawie Pinnacle ... . Powinno odinstalować też inne/poprzednie wersje Pinnacle .

_________________
Obrazek


sobota, 22 lipca 2017, 21:27
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Witam. Zainstalowałem zgodnie z twoją sugestią. Do czyszczenia użyłem RegDelete , CCleaner , Quick Clean McAffee , Reset system / podczas instalacji wyłączyłem Antywirus McAfee Live Stafe.
W LocalAppData po czyszczeniu miałem jeszcze folder PS18 - usunąłem go ręcznie !? Powtórzyłem czyszczenie.

Pliki video Quick Time Video File MOV 1920/1080 , 59 kl/s , szybkość transmisji danych 25552 kb/s ,szybkość transmisji bitów 1345 kb/s , częstotliwość próbkowania 48 kHz

Ustawienia na osi czasu? Panorama 16/9 , HD 1920/1080 , szybkość klatek 60(60p)

Ustawienia exportu... załącznik


Załączniki:
Ustawienia exportu.PNG
Ustawienia exportu.PNG [ 77.88 | Przeglądane 88 razy ]


Ostatnio edytowano niedziela, 23 lipca 2017, 12:40 przez samsky, łącznie edytowano 2 razy
niedziela, 23 lipca 2017, 11:24
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 5 marca 2012, 21:42
Posty: 32
Post Re: Pinnacle 20 problem z exportem
Wersja Pinnacle Studio 20 ULT 20.1.0.139

Zrobiłem próbę exportu... wydaję się być dobrze ale... na osi czasu klatka zrobiła się czerwona z wykrzyknikiem ? Załącznik

Dodane efekty: korekcje/rozszerz , szybkość/rozciągnij/płynny ruch (nie jest płynny) , rozmycie , przejście rozsuwane drzwi

Czy mam instalować Poprawkę 20.5 potem 20.6 ?


Załączniki:
Czerwoma klatka na osi czasu.PNG
Czerwoma klatka na osi czasu.PNG [ 8.67 | Przeglądane 2717 razy ]
niedziela, 23 lipca 2017, 11:28
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL