Teraz jest poniedziałek, 16 września 2019, 10:39




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Pinnacle Studio 20 Ultimate - Problem z DirectX 
Autor Wiadomość
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 26 lipca 2006, 10:57
Posty: 4807
Lokalizacja: Tczew
Post Re: Pinnacle Studio 20 Ultimate - Problem z DirectX
Nie. Pozostaw wersję 12.
Tak. Bardzo często paczki kodeków służących do odtwarzania filmów, kolidują z kodekami programu do montażu. Są dwa środki zaradcze.
- Do oglądania filmów używaj playerów w rodzaju VLC, które zawierają w sobie zestaw potrzebnych kodeków, nie instalując ich w systemie.
- W razie potrzeby poszerzenia palety kodeków w systemie, dodawaj je (najlepiej pojedyncze, nie paczki) po kolei. Próbuj czy nic się złego nie dzieje, a w razie potrzeby użyj funkcji przywracania systemu. (Gdy nie pomoże, zainstaluj program do montażu jeszcze raz).

Czasem problemy w systemie generuje antywirus. Można go na jakiś czas zmienić na inny, bądź odinstalować na krótki czas, a przed ponownym zainstalowaniem przeskanować system skanerem online, albo z płytki "dysk ratunkowy", którą można zawczasu przygotować w kilku antywirusach.

_________________
最诚挚的问候


wtorek, 17 lipca 2018, 08:39
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1465
Post Re: Pinnacle Studio 20 Ultimate - Problem z DirectX
Jaka jest różnica między Oryginalnym Pinnacle a Pirackim Pinnacle .

Punkt 1 w oryginalnym
W czasie aktywacji/instalacji programu Pinnacle obowiązkowo musi być podłączony do komputera internet .
Po aktywacji programu > Pinnacle sprawdzi nasz komputer i sam zainstaluje wszystkie potrzebne programy oraz sterowniki .
W zależności od szybkości łącza trwa to kilka a nawet kilkanaście minut.
( Znam już takie przypadki niecierpliwości , że pomimo komunikatu zniecierpliwiony naciska na następny przycisk > "zainstaluj Pinnacle Studio" i tym samym przerywa instalację ściągany programów potrzebnych do prawidłowego działania Pinnacle ).

Punkt 1 instalacji Pirackiego Pinnacle .
Zanim zaczniesz instalować >> odłącz komputer od internetu ! .

Brak zainstalowanych programów jak : net framework , directx_, odpowienich plików do windowsa oraz odpowiednich sterowników skutkuje problemami w pracy Pinnacle .

Odinstalowanie lub przeinstalowanie Pinnacle nie zdejmuje blokady ponownego sprawdzenia naszego komputera i instalacji odpowiednich programów .

Jeśli jesteś legalnym posiadaczem Pinnacle naciskasz na przycisk "Pomoc techniczna online" wchodzisz w "pomoc techniczna" zgłaszasz problem i w ciągu 24 godz. otrzymujesz pomoc .

odp. dla kol. kotin
Pinnacle zabezpieczyło się przed czymś takim i jest specjalny przycisk "Kodery i Dekodery innych firm" tak długo jak nie zaznaczysz tej funkcji w panelu sterowania programem , Pinnacle pracuje tylko na swoich Koderach ( przed aktywacją tej funkcji czytamy obszerny komunika o skutkach jakie nas mogą spotkać) .

odp. do kol. fransua
90% problemów tu na forum to z Pirackimi wersjami .
Ludzie są tak bezczelni , że nawet zadają pytania jak zdjąć blokadę po wykryciu , że są tymi złymi .
Przykład z ostatnich kilku wątków ;
viewtopic.php?f=36&t=42820
Szkoda , że nie wkleił poprzedniego komunikatu i to w jęz. polski :lol: .
Pinnacle cieszy się złą opinią właśnie przez tych złych i ich problemy .
Uważam , że to nie oni mają problem z Pinnacle , lecz Pinnacle ma problem z nimi .
Przykład :
Oryginalne Pinnacle 3,6G
Pirackie Pinnacle 160G

_________________
Obrazek


wtorek, 17 lipca 2018, 17:27
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: niedziela, 6 marca 2011, 14:50
Posty: 98
Post Re: Pinnacle Studio 20 Ultimate - Problem z DirectX
Postawiłem system od nowa i tylko Pinnacle (oryginalne) i nic to nie zmieniło ale...

Otworzyłem nowy projekt i zaimportowałem i wrzuciłem na oś 50 plików z kamery canon z rozszerzeniem MXF na których głównie pracuję i opóźnienie w odtwarzaniu jest około 6s, te same pliki przekonwertowałem skryptem do formatu m2ts (bitrejt bez zmian) i wrzuciłem na tą samą oś i się okazuje, że startują od razu bez żadnego opóźnienia. Czy ktoś z szanownych kolegów ma doświadczenie i pracuje na MXF-ach i nie ma z tym problemu? Ewentualnie mógłbym komuś podrzucić kilka pliczków dla sprawdzenia przez wetransfer może by ktoś sprawdził czy tez będzie miał taki sam problem.

Chodzi o to, że na początku jest ok, jeden dwa pliki trudno zauważyć, że program zwalania ale im dalej w las tym więcej drzew i po jakim czasie coś się zapycha i program zwalnia a może coś z pamięcią wirtualną?


środa, 18 lipca 2018, 11:05
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 18 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL