Teraz jest piątek, 7 sierpnia 2020, 11:43




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pinnacle Studio 23 brak audio 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 4 listopada 2013, 20:12
Posty: 2
Post Pinnacle Studio 23 brak audio
Dzień dobry wszystkim :)
Wyczerpałem już chyba wszystkie możliwości, przewertowałem internet i po prostu stoję w miejscu dlatego proszę o pomoc.

Kupiłem, zainstalowałem jak w temacie Pinnacle Studio 23 Ultimate (Win7,64)i nie odtwarza mi dźwięku tylko z plików MTS zakodowanych w AVCHD, gdzie dźwięk jest w formacie PCM zakodowany w Dolby-Digital. Dodam żeby było śmieszniej, że pliki również MTS zakodowane w AVCHD, gdzie dźwięk jest również w formacie PCM, ale kodowany w PCM, albo AAC program odtwarza prawidłowo. Inne programy jak Premiere czy windowsowski odtwarzacz dają radę bez problemu i odtwarzają nieszczęsne pliki, których pinnacle nie może.

Przeinstalowałem sterowniki od karty dźwiękowej, sterowniki K-Lite również, przeinstalowałem samego Pinnacla, resetowałem ustawienia i nic :( Proszę o pomoc może ktoś miał kiedyś podobny problem ze starszym produktem Pinnacle, albo tym co ja.


czwartek, 29 sierpnia 2019, 01:12
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1519
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
To co opisałeś nie ma prawa występowania .
Sprawdź czy to pomoże :
viewtopic.php?f=36&t=43548

Aby uzyskać natychmiastową i fachową pomoc w celu usunięcia tego problemu : kiedy masz uruchomione Pinnacle wejdź w ikonkę "?" następnie "Pomoc techniczna online"
Pomoc techniczna w jęz. polskim
Facebook w jęz. angielskim

_________________
Obrazek


piątek, 30 sierpnia 2019, 08:11
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 4 listopada 2013, 20:12
Posty: 2
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
dzięki czytałem ten wątek, wszystko pod tym względem jest u mnie ok. Problem jak by co mam nadal :( musi być to wina nowego pinnalce 23 bo wersja 21 działa bez problemu, dźwięk mam :) Pomoc techniczna Pinnacle chyba nie istnieje :( napisałem do niej i po 2 dniach Pan poprosił o logi z msinfo32 i od 2 tygodni cisza :( a pisałem do nich jeszcze 3 razy i nikt sie nie odzywa :( także miejcie to na względzie, że w najnowszym Pinnacle 23 Ulitimate występuje taki błąd w programie, na chwile obecną pieniądze utopione i czekam na aktualizacje, może pomoże.


wtorek, 10 września 2019, 18:56
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 13 października 2019, 14:15
Posty: 1
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Witam. Czy już pan rozwiązał problem z tym dźwiękiem w pinnacle 23?????


niedziela, 13 października 2019, 14:20
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: poniedziałek, 2 grudnia 2019, 11:38
Posty: 1
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Witam.
Podbijam temat.
Nie w porę przeczytałem te posty i ugrzązłem.
Obrabiam głównie dźwięk w DD5.1 dotychczas na wersji Pinnacle 19 gdzie nie ma z tym problemów i coś mnie podkusiło żeby kupić 23.
Brak DD 5.1 macie na wersji pudełkowej czy elektronicznej?
Pozdrawiam.
Krzysztof.


poniedziałek, 2 grudnia 2019, 11:44
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 09:00
Posty: 5
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Dzień dobry,
Podobnie, coś mnie podkusiło by kupić wersje 23, poprzednio korzystałem z praktycznie wszystkich powyżej Avid Studio i wszędzie była możliwość eksportu do DD5.1. Zadałem pytanie o ewentualną łątkę na obecną wersję, i pomoc techniczna krótko odpowiedziała "wersja ps 23 NIE EKSORTUJE DŹWIĘKU W DD 5.1". Na następne pytanie jak odzyskać pieniądze zwracając klucz licencyjny za nie w pełni funkcjonalna wersję , gdyż w opisie wyraźnie jest AC3 jako pierwszy format eksportu, a nie ma w programie, zapadła CISZA!

Mają rację starzy górale, że lepsze jest wrogiem dobrego, a stosunek pomocy technicznej do klienta jest podobny uczuciom łososia do jednego ze swych kilku milionów jajeczek ikry.
Mam jeszcze pytanie , czy komuś zdarza się smużenie przy podglądzie plików przy pierwszym oglądaniu, a nie powtarzające się przy kolejnych włączeniach?
Dość to irytujące , przeinstalowanie kodeków nie dało efektu.
Pozdrawiam

_________________
Maciek


niedziela, 8 grudnia 2019, 14:00
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1519
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Po podmianie dwóch plików z Pinnacle 22 w Pinnacle23 rozwiązał się problem z exportem dźwięku 5,1 .
2 pliki do podmiany w załączniku
lokalizacja do folderu gdzie podmienić pliki
C:\Program Files\Pinnacle\Studio 23\plugins\Export
Zdjęcie jak powinno wyglądać po podmianie


Załączniki:
5.jpg
5.jpg [ 166.95 | Przeglądane 147 razy ]
Komentarz: PLIKI DO PODMIANY
Export.rar [5.53 ]
Pobrane 69 razy

_________________
Obrazek
niedziela, 22 grudnia 2019, 21:54
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 09:00
Posty: 5
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
jurejwejh,
dzięki Tobie podmieniłem pliki, ale to nie dało DD5.1 w tworzeniu obrazu płyty blue ray.
Zmieniłem nazwę katalogu Export na Export 1 (w PS23) by go zachować i skopiowałem cały katalog Export z PS22 , uruchomiłem ponownie PS23 . Wszystkie opcje są aktywne: PCM, DD2.0, DD5,1 . Zaraz sprawdzę jak wypada kodowanie .
Pozdrawiam

_________________
Maciek


niedziela, 22 grudnia 2019, 23:15
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1519
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Nie do końca to dobry pomysł zamienić cały folder "Export" z Pinnacle 22 .
Teraz źle działa Pinnacle :

cytat 1:
Cytuj:
Pinnacle Studio 23 Ultimate oferuje maskowanie wideo. Z pomocą tego narzędzia użytkownicy zyskują wyższy poziom kontroli twórczej. Mogą ulepszać lub usuwać elementy nagrania wideo, stosować rozmycie twarzy, klonować obiekty, dodawać selektywne efekty w dowolnej części klipu, nakładać warstwy tekstowe i kształty i tworzyć maski tekstowe.

cytat 2 :
Cytuj:
Nowa wersja oprogramowania pozwala skorzystać z ulepszonych opcji eksportu oraz użycia opcji kanału alfa do eksportowania projektów z przezroczystymi tłami i możliwość przekształcania nagrania wideo w pliki GIF


Mam Pinnacle 22 i podmieniam sobie folder Export z Pinnacle 23 ( który dostałem od kolegi )
Podmiana tych dwóch plików naprawia export do pliku w Mpeg2 oraz MTS

a teraz UWAGA H.264/AVC export do pliku nie obsługuje Dźwięku wielokanałowego 5,1 , lecz kiedy tworzymy Dysk Blu-ray H.264 tu obsługuje Dźwięku wielokanałowego 5,1 może wystarczy tylko dołożyć/zamienić jeszcze plik "XPMMPEG.H264_AVC"

Export Płyty Blu-Ray jest dodatkowo płatny czy po zainstalowaniu Pinnacle 23 aktywowałeś ten dodatek , bo może tylko połowicznie masz odblokowane > połączone ( Pixie=klucze ) Pinnacle 22 i 23 pokazują , że jest odblokowany lecz nie masz wgranych plików do Pinnacle 23 aktywujących i uruchamiający powiedzmy dźwięk 5,1 .
Aktywuj ponownie dodatek Blu-ray .

p.s. kupiłem synowi pod choinkę Pinnacle studio 23 ultimate wersjia pudełkowa . Jak zainstaluje będę bardziej w temacie .

_________________
Obrazek


wtorek, 24 grudnia 2019, 12:04
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 09:00
Posty: 5
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Dziękuję za cenne uwagi . Będę próbował z zamianą plików które wskazałeś.
Dodatek płatny aktywowałem ( w opcji przywróć zakup), i miałem komunikat że działa. Nie wiem jak dodatkowo go aktywować , gdyż wyexportował film, tyle że DD.2.0
Pozdrawiam Świątecznie

_________________
Maciek


wtorek, 24 grudnia 2019, 13:50
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1519
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Wersja pudełkowa Pinnacle Studio 23 Ultimate zainstalowana na Windows 7 , też ma opisane problemy z exportem dźwięku .
No właśnie Windows 7 , a w opisie czytam "Obsługa dźwięku AC3 wymaga systemu Windows 10 " oraz Dolby Digital dla systemu Windows 10

_________________
Obrazek


poniedziałek, 30 grudnia 2019, 20:23
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 kwietnia 2009, 09:06
Posty: 18
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Odświeżam temat. Programem windows media player przez kontroler video zrzuciłem na dysk materiał w avi. Jeden plik 12 giga. Plik odtwarzany w media pleyerze, irfan View oraz w odtwarzaczu systemowym działa prawidłowo. mam windowsa 10. Po wrzuceniu go do pinnacla 23 program odtwarza prawidłowo obraz jednak dźwięk jest zwolniony i niezsynchronizowany z filmem. Liczę na pomoc. Zusia


czwartek, 23 stycznia 2020, 13:06
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1519
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Czy wiesz co to jest Pal a Ntsc .

Źle ustawione ustawienia projektu do obrabianego pliku wideo .
Chyba , że musi być plik wideo powiedzmy Ntsc w projekcie Pal to rozłącz audio od wideo na linii montażowej .

_________________
Obrazek


czwartek, 23 stycznia 2020, 21:04
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: środa, 1 kwietnia 2009, 09:06
Posty: 18
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Dziekuję za zainteresowanie jednak zmiana na NYSC w ustawieniach osi czasu nic nie dała, niestety. Pozdrawiam


czwartek, 23 stycznia 2020, 23:14
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 6 kwietnia 2003, 09:00
Posty: 5
Lokalizacja: Tarnowskie Góry
Post Re: Pinnacle Studio 23 brak audio
Cześć, miałem podobne problemy z dźwiękiem gdy próbowałem exportu filmu nagranego 50p z kamery do formatu 24p. Dźwięk się rozjechał. Sprawdź jaka masz ilość klatek na sekundę i ustaw parametry projektu na taką ilość. Powinno pomoc

_________________
Maciek


piątek, 24 stycznia 2020, 00:00
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 19 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL