Teraz jest poniedziałek, 23 września 2019, 13:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 Szare tło przy eksporcie 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 maja 2019, 18:10
Posty: 6
Post Szare tło przy eksporcie
Hej, poświęciłem dwa dni, na montaż wideo, nagranego gopro7. Na osi czasu wszystko wygląda ok, ale przy eksporcie pojawia się momentami szare tło ze strzałką. Wideo jest w 4k, eksportowalem w mpeg4 i h264. Przy poprzednim montażu nie miałem tego problemu, w obecnym wideo zmieniłem to, że przyspieszyłem wideo w kilku momentach. Co może być przyczyną i jak rozwiązać mój problem.

Pozdrawiam Krystian


środa, 4 września 2019, 08:02
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1465
Post Re: Szare tło przy eksporcie
Włącz w Panelu sterowania > Eksport i podgląd > "Próg optymalizacji" ustaw na 100 i poczekaj aż się przerenderuje na linii czasu .

_________________
Obrazek


środa, 4 września 2019, 19:16
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 maja 2019, 18:10
Posty: 6
Post Re: Szare tło przy eksporcie
Dziękuję za odpowiedź, pomogło... tyle że pojawił się inny problem, wideo zaczęło się przycinać... Walczę z tym już tydzień, renderuje i renderuje, spać nie mogę przez to, demonizuje trochę oczywiście :) Eksportowalem w mpeg4, właściwie kliknąłem przy eksporcie na ,,takie jak na osi czasu,,. Przed chwilą spróbowałem ponownie eksport tyle, że H.265/HEVC i już przy eksporcie zobaczyłem szare tło ze strzałką.

Proszę o pomoc, Krystian


czwartek, 5 września 2019, 22:25
Zobacz profil
Moderator
Moderator

Dołączył: środa, 28 czerwca 2006, 18:58
Posty: 1465
Post Re: Szare tło przy eksporcie
Uważam , że jest za słaby Twój komputer na 4K .
Zrób testy z materiałem 1920x1080 lub nawet 1280x720 .
Problem taki też może występować> przykład > kiedy nakładasz efekty na materiał w Ntsc w projekcie Pal .

_________________
Obrazek


piątek, 6 września 2019, 07:50
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 25 maja 2019, 18:10
Posty: 6
Post Re: Szare tło przy eksporcie
Witam ponownie,
Parametry mojego komputera
i7 5820k
nvidia 960 2gb
16gb ram
2x ssd

Karta graficzna jest slabienka, planuje wymianę. Nie narzucalem żadnych efektów, tylko przejścia i przyspieszenie tempa.
Poprzednie 4k było ok, tyle że było krótkie, ten projekt trwa ponad 30 min.
Spróbuję w innej jakości, to może nie rozwiąże problemu, ale zawsze coś. Dziękuję


piątek, 6 września 2019, 15:44
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL