Teraz jest wtorek, 11 maja 2021, 09:35




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
 Błędy w wyeksportowanym materiale w Pinnacle 19 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 grudnia 2019, 23:01
Posty: 11
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Błędy w wyeksportowanym materiale w Pinnacle 19
fransua, kilka postów powyżej już to przedstawiłem:
Myopic napisał(a):
W projekcie tym znajdują się 3 pliki wideo ze smartfona. W programie MediaInfo sprawdziłem ilość klatek w każdym z nich: 29.907fps, 29.850fps, 29.825fps.

_________________
Sony HDR-AX2000, Pinnacle Studio 14 i 19 + MovieBox 710
i7 2600K 3,5GHz + HD Graphics 3000, 32GB RAM, SSD 512GB+2TB+240GB, HDD 2TB+2TB, Win 7
i7 5700HQ 2,7GHz + HD Graphics 5600, 16GB RAM, SSD 240GB, HDD 1TB, GTX 950M, Win 10


wtorek, 3 grudnia 2019, 18:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 725
Post Re: Błędy w wyeksportowanym materiale w Pinnacle 19
Umknęło mi. Jednak tak czy siak przerobił bym je na "typowe" 30p. Jak widać wartości są różne. Jeżeli były to nagrania z jednego telefonu to tylko potwierdza to o czym pisałem wcześniej.


wtorek, 3 grudnia 2019, 18:33
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 grudnia 2019, 23:01
Posty: 11
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Błędy w wyeksportowanym materiale w Pinnacle 19
Tak, pliki są z jednego telefonu.
Dzięki za wskazówkę o programie HandBrake - pobawię się tym jutro.

_________________
Sony HDR-AX2000, Pinnacle Studio 14 i 19 + MovieBox 710
i7 2600K 3,5GHz + HD Graphics 3000, 32GB RAM, SSD 512GB+2TB+240GB, HDD 2TB+2TB, Win 7
i7 5700HQ 2,7GHz + HD Graphics 5600, 16GB RAM, SSD 240GB, HDD 1TB, GTX 950M, Win 10


wtorek, 3 grudnia 2019, 18:40
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 725
Post Re: Błędy w wyeksportowanym materiale w Pinnacle 19
Hand Brake wspiera IQS ( i inne wsparcie sprzętowe) więc w miarę szybko to liczy.
Przy konfiguracji warto zwrócić uwagę na te parametry.
Obrazek
Obrazek
W tym oknie ważne jest by ręcznie wybrać ilość k/s jeżeli nie mamy pewności czy nagranie trzyma stały klatkaż.
Same as Source wiadomo - gdy nic nie chcemy zmieniać w k/s.


wtorek, 3 grudnia 2019, 19:35
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 grudnia 2019, 23:01
Posty: 11
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Błędy w wyeksportowanym materiale w Pinnacle 19
Zatem dziś przy pomocy programu HandBrake przekonwertowałem kolejno każdy z trzech plików składających się na mój projekt. Oto ustawienia jakie zastosowałem:
Załącznik:
handbrake dla smartfona 1.jpg
handbrake dla smartfona 1.jpg [ 166.14 | Przeglądane 102 razy ]

Załącznik:
handbrake dla smartfona 2.jpg
handbrake dla smartfona 2.jpg [ 186.85 | Przeglądane 92 razy ]

Następnie podmieniłem pliki w moim projekcie w Pinnacle na te po konwersji programem HandBrake, czyli ze stałą ilością klatek 30fps, wyeksportowałem materiał, no i okazało się, że już nie ma żadnej okrągłej strzałki na szarym tle w miejscu przejść, nie ma żadnych błędów. Oto materiał wynikowy:
https://youtu.be/NoUxWnqVhGg przejścia znajdują się w chwilach: na początku, 12:18, 16:15 i na końcu.

Dzięki fransua za pomoc. :)
Dzięki poleconemu przez Ciebie programowi HandBrake problem został rozwiązany dla plików pochodzących od smartfona ze zmienną ilością klatek.

_________________
Sony HDR-AX2000, Pinnacle Studio 14 i 19 + MovieBox 710
i7 2600K 3,5GHz + HD Graphics 3000, 32GB RAM, SSD 512GB+2TB+240GB, HDD 2TB+2TB, Win 7
i7 5700HQ 2,7GHz + HD Graphics 5600, 16GB RAM, SSD 240GB, HDD 1TB, GTX 950M, Win 10


czwartek, 5 grudnia 2019, 23:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 czerwca 2016, 18:29
Posty: 725
Post Re: Błędy w wyeksportowanym materiale w Pinnacle 19
A tak z czystej ciekawości. W rozwijanym oknie przy h.264 nie miałeś możliwości użycia Intelowskiego QS ?


piątek, 6 grudnia 2019, 13:42
Zobacz profil
Nowy
Nowy
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 1 grudnia 2019, 23:01
Posty: 11
Lokalizacja: Sosnowiec
Post Re: Błędy w wyeksportowanym materiale w Pinnacle 19
Tak, rzeczywiście jest taka opcja do wyboru. Wcześniej jej nie zauważyłem.
Załącznik:
handbrake dla smartfona 3.jpg
handbrake dla smartfona 3.jpg [ 179.81 | Przeglądane 90 razy ]

Przeprowadziłem test z jednym z tych trzech plików ze smartfona o długości 2 minuty.
Z włączonym Intel QSV konwersja trwała 3 minuty i 15 sekund.
A z wyłączonym Intel QSV oraz z włączonym '2-Pass Encoding' oraz 'Turbo first pass' konwersja trwała 5 minut.

Dzięki fransua. :)

_________________
Sony HDR-AX2000, Pinnacle Studio 14 i 19 + MovieBox 710
i7 2600K 3,5GHz + HD Graphics 3000, 32GB RAM, SSD 512GB+2TB+240GB, HDD 2TB+2TB, Win 7
i7 5700HQ 2,7GHz + HD Graphics 5600, 16GB RAM, SSD 240GB, HDD 1TB, GTX 950M, Win 10


piątek, 6 grudnia 2019, 18:11
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 27 grudnia 2009, 21:26
Posty: 1325
Post Re: Błędy w wyeksportowanym materiale w Pinnacle 19
Rzadko się bawię we wróżbitę, ale tu zaryzykuję. Problem prawdopodobnie powróci przy jakimś większym projekcie.
Wróżba ma oczywiście podstawy - przeanalizowałem od czego Jerzy zaczął i do czego zmierzał, robiąc po drodze potrzebne porządki. Szkoda, że nie mógł pomocy dokończyć. 8)


sobota, 7 grudnia 2019, 01:15
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 23 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL