Teraz jest sobota, 19 października 2019, 02:15




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Pomocy DVD a Pinnacle 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: niedziela, 24 sierpnia 2003, 16:37
Posty: 5
Post Pomocy DVD a Pinnacle
Proszę o pomoc walczę z tym problemem od 3 tygodni, nadmieniam że zimą jeszcze wszystko było ok a teraz po zrobieniu projektu w pinnacle 9 i tworzeniu płyty DVD odtwarzany obraz po pewnym czasie zaczyna skakać (klatkować) oraz dźwięk rozjeżdżać z obrazem a plik zgrany z kamery AVI chodzi super. Wymieniłem już 3/4 komputera mam teraz P4 3GHz na Asusie P4P800 Deluxe 2x 256MB PC400 GeForce FX5700 Ultra...
2 dyski 120GB 7200. Przeinstalowywanie systemu nie pomaga, dysk jest formatowany przed zrzuceniem materiału z kamery i jak pisałem tu jest wszystko ok zero utraconych klatek, w projekcie też wszystko gra a po wyrenderowaniu do DVD porażka.
Proszę o pomoc :cry:


piątek, 24 września 2004, 02:36
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11
Posty: 98
Lokalizacja: Zgierz
Post pinnacle
Poczekaj za 2 miesiące będzie zima.

A tak na serio: czy Zainstalowałeś poprawki do programu.


piątek, 24 września 2004, 09:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Nie mam gołą 9, ale wcześniej też nie miałem i było ok, wcześniaj miałem Athlona 2000 na epoxie 8rda+ i było ok. Ale ostatnio wszystko nie tak kombinowałem różne możliwości połączeń dysków aż w końcu jak pisałem wymieniłem prawie cały komputer, szybka rakieta a tu tak jagby sie dławił po pewnym czasie renderowania na DVD bo AVI wychodzi ok.


piątek, 24 września 2004, 10:42
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: czwartek, 9 października 2003, 00:11
Posty: 98
Lokalizacja: Zgierz
Post pinnacle
Zainstaluj:
9.1.2.15d
48,7 MB
Patch

Pliki potrzebne do uzyskania znaków PL w Studio 9

Wszystko jest na:
http://pinnacle.iwacom.pl/index.php?p=pliki

I jeszcze z moich doświadczeń.

Win 2000 fat NTSF i niemam żadnych problemów.


piątek, 24 września 2004, 19:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nie wiem czy zauwazyliscie ale na tym forum Studio9 zaczyna juz niemal slynac z niestabilnosci. objawiajacej sie niemal w kazdym momencie (no moze poza edycja). nie wiem czy cie to pocieszy ale mnie tez nie udalo sie stworzyc dvd w Studio9. po prostu zrezygnowalem z tego programu. dodam ze wymieniowny wyzej patch tez posiadalem.
pomimo wszystko zycze przyjemnego uzytkowania.


piątek, 24 września 2004, 23:40
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
nie wiem dlaczego tak narzekacie na studio 9. ja od prawie roku(wczesniej studio8) robię DVD i wyrabiam się z weselem do czwartku. znam inne programy do edycji ale w studio naprawdę mona szybko złoyć film i wyrenderować. oczywiście zdrzaja się pułapki w trakcie kompilacji ale poznalem juz wiekszosc ich przyczyn.


środa, 29 września 2004, 22:30
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: wtorek, 1 lipca 2003, 09:22
Posty: 662
Lokalizacja: 3miasto
Post 
Ja również nie narzekam na Studio 9, być może dlatego, że posiadam legalną wersję :) :) A to pomaga :)


czwartek, 30 września 2004, 00:10
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jezeli chodzi o latwosci obslugi to mysle ze studio9 nie ma sobie rownych. byl to moj pierwszy program do obrobki video i musze przyznac ze wiekszosc rzeczy robi sie intuicyjnie. co do wersji to faktycznie pierwsza byla - jak mi to kiedys ktos ladnie powiedzial- kradziona. i taka tez byla moja pierwsza mysl - dlatego pozyczylem od kolegi instalke - leganla - co niestety nie przynioslo zadnych zmian. no moze takie ze program dodatkowo wieszal sie przy przechwytywaniu. nie wiem czy koledzy czytali kiedys w helpie haslo problems. musze przyznac ze bogactwo tresci jakie tam zastalem jak wrecz zastanawiajace. teraz slimacze sie z adobe premiere 6.5 i musze przyznac ze program jest o niebo stabilniejszy. no ale tu bez podrecznika jest ciezko ruszyc.


czwartek, 30 września 2004, 22:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
pisałem dwa posty wyzej, zapomnialem sie przedstawic. nie piszesz mike 77 jakiej karty uzywasz do obrobki video. ja studio 9 uzywam z karta pinnacle studio deluxe, jest to karta ze sprzetowa kompresja dv. dobre zdanie o studiu mam nie tylko z wlasnego doswiadczenia, instalowalem i ze tak powiem opiekuje sie komputerami znajomych filmowcow ktozy tez maja karty studio deluxe i pomimo ich niewielkiego zaawansowania informatycznego radza sobie w studio doskonale. oczywiscie komputer musi spelniac pewne wymagania aby wszystko ladnie chodzilo: osobny dysk na video 7200 obr i koniecznie 8MB cashu. procesor wystarczy 2 GHz, powylczane pewne rzeczy jak: bajery na pulpicie, zegar w zasobniku itp, zreszta pisza o tym w pomocy. Nie ma rowniez mowy o instalowaniu niepotrzebnych programow, zwlaszcza gier gdyz moga zmieniac pewne ustawienia graficzne kompa. zdazyl mi sie przypadek ze kolega chcial uzywac studia z karta Dv500 i tam rzeczywiscie wystapily konflikty z programem. uzywam rowniez premiera 6.5 ale tylko do krutkich klipow(np 5 min) w ktorych wykorzystuje mozliwosci jakich nie ma studio9 np. pip na wielu sciezkach video. nastepnie eksportuje je w dv i dolaczam do projektu w studio.
reasumujac: w obecnej chwili za te cene nie widze bardziej przyjaznego w uzytkowaniu programu. pozdrawiam wszystkich rcr


piątek, 1 października 2004, 08:56
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Oto przykład jak te códowne nowe procesory Intela -mozna sobie wsadzić. Lepszy już byłby poczciwy P4 2GHZ niż to cudo. Po co zmieniałeś platforme?


piątek, 1 października 2004, 09:27
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
dodam jeszcze ze najpierw uzywalem studio z procesorem duron 600 nastepnie duron 1200, teraz celeron 2000, jedyna roznica to czas renderowania efektow oraz tworzenia dvd. przy celeronie 2ghz 2godzinna plyta tworzy sie ok 7 godz. wesele 4godz=2noce :lol:


piątek, 1 października 2004, 09:45
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
jeszcze pare slow do Davsona. piszesz ze edycja w studio i pliki avi sa w porzadku. z tego wynika ze komputer masz OK. czy to klatkowanie objawia się po nagraniu DVD na stacjonarnym odtwarzaczu? jesli tak to przyczyna tkwi:
1. odtwarzacz nie radzi sobie z dvd+-R
2. plyty sa zlej jakosci.
sprobuj odtwozyc plyte na innym odtwarzaczu, obecne nawet te po 399zl radza sobie dobrze z nagrywalnymi plytami,
jesli nagrywasz na minusowych plytach sprobuj plusow wg. mnie sa pewniejsze w odtwarzaniu,
nie nagrywaj z predkoscia wieksza niz 4x
nie uzywaj bitratu wiekszego niz 7000kb

aby sie upewnic co jest grane zrob tak (tez tak robie):
w ustawieniach tworzenia dysku zaznacz utworz obraz dysku ale nie nagrywaj na dysk,
po skończeniu tworzenia dysku zamknij studio,
uruchom power DVD i odtworz nagrany obraz dysku( znajduje sie w Auxiliary Files/nazwa projektu/DVD/VideoTs/vts.ifo)(sciezka moze byc troche inna bo pisze z pamieci, w kazdym razie chodzi o plik *.ifo)
jeśli Power DVD odworzy film z dysku bez problemu to powinno byc ok
uruchom studio, otworz projekt, w ustawieniach zaznacz nagraj dysk z obrazu plyty, zamknij ustawienia.
teraz otworz szuflade nagrywarki i wloz plyte, kliknij "utworz dysk" i dopiero po komunikacie "wloz czysty dysk i zamknij stacje" zamknij ja.
jesli po nagraniu bedzie skakalo to czytaj punkt 1i 2. powodzenia


piątek, 1 października 2004, 10:15
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 1 października 2004, 10:22
Posty: 28
Lokalizacja: podkarpacie
Post 
acha, jeszcze jedno gdy powerDVD odtworzy obraz plyty bez problemu to aby przy nagrywaniu plyty wyeliminować zly wplyw studia9 zrob tak:
w nero6 utworz nowa kompilacje DVD video i skopiuj do katalogu Video Ts pliki z katalogu Video Ts twojego obrazu plyty(sciezka jak wyzej), katalog Audio Ts mozesz skasowac


piątek, 1 października 2004, 10:36
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
a ja doszedłem dalczego występuje klatkowanie n astacjonarnych:)
a więc jeżeli podczas renderingu jest odpalowy jaki kolwieg inny program to tak bęedzie się dziiało:(


poniedziałek, 18 października 2004, 23:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
mało tego podstawą jest jeszcze dobry wydajny zasilacz np. Cheftec 420-302DF


sobota, 30 października 2004, 17:26
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL