Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 07:10




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
 HollywoodFX w EDIUS-ie. 
Autor Wiadomość
Nowy
Nowy

Dołączył: środa, 24 listopada 2004, 19:13
Posty: 10
Post HollywoodFX w EDIUS-ie.
Witam.Jestem posiadaczem programu montażowego Edius 2.5 .Kiedyś pracowałem na Liquid Edition do którego otrzymałem pełną wersję Hollywooda FX 5.1 Pro .Na dzień dzisiejszy owy hollywood leży mi na półce ponieważ plugin dostępny jest tylko do Liquida firmy Pinnacle jak również do programu Adobe Premiere ver. np. pro 1.5 . Z nadejściem nowego Ediusa ( pro 3.0 ) miałem nadzieję że to się zmieni i Edius połknie plugin z HFX -a , ale tak się nie stało , a szkoda . Postanowiłem więc sam się podszkolić i napisać (czy przerobić ) owy plugin tak aby działał pod Ediusem.Na stronce canopusa jest dostępna boblioteka SDK do tworzenia pluginów. Mam już program microsoft c++. Próbuję jakoś coś stworzyć , otworzyć itd. ten plugin HFX -a ale narazie stoję w miejscu.
Postanowiłem napisać do Was wszystkich uczestników forum i prosić o pomoc jak właśnie zacząć . Od czego rozpocząć . Może wspólnymi siłami stworzymy długo oczekiwany plugin z HFX pod Ediusa.

pozdrawiam gorąco.


piątek, 10 grudnia 2004, 20:20
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Na nic twój trud. Pluginy HFX chodzą bez problemu z Adobe Premiere Pro1.5


piątek, 10 grudnia 2004, 23:10
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
A po co takie badziewne efekty ? Wgrałem Borisa i robie tylko na filtrach. Efekty są dobre na wiochy. No chyba, że musisz :!:


sobota, 11 grudnia 2004, 12:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post Re: HollywoodFX w EDIUS-ie.
ATmeAn napisał(a):
Postanowiłem więc sam się podszkolić i napisać (czy przerobić ) owy plugin tak aby działał pod Ediusem.Na stronce canopusa jest dostępna boblioteka SDK do tworzenia pluginów. Mam już program microsoft c++. Próbuję jakoś coś stworzyć , otworzyć itd. ten plugin HFX -a ale narazie stoję w miejscu.
pozdrawiam gorąco.
Z tego co piszesz to wnioskuje, że nie masz żadnego pojęcia o programowaniu. Więc daj sobie spokój.
Otworzyć plugin w kompilatorze??? Jeszcze C++. A skąd wiesz w czym był pisany hfx. Nie tędy droga. Gdyby tak było to mielibyśmy pełno amatorskich przeróbek komercyjnych programów i windowsów.


sobota, 11 grudnia 2004, 13:47
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL