Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 08:26




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 EDIUS PRO 3.0 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post EDIUS PRO 3.0
Posiadam Ediusa 3.0 i podczas Capturowania z kamery poprzez FW nie dziali mi na pliki na sceny. W menu Capture mam wszystko pozaznaczane ok. W ver 2.51 Edius'a nie bylo tego problemu, a w 3.0 wlaczanie i wylaczanie opcji przy czym ma dzielic nic nie pomaga. Wiem ze jest update do ver 3.22 ale czy to pomoze ???

_________________
__STEL_MOTION__


niedziela, 6 lutego 2005, 19:27
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
upgrade w wersji 3.22b wnosi dużo istotnych poprawek. Myslę, że warto go zainstalować. Gdyby dalej był problem z dzieleniem na sceny to pisz na "private". Postaram sie pomóc.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 7 lutego 2005, 09:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam. znalazłem taką wypowiedź na forum filmowca :

Cytuj:
witam serdecznie szanownych kolegów.
powyżej kolega @source napisał :


najnowsza wersja 3.22 ma już całkowice wszystko. No i wreszcie działa z nim Boris FX !

Czy mógłby wkońcu ktoś wyjaśnić jalk mam to zainstalować ? ? Sciągnołem sobie wersję demo z stronki borisa i podczas instalacji daję mu plugin z rodziny canopusa , ten instaluje jakiegoś *.dll - a i klops. Edius ( 3.0 ) nie widzi go . Ciągle nie mogę zrozumieć jak piszecie że Boris FX działa pod Ediusem. Dzwoniłem kilka dni temu do BSMultimedia ( p. Spała ) i wcale mi nie potwierdziłże BFX biega na Nowym Ediusie. .Sam już nie wiem komu wierzyć. Bardzo proszę by ktoś mi towyjaśnił.Zgóry wielkie dzięki
pozdrawiam Krzysztof



Prubuję tu też poruszyć ten temat bo mnie też interesuje praca borisaFX pod Ediusem , a widzę że sz.p. Spała znowu jest na forum.

pozdrawiam.Adam.


poniedziałek, 7 lutego 2005, 10:55
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Witam ponownie,
Sciagnalem ze strony producenta patch 3.22b i jest wszystko ok chodzi jak burza.

pozdrowka i dzieki za odp.

_________________
__STEL_MOTION__


poniedziałek, 7 lutego 2005, 12:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 26 października 2004, 13:31
Posty: 223
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Boris FX Contiuum działa z Ediusem HD. Musisz mieć kartę EDIUS HD/SD. Sam Edius 3 Pro nie wystarczy, niestety :D


poniedziałek, 7 lutego 2005, 12:28
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
witam cię @source.To pewnie twój post na filmowcu.
Powiem ci że nie bardzo Cię rozumiem ...... Co ma karta do tego by plugin zadziałał , czy też nie........????.Jeżeli możesz to proszę cię o rowinięcie tego wątku jak udało ci się zmusić BFX -a do pracy z EDIUSEM.

pozdrawiam. Adam.

P.S. wydaje mi się że jest więcej osób zainteresownych tym tematem.


poniedziałek, 7 lutego 2005, 12:44
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Z ediusem 3 PRO "chodzi" BORIS RED 3 GL.
http://www.borisfx.com/products/RED/index_3gl.php
"Red 3GL has over 200,000 customers worldwide working with over 20 NLEs from industry-leading manufacturers including Adobe, Apple, Avid, Canopus, DPS, Discreet, in:sync, Incite, Matrox, Media 100, Sony, and Ulead.
Więcej pluginów BORISA będzie działało z Ediusem 3 pro. W chwili obecnej trwają prace nad modyfikacją reszty pluginów Borisa. Musimy się uzbroić w cierpliwość. Firma BORIS FX zapewnia, że wszystko będzie "cacy" najpóźniej do końca marca bierzącego roku.
Pozdrawiam.


poniedziałek, 7 lutego 2005, 13:55
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Serdecznie dziękuję za odpowiedź panu B. Spała.To uspokiło pewnie większość użytkowników Ediusa.Bo program jest Wysokich lotów ale brak dostępnych wtyczek (pluginów) dobija ten rewelacyjny program. Już powoli myślałem o przejściu na AP 1.5 ( coś z miesiąc temu ) aż tu nagle przeczytałem na forum filmowca wypowiedź @source i aż mi serce zabiło mocniej ,że Edius wzbogaci się o nowy plugin.Panie Bogusławie wierzę panu jako Autorytetowi tego forum że wtyczka pojawi się lada moment i pan poinformuje nas.
pozdrawiam.

P.S. ściągnołem demko do którego pan podał link i nie znalazłem tam wsparcia BorisaREDA do platformy Ediusa. Mógłbym prosić jescze o krótki komentaż do tego . Dziękuję


poniedziałek, 7 lutego 2005, 14:35
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Należy sie zaopatrzyć w patch 3.0.2 do pełnej wersji BORIS RED GL 3
Tyle się dowiedziałem. Postaram sie informować na forum o wszystkich dostępnych wtyczkach do Ediusa 3 PRO.

Obecnie działają:

- XPLODE 4.04 PRO
- Photo Album 2.02
- Imaginate 2.0
- ProCoder 2.0 (REWELACJA !)
- Adorage (nowa wersja 7 i 8 effectpackage) http://www.adorage.de
- Heroglyphe v.2.0 (jak na razie tylko niemiecka wersja językowa. Angielska wersja będzie niedługo) http://www.heroglyph.de
- Boris Red 3.0 GL (z patchem 3.0.2)
- BIAS (do audio) http://www.bias-inc.com


poniedziałek, 7 lutego 2005, 15:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
wielkie dzięki za bardzo wyczerpującą odpowiedź.

pozdrawiam.


poniedziałek, 7 lutego 2005, 15:50
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A co z efektami Holywood FX ?


poniedziałek, 7 lutego 2005, 21:18
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
A co z kartą video ? Różne opinnie są na necie. Potrzebna jest do Ediusa 3 czy nie ? Rozważam zakup dvstorma i waham się. Może to niepotrzebny wydatek ???


wtorek, 8 lutego 2005, 09:15
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Daj spokój idziesz na giełe i kupujesz Ediusa 3 za 10 zł. FiReWire już masz w komputerze.
Edytujesz praktycznie za darmo !!!


wtorek, 8 lutego 2005, 10:25
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: sobota, 13 kwietnia 2002, 13:32
Posty: 294
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Witam ponownie,

Mialem wczesniej problem z dzieleniem na scenyw podczas capturowania w ver PRO 3.0, po upg 3.22b problem znikl, ale pojawil sie nastepny. Projekt strasznie dlugo sie wczytuje przed upg tego nie bylo, a teraz doslonie trzeba czekac 40sek .. wydaje sie jak by juz nie mial sie uruchomic Edius ................ale jak sie poczeka dlugo to w koncu wczyta projekt.
Czy jest to normalne po tym upg czy mozna cos z tym zrobic ??

Pozdrawiam i dziekuje za odp.

_________________
__STEL_MOTION__


niedziela, 13 lutego 2005, 21:09
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
w moim odczuciu Edius 3 Pro zjada więcej zasobów od wersji 2.5. Dlatego zmieniłem kompa na 2 x Xeon i płytę tyana. I wszystkie problemy znikły. :D (montaż na 9 trackach video z efektami i filtrami w RT + 4 warstwy animacji i napisów )
------------------------------------------
2xXeon 3.0GHz 4x512MB, Twinmos DDR2, Tyan S2676, GF6600GT, 74GB HDD Raptor, 300GB Maxtor, Plex716A, ADVC-300.


niedziela, 13 lutego 2005, 22:27
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 16 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL