Teraz jest piątek, 18 października 2019, 16:06




Stwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 Edius 3.5 + DV STORM ,Export DVD! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post Edius 3.5 + DV STORM ,Export DVD!
Witam.

Pytanie kieruje do pana Spaly (bo zna sie na zeczy)

Panie Bogdanie potzrebuje mega szybkich pamieci aby moj material z ediusa kompresowal w reel time , nie chcem korzystac ze sprzetowego kodera bo jakosc jest kiepska , prosze info o pamieciach 667 tak aby mi to cislo !

moje 4gb to juz przezytek w tym kompie a cena pamieci ddr2 tak spadla ze moge sobie pozwolic na szybsze

z gory dziekuje i pozdrawiam!

_________________
=---TranceKostek---=


piątek, 30 września 2005, 09:53
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Świetny przykład, co może zdziałać odpowiedni marketing. Proponuje jeszce wymienić dyski na te ze złączem SATA 2, będzie jeszcze bardziej cisło


piątek, 30 września 2005, 10:25
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
co panowie myslicie o tym!

rodzaj pamięci
DDR2

pojemność pamięci
4x512MB

standard
PC2-800

ilość nóżek (pin) 240
czas dostępu -
częstotliwość pracy 800MHz
opóźnienie CL 4
tRAS 12
tRP 4
RAS to CAS delay (tRCD) 4
przedział napięcia 2.1V
przepustowość 6400MB/s
radiator aluminiowy


niestety jedynie co moge na sata zalozyc to system , reszte dyskow video mam w kieszeniach na ata 133 , niestety nie posiadam jednego stolu montazowego! musze uzbroic je wszystkie!

_________________
=---TranceKostek---=


piątek, 30 września 2005, 11:17
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
człowieku nic ci wymiana pamięci nie da !!!!..

Jak już chcesz coś zrobić to wymień procesor na Pentium D , wiaze się to oczywiście z wymianą i płyty gł .

P.S. swoją drogą ja mam 2.8 HT i 1 Gb ramu i liczy mi w real time ( 1 pas , Speed Quality ) a właściwie jeszcze szybciej ok. 1.2 x real .


piątek, 30 września 2005, 11:54
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
sadzac po twoich wypowiedziach jestes nowy , wymiana procesorow co pol roku jest poprostu dla mnie glupota . Czy wogule wiesz na co stac te plyte z pamiecia 667 i konfiguracja w raidzie na sata2 z procesorem ktory posiadam? a procek D nic mi nie da bo procoder nie jest napisany dla dwoch rdzeni pozdrawiam!

_________________
=---TranceKostek---=


piątek, 30 września 2005, 12:08
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
upssss........ sory ......... szacuneczek dla STOp-VIDEO , pewnie masz ze 150 lat. :lol: :lol: :lol:

w maju mamusia posyła mnie do pierwszej komunii więc będę coś więcej pewnie wiedział na temat przyspieszenia przeliczania.

P.S. no ten raid z SATA2 to sobie zapiszę do notatnika :wink:
P.S.2. Liczę że pan Spala się jednak wypowie.


piątek, 30 września 2005, 12:38
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
STOp-VIDEO napisał(a):
a procek D nic mi nie da bo procoder nie jest napisany dla dwoch rdzeni pozdrawiam!
Taki specjalista, a popełnia taki podstawowy błąd :twisted:


piątek, 30 września 2005, 13:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
pochwal sie swoimi pracami wtedy z toba porozmawiam!
i dajcie mi jeszcze linka gdzie jest napisane ze procoder obsluguje 2 rdzenie bo ht to wiem ze napewno!

_________________
=---TranceKostek---=


piątek, 30 września 2005, 13:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re..
Witam,
Mega szybkie pamięci ? No cóż, bardziej poszedłbym w kierunku procesora jeżeli mówimy o przeliczaniu do MPEG2 przez ProCoder'a...
Oczywiście największą wydajność uzyskamy montując 2 x Xeon, ale koszty będa bardzo wysokie. W zamian dostaniemy jednak sprzęt o niesamowitej wydajności. Przyda się ona w programach takich jak: Boris FX, Adobe After Effect, i każdym innym sofcie który "widzi, wiecej niż jeden procesor".
Na maszynie: 2 x Xeon 3.0 GHz (2MB cache) + 4 GB DDR2 + płya TYAN + dyski SCSII - jedna godzina materiału "leżącego" na timeline Ediusa 3.5 Pro jest przekodowywana do formatu MPEG2 (bitrate - 8MBitów/s, High Speed) w czasie poniżej 19 minut programem Procoder v.2.04.02.
Ze względów "ekonomicznych" polecam procesor Intel Pentium D 3.0GHz.
Na konfiguracji: GA-Royal i955X + 4 GB DDR2 + PentiumD 3.0, godzina materiału z tymi samymi co powyżej ustawieniami przelicza sie ok. 32 minuty. Jest to "sporo wolniej" od zestawu z Xeonami, ale i prawie o połowę taniej. ProCoder, wersja v.2.0 "widzi" procesor Pentium D po doinstalowaniu łatki " PC2_v20402.zip", która jest do pobrania ze strony Canopusa (waga: 42,6MB). Pozdrawiam.


piątek, 30 września 2005, 13:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
zajebiscie slicznie dziekuje i pozdrawiam jesli mozna prosze o podanie szczegolowych informacji na temat konfiguracji pamieci itp. na xeona iplyte tyan! dziekuje pozdrawiam!

_________________
=---TranceKostek---=


piątek, 30 września 2005, 14:12
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Posłużę się linkami:

http://www.tyan.com/products/html/thunderi7525.html
http://www.tyan.com/support/html/memory_s2676.html

Używam w jednym zestawie pamięci firmy INFINEON DDR2 PC400 ECC, "kości" 2GB x 2, model - HYS72T256000HR-5-A
Płyta TYAN S2676 obsługuje do 32 MB pamięci DDR2, tylko z ECC.
Xeony:
http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=17399
Pozdrawiam.


piątek, 30 września 2005, 15:04
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
Cytuj:
bo zna sie na zeczy

Cytuj:
kompresowal w reel time

Cytuj:
nie chcem

Cytuj:
Czy wogule wiesz

Cytuj:
wiem ze napewno


piątek, 30 września 2005, 15:09
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
ha ha ha ha..........
STOp-VIDEO taka wtopa na maxa !!!!!. Ale należy ci się. Za bardzo jesteś zakochany w sobie.Typowy narcyz.

Cytuj:
pochwal sie swoimi pracami wtedy z toba porozmawiam!


nie chesz nie rozmawiaj nie prosże cie o to , poprostu chciałem pomóc w problemie o jakim tu pisałeś.

P.S. dzięki panie Bogdanie :) :) :)


piątek, 30 września 2005, 21:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: wtorek, 23 grudnia 2003, 12:01
Posty: 253
Lokalizacja: Głogów
Post 
ale nie ciebie oto prosilem pozdrawiam!

_________________
=---TranceKostek---=


sobota, 1 października 2005, 13:23
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: piątek, 9 lipca 2004, 16:18
Posty: 992
Post 
STOp-VIDEO napisał(a):
ale nie ciebie oto prosilem pozdrawiam!
Naucz się zasad ortografii, gramatyki i interpunkcji, odkryj możliwości klawisza alt, to porozmawiam z tobą.


sobota, 1 października 2005, 14:10
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Ten wątek jest zamknięty. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 17 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL