Teraz jest poniedziałek, 21 października 2019, 07:57




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
 zniekształcenia ... 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post zniekształcenia ...
Obrazek

Obrazek

w pewnym momencie obraz staje się zniekształcony w taki własnie sposób ... klip był normalnie odtwarzany z timeline'u. w pewnym momencie uległ uszkodzenie caly plik - każdrazowe ściągnięcie go z bina skutkuje już od początku klipu takimi zniekształceniami...

Edius v.3.31

ktoś się spotkał z czym podobnym ?

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


Ostatnio edytowano niedziela, 4 grudnia 2005, 17:16 przez jeesoo, łącznie edytowano 2 razy

wtorek, 22 listopada 2005, 16:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post 
Witam, nie spotkałem się ale podnieś wersję do 3,5 a może...
Pozdrawiam


czwartek, 24 listopada 2005, 03:06
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Przeniosłem obrazki z lycosa na inny serwer - teraz już powinny się poprawnie wyświetlać ...

Tak więc ponawiam pytanie : Czy ktoś spotkał się z czymś podobnym na Ediusie ?

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


niedziela, 4 grudnia 2005, 17:17
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 grudnia 2003, 14:02
Posty: 10
Lokalizacja: Zambrów
Post zniekształcenia
Miałem ten problem kilka razy , jedyna rada to usunąć dany klip a jesli jest ważny to przeliczyć go jeszcze raz z jakimś filtrem, należy to tak zrobić zeby nie jezdzić kursorem po tym klipie. W moim przypadku to pomogło. Ten dziwny efekt miałem już kilka razy wydaje mi się że powstałe błędy tworzą się już na taśmie dv i Edius jest chyba bardzo czuły na te błędy.

_________________
pozdrawiam
Andrzej W.


poniedziałek, 5 grudnia 2005, 02:14
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
najbardziej zadziwiające w tym wszystkim jest to że mam tą samą wersje Ediusa zainstalowaną na dwóch kompach - jeden P43.2GHX na Abicie z Intelem a drugi to Barton 2.5GHz na Epoxie z nForce'm - i takie zniekształcenia występują tylko na kompie z P4 ... Na Bartonku śmiga aż miło ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


poniedziałek, 5 grudnia 2005, 19:51
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Andrzej W : dostałem w tej sprawie odpowiedź z tech supportu Canopusa. Napisali że to wina karty graficznej ... Napisz dokładnie jaką karte graficzną posiadasz ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


wtorek, 13 grudnia 2005, 12:45
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 16 grudnia 2003, 14:02
Posty: 10
Lokalizacja: Zambrów
Post 
Witam
Moja grafika to ATI Radeon 9800 Pro 128 i 256 Shapphire i ostatnio zakupiłem,Shapphire Radeon x550 256 wydaje mi sie ze byly na liscie kompatybilnych ze stormem canopusa .
dzieki za wiadomosc
pozdrawiam

_________________
pozdrawiam
Andrzej W.


wtorek, 13 grudnia 2005, 20:45
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: niedziela, 27 listopada 2005, 23:28
Posty: 40
Post 
Witam,
moze odbiegne troszke od canopusa, ale podobne efekty zdazylo mi sie miewac na matrox rt 2000 i premiere 6.0...
Jednak z tego co zauwazylem, to nie byla to wina premiera i zlej interpretacji tego pliku przez ten program, tylko blad powstawal juz przy zgrywaniu z kamerki DV na twardy dysk...

Pozdrawiam,
RAV


środa, 14 grudnia 2005, 02:01
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
ha ! u mnie to występuje na GF'ie 6600 128MB ;/

natomiast na kompie na którym nie mam problemów jest Radek 9000Pro ...

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


czwartek, 15 grudnia 2005, 00:03
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam!

Temat juz mocno stary ale mam nowe info w tej sprawie.

Otoz - mam oryginal Ediusa 4 i informuje wszystkich ktorzy problem
z znieksztalceniami niektorych klipow mieli lub ciagle maja
ze na Edku 4 mam to samo!!!

Jestem mocno wnerwiony i nie mam pojecia co sie dzieje.
Niektore klipy maja takie dziwne zachowanie i pomimo przeliczenia
(tak zrobila mi sie przed chwila) do nowego klipu - plik
znowu sie "zkostkowal" - SZLAK MNIE ZARAZ TRAFI!!!

Do tej pory pomagalo przeliczenie - teraz juz i to nie pomaga.

Czego to wina!!?? Do tej pory ignorowalem ten temat ale widze
ze i teraz mnie to spotkalo. Kiedys tego nie mialem ale po zmianie
plyty glownej na Asusa cos zaczelo sie dziac.
Pytanie - a moze osoby ktore maja taki klopot tez maja plyty Asusa?
Grafika prawdopodobnie nie ma tu nic do znaczenia.

Prosze o kontakt i info co jest grane.

Pozdrawiam
Krzych Wizzard

p.s. Moze p.B.Spala cos moze poradzic?

_________________
iSLATE - http://www.islate


wtorek, 21 listopada 2006, 19:12
Zobacz profil
Stary wyjadacz
Stary wyjadacz

Dołączył: niedziela, 11 czerwca 2006, 12:46
Posty: 133
Post 
Witam.Takze po zmianie kompa z Bartona 2500 i Epoxa 8rda+ na Pentium 3.0 i Asusa p4p800 zaczely mi sie problemy.Zdaża się ze czegoś mi niechce przeliczyc lub gina ustawienia.Grafa to Radek 9500pro.Edius 3.61


wtorek, 21 listopada 2006, 19:34
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Używam od jakiegoś czasu grafiki nVidia GeForce eVGA 7950 GX2. Wspomniany 'efekt" nigdy nie występuje. Na drugim komputerze karta ATI Gigabyte X1600XT, także bez problemów. Spotkałem się z tym zjawiskiem kilkakrotnie konfigurując różne zestawy. Zawsze pomagała wymiana karty grafiki na inną, czasem taką samą, innego producenta !
Support techniczny canopusa także 'doradza" wymianę karty graficznej.
------------------------------
ASUS i975 / E6700 / nVidia 7950GX2 / 4GB DDR2 1066Mhz / NX + expansion kit /74GB HD system + 4x400GB RAID 0/ AP 1.5 / AE 7 / Boris Blue / Edius 4.10


Ostatnio edytowano środa, 22 listopada 2006, 11:58 przez Bogusław Spala, łącznie edytowano 1 raz

środa, 22 listopada 2006, 09:30
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 8 sierpnia 2005, 01:21
Posty: 796
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Kurcze czegoś nie rozumiem : działało tyle czasu było dobrze, a tu nagle okazuje się, że karty graficzne są do kitu :?:
Przecież wszyscy macie dobre karty... a sapport Canopusa poleca wymianę/zamianę kart graficznych 8O 8O 8O

Przyznam, że śledziłem trochę temat zestawów Edius, wybieram się na warsztaty z Beiksem w grudniu szczególnie dlatego, że będzie tam prezentacja tych zestawów ....q-de mam teraz mieszane uczucia :?

Jak dotąd nigdy takich kostek na filmie nie widziałem, ani na TL Vegas ani już na gotowym krążku

_________________
| Sony HVR Z1 | Intel Xeon X3380 na Asus Extreme RAMPAGE (i48X), RAM 4GB Corsair 1333Mhz, FSB 1333Mhz | Windows 7 Ultimate 64bit | Vegas Pro 9 64bit |


środa, 22 listopada 2006, 10:31
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 6 marca 2005, 21:21
Posty: 343
Lokalizacja: Poznań
Post 
Bogusław Spala napisał(a):
Support techniczny canopusa także 'doradza" wymianę karty graficznej.


A podobno tylko support Matroxa zgania wszystko na niekompatybilność podzespołów komputera. ;)

_________________
Pozdrawiam Richi_TDI


środa, 22 listopada 2006, 10:48
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
no, niestety... Wsparcie techniczne producentów to pięta Ahillesowa jak widać nie tylko jednej firmy ... :)


środa, 22 listopada 2006, 11:57
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 28 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL