Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 01:31




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
 EDIUS update 3.61 do pobrania! Jednak jakis blad sie wkradl! 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post EDIUS update 3.61 do pobrania! Jednak jakis blad sie wkradl!
Witam!

Jest juz do pobrania nowy update do Ediusa wersja 3.61.
Oczywiscie znajduje sie na stronach canopusa.
Zainstalowalem i jak narazie wiekszych "ogromnych" zmian
nie zauwazylem chociaz kilka i tu mowie DZIEKI dla canopusa!-
za dodanie backupu projektow! Nareszcie!
Niestety, jednak zauwazylem powazny BLAD!

Otoz - do tej pory jesli chcialem skopiowac kilka efektow z klipu
na kilkanascie innych moglem to robic na dwa sposoby.
1. klikam na wybrany klip z efektami do skopiowania
CTRL+C potem wskazuje na inny i CTRL+R.
(niestety jesli ma sie kilklanascie klipow do skopiowania to mozna sie
zaklikac na smierc);
2.zaznaczam klip z efektami, potem przeciagam myszka i zaznaczam
obszar z klipami w ktore potem przenosze zaznaczone wczesnie efekty.

I tu jest KLOPS!!!

O ile podczas pierwszego wariantu efekty przenosza sie tak ja powinny
z zachowaniem chierarchi kolejnosci, o tyle podczas drugiego wariantu,
przeniesione efekty zamieniaja sie kolejnoscia tak ze pierwszy jest ostatni
i tak kazdy do konca!


Toz to jest totalna porazka w momencie kiedy jakis filtr ma dzialac na inny.
W tym przypadku wszystko sie zamienia.

Jak do tej pory taka sytuacja nie miala miejsca i dziwie sie ze tak sie dzieje.
W koncu update ma POPRAWIAC a NIE PSUC dobrze dzialajace funkcje.

Jesli p.Boguslaw Spala wie cos na ten temat, prosilbym sie wypowiedziec
co jest nie tak!

Pozdrawiam
Krzych Wizzard

_________________
iSLATE - http://www.islate


wtorek, 20 grudnia 2005, 22:43
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
witam cię MKPROFILM.
Bardzo dużo o up. 3.6 do ediusa piszą na chińsko-japońskich forach.Możesz sprawdzić czy z tą wersją współpracuje HollywoodFX 5.1 , z tego co niby tam pisze to ten update wprowadza dll-a który ma tłumaczyć plugin HFX-a z AP na język zrozumiały dla Ediusa.
pozdrawiam.


czwartek, 22 grudnia 2005, 17:45
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 24 marca 2003, 19:58
Posty: 393
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Witam! :D

Dzieki Vision za podpowiedz. Jednak obawiam sie ze wazniejszy
dla mnie w tej chwili jest blad o ktorym pisalem wczesniej.
Co mi po HFX-sie jesli taka podstawowa rzecz zostala rozwalona.
Wspolpraca HFX-a z Ediusem generalnie malo mi sie przyda bo mam
konwulsje i drgawki jak slysze "Hollywood FX". To tak na marginesie.
Jednakze dzieki za sygnal.

Dzieki rozmowie z panem B.Spala dowiedzialem sie ze takie
rzeczy sa mozliwe w przypadku Canopusa. W rozpedzie i pogoni
za usprawnieniem oprogramowania, programisci potrafia cos przy
okazji spaprac. Jesli to sie potwierdzi u innych uzytkownikow znowu
pozostanie mi poczekac na kolejny update :wink:

A co!? - ja czasu i cierpliwosci nie mam?

Pozdrawiam

_________________
iSLATE - http://www.islate


czwartek, 22 grudnia 2005, 21:11
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
Rozumiem cię.
Szkoda że nie potrafisz sprawdzić tego , no ale cóż , i tak dzięki że odpisałeś.Obecnie posiadam Ediusa 2.5 z DV Storm 2 i myślałem o przejściu na Ediusa 3.5 z chwilą jak pojawiły się wzmianki o współpracy z HFX-em teraz już Avida ........ Czekam na jakieś potwierdzenie od kogoś , Pan B. Spala pewnie też jeszcze nic nie wie bo inaczej by coś odpisał..
P.S. mie w odróżnieniu od ciebie zależy bardzo na tej współpracy między Ediusem a HFX-em , poprostu posiadam HFX 5.1 Pro w wersjii BOX ( pozostałość po PLE ).
pozdrawiam.


piątek, 23 grudnia 2005, 09:13
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post re...
Witam,
Co prawda w pogoni przedświatecznych spraw ZERO czasu na zabawy z EDIUSEM, ale z tego co wiem, HFX (wersja 5.2) nie jest "widziany" przez ediusa 3.5, 3.6 oraz 3.61.... Być może jest potrzebna inna wersja HFXa, lub jakieś zabiegi na plikach (jak w przypadku Premiere PRO), obiecuje sprawdzić zaraz po Świętach.
MKPROFILM napisał: "zaznaczam klip z efektami, potem przeciagam myszka i zaznaczam obszar z klipami w ktore potem przenoszę zaznaczone wczesnie efekty..." Sprawdziłem na Ediusie 3.5 (takiego mam pod ręka w laptopie. Wszystko działa jak należy, i jak wiem z rozmowy nie działa po wgraniu udate'a 3.61 Może uda mi sie to sprawdzić jeszcze dzisiaj. Jeżeli będzie wszystko OK, to napiszę. Jeżeli nie to "powalczę trochę" i powiadomie o wynikach. Póki co Życzę Wszystkim Zdrowych i Pogodnych Świąt oraz Wypasionych komputerów pod choinką z perfekcyjnie działającym i niezawodnym oprogramowaniem...


piątek, 23 grudnia 2005, 10:34
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 25 września 2004, 22:45
Posty: 72
Post 
HFX nie chodzi w dalszym ciągu na Ediusie 3.61 .... sprawdzone (wszelkie możliwe opcje , łącznie z kopiowaniem plików w stylu AP PRO).
Wielka szkoda :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

P.S. dodam tylko że japońce znaleźli sposób na zmuszenie HFX-a do współpracy z Ediusem ......... ale to już inna historia.


sobota, 24 grudnia 2005, 23:03
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL