Teraz jest niedziela, 20 października 2019, 05:27




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
 xplode a karta grafiki PCI-E 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: niedziela, 10 kwietnia 2005, 01:43
Posty: 381
Lokalizacja: Bydgoszcz
Post xplode a karta grafiki PCI-E
Witam, niedawno zmieniłem sprzęt. Miałem 3,2HT, 1GM Ram i kartę R9800pro. Obecna konfiguracja to: Pentium D 2 GB Ram i GF6600GT na PCI-E, niestety po tej zmianie xplode nie działa jak powinno, nie pracuje sprzętowe wspomaganie i tym samym nie wyświetla mi efektów w RT, Po wszystkich zabiegach (instalacja "XEnVidiaATI" i zmiana w config`u xplode, niestety mam tylko czarne tło w czasie przejścia, czytałem gdzieś, że kart PCI-E nie obsługuje Canopus Xplode. Nadmienię, że to v 4,04,04 i że na poprzednim sprzęcie było OK. Pozdrawiam


czwartek, 5 stycznia 2006, 02:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: poniedziałek, 3 marca 2003, 03:17
Posty: 941
Lokalizacja: Gorlice / Londyn
Post 
Mam zwykłego GF6600 na PCI i wygląda to bardzo podobnie - do dziś nei dałem sobie z tym rady ...
trzeba było kupić x800 .... :(

_________________
...według ostatnich sondaży CBOSu 40% polskich nastolatków optymistycznie patrzy w przyszłość, pozostałe 60% nie ma pieniędzy na narkotyki...
_________________
5D


sobota, 7 stycznia 2006, 13:50
Zobacz profil
Stały bywalec
Stały bywalec

Dołączył: sobota, 4 marca 2006, 22:58
Posty: 72
Post 
ja mam msi GF6600GT na PCI-E objawy takie same jak u was , podgląd idzie na tv nie zostaje na kompie.

Czy komus udalo sie rozwiazac ten problem ? (pomijajac zmiane karty graficznej )


sobota, 4 marca 2006, 23:41
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Po wielu próbach na kartach NVidi zrezygnowałem i przesiadłem sie na ATI.
Testowałem z kartami: X300, X550, X600Pro, X700, X1300 ( i tu były problemy, ale ustąpiły po wgraniu sterowników ATI 6-2_xp-2k_dd_30152 ) Aktualnie pracuję także na ATI X1800XT 512MB GDDR3 firmy Sapphire i wszystkie efekty z pakietu Xlode 4.04 Pro działają bez jakiegokolwiek renderingu. Program - EDIUS 3.61 PRO z poprawką EPROHOTFIX_051212.


niedziela, 5 marca 2006, 19:44
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Post 
Czy z kartami nVidii na AGP też występuje taki problem ?? Mam zamiar kupić Gigabyte GF 6600 256MB VIVO, czy będą z nia też takie problemy ??

[ Dodano: Wto Mar 21, 2006 2:17 pm ]
Czy nikt nie ma podobnego typu karty na AGP?? Lub jakiegos GF?? Jak to z nim jest ??


piątek, 17 marca 2006, 15:27
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL