Teraz jest wtorek, 15 października 2019, 08:33




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
 Edius-Capturing a stabilność? 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post Edius-Capturing a stabilność?
Witam.


Mam pytanie czy macie jakieś lekarstwo na stabilność Ediusa 3.61 pro podczas capturingu, jakie opcje zaznaczyć aby można było stabilnie zrzucić materiał? Korzystam z karty firewire i zawsze podczas z rzucania materiału następuje zawis systemu, raz jest to po 5 minutach a raz po 50. Materiał zrzucam z podziałem na ujęcia. Wydaje się że mam wszystkie poprawki do programu ale to nic nie daje. Procek 3.20Ghz i szybkie dyski. A może po prostu korzystać z innego programu do capturingu? Inne programy chodzą bez zarzutu.

Pozdrawiam

[ Dodano: Pon Maj 01, 2006 12:32 am ]
Szkoda że nikt nie wie, widać że mało popularny to program, a szkoda bo możliwości ma spore.
To były wyczerpujące odpowiedzi, dzięki.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


niedziela, 30 kwietnia 2006, 17:18
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: sobota, 26 listopada 2005, 02:13
Posty: 12
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Może nikt nie ma takiego problemu.
Używam ediusa od kilku miesięcy i nic takiego nie miałem.
Kiedyś miałem tylko problem błędów przy zrzucaniu , ale po wymianie kasetek na nowe problem znikł.
Może napisz jaki masz system , programy, jednym słowem trochę więcej informacji na temat twojego komputera.
Ewentualnie jak masz drugi dysk postaw sobie system i ediusa i zobaczysz czy problem dalej występuje.
Pozdrawiam
DS


poniedziałek, 1 maja 2006, 21:07
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Do tej pory pracowałem na Ulead Media Studio 7 pro, ale Edius zdecydowanie jest bardziej rozbudowanym narzędziem więc przesiadłem się na niego. Restart systemu oczywiście zrobiłem ale to nic nie dało, mam prawie czyste dyski więc jakikolwiek konflikt nie wchodzi w grę, system Xp, dyski 2x 160GB, platforma Intela. Już wiem że problem capturingu w ediusie jest jednak prawdziwy, mam znajomego który również zrezygnował z tej formy zrzucania materiału, a kompa ma naprawdę wyczesanego, złożony z myślą o edycji video za prawie 6 tyś zł, ma jednak ten sam problem i tyle.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


poniedziałek, 1 maja 2006, 23:16
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 23 grudnia 2005, 19:34
Posty: 49
Lokalizacja: Elbląg
Post 
Zacznij używać po prostu Canopus DV Capture i problemy znikną. Ja co prawda nigdy nie miałem takich kłopotów o których piszesz, ale praktycznie od początku zacząłem materiał zrzucać DV Capture i jest dobrze.
Pozdrawiam


wtorek, 2 maja 2006, 10:57
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: niedziela, 23 marca 2003, 20:25
Posty: 1600
Lokalizacja: Tarnów
Post 
Opisany powyżej problem wystepuje sporadycznie na kontrolerach Fire Wire zbudowanych na chipie VIA. Sam widzialem taki przypadek na kontrolerze firmy Mint. Po wymianie kontrolera na produkt firmy Adaptec problem samoistnie zniknął.
Polecam kontrolery na chipach NECa, nie słyszłem aby ktokolwiek miał z nimi jakieś problemy. Naprawdę super kontrolery robi firma ADS Technologies.:

http://www.adstech.pl/products/prodvd.htm


wtorek, 2 maja 2006, 11:59
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec
Avatar użytkownika

Dołączył: czwartek, 8 stycznia 2004, 23:02
Posty: 610
Lokalizacja: Warszawa
Post 
Cóż, może jest to wina kontrolera, ale ja mam kontroler na chipsecie Tekram, swego czasu jak kupowałem był to jeden z droższych kontrolerów Firewire, ale być może jest problemowy do pracy z Ediusem. Mimo wszystko dzięki za rady.

_________________
Panasonic AG-DVC30, Panasonic HMC151e x2 kiedyś........obecnie Panasonic HC-X1i Panasonic GH5


wtorek, 2 maja 2006, 14:22
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: poniedziałek, 6 marca 2006, 23:12
Posty: 41
Lokalizacja: Police
Post 
Witam.
Osobiscie mam do czynienia z innym klpotem. Do capturingu uzywam jak prawie wszyscy Canopus DV Capture i material zgrywa sie w calosci i bez zadnych problemow. Klopoty zaczynaja sie w momencie gdy chce jednoczesnie pracowac na Ediusie. W chwili gdy zaczynam edycje materialu program Canopus DV Capture przestaje dzialac tzn. przerywa przechwytywanie materialu. Co jest nie tak z moimi ustawieniami :?:
Za kazda porade bardzo dziekuje.


wtorek, 14 listopada 2006, 14:14
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL