Teraz jest niedziela, 13 października 2019, 23:24




Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 
 EDIUS I PRZESTERY 
Autor Wiadomość
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post EDIUS I PRZESTERY
Witam,

Jestem posiadaczem programu EDIUS 3.61 + karta DVX.
Kamera Panasonic AG-DVC30E + mikrofon RODE VideoMic.

Pytanie mam nastepujace czy moze mi ktos wyjasnic gdzie tkwi problem...

1) przy starcie pracy zaznaczam Output Device: DVX-E1 Output pojawiaja mi sie niemilosierne przestery w dzwieku..wszystko harczy - nie da sie poprostu tego sluchac...

2)Gdy zaznacze Generic OHCI Output wszystko jest pieknie...dzwiek czysty i zadnych ubocznych efektow.. Co jest nie tak?

W kamerze tor audio jest na AUTO wiec i tu i tu mam te same wartosci..

Prosze o pomoc bo zalezy mi na pracy na karcie video ze zrozumialych wzgledow...

Pozdrawiam.


czwartek, 18 maja 2006, 18:40
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 23 grudnia 2005, 19:34
Posty: 49
Lokalizacja: Elbląg
Post 
Czy masz spiętą kartę kabelkiem z dźwiękówką? Czy te przestery są na głośnikach podpiętych przez wzmacniacz bezpośrednio z dvxa? Spróbuję pomóc ale napisz coś więcej jak to masz popodłączane

Pozdrawiam


niedziela, 21 maja 2006, 10:19
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
A wiec tak: Kabelek jest podlaczony : karta DVX - karta dzwiekowa (zintegrowana na plycie glownej)

A co do glosnikow - to za bardzo nie wiem jak ci odpowiedziec ... zestaw 2.1 Creativa.. podlaczenie wyglada w ten sposob:
- subwoofer : w nim zasilacz + 2 glosniki - dzwiek na plycie

Nie wiem czy o to ci chodzilo...


niedziela, 21 maja 2006, 20:15
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 23 grudnia 2005, 19:34
Posty: 49
Lokalizacja: Elbląg
Post 
O to chodziło :)
Przestery wynikają ze zbyt wysokiego poziomu dźwięku na wejściu dźwiękówki z DVXa. W panelu sterowania "regulacja głośności" zmniejsz poziom sygnału na wejściu i będzie dobrze.
Pozdrawiam


niedziela, 21 maja 2006, 20:33
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
OK - sprawdze - dzieki.


niedziela, 21 maja 2006, 20:51
Zobacz profil
Bywalec
Bywalec

Dołączył: piątek, 23 grudnia 2005, 19:34
Posty: 49
Lokalizacja: Elbląg
Post 
Hmmmm... I jak? Już wszystko gra?


środa, 24 maja 2006, 20:49
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
Wiesz...wszystko sciszylem do polowy ... i nadal mam kiche..


środa, 24 maja 2006, 21:00
Zobacz profil
Nowy
Nowy

Dołączył: wtorek, 1 marca 2005, 00:40
Posty: 3
Post 
-kabelek od karty wideo podłaczyc do karty muzucznej- wejscie <line in> nie microfonowe
-w sterowniku ( mixerze od windowsa) suwak aux oraz line in na 1 kreske czsami nawet mniej.
Przestery o któtych mówicie przwdopodobnie wystepuja tylko na głosnikach komputerowych.
odsłuch można mieć bez tego kabelka i ale nie z głosników komputerowych tylko z kary video bezposrednio w czasie podgladu na tv.

_________________
gg 9572285


czwartek, 25 maja 2006, 00:43
Zobacz profil
Aktywny bywalec
Aktywny bywalec

Dołączył: środa, 2 listopada 2005, 22:28
Posty: 298
Post 
Wielkie dzieki za pomoc - juz wszystko gra jak trzeba ;)

Pozdrawiam.


środa, 31 maja 2006, 19:12
Zobacz profil
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 9 ] 


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Powered by phpBB © phpBB Group.
Designed by Vjacheslav Trushkin for Free Forums/DivisionCore.
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL